mure 09.05.24 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere, olen viimased aasta aega võidelnud ärevusega ja viimastel kuudel on mure selles, et jäsemetes ja kätes tihti lihastõmblused, lisaks on raskuste tassimisel nt poekott vahel hakanud peale seda sõrmede värin, mis ei lase mõned tunnid nt telefoniga trükkida, järgmine päev korras kuniks järgmise korrani, kas tegu võib olla ärevusega või mõne raskema närvikahjustusega?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võiks siiski läbi perearsti kontrollida veremineraalide (Ca., Mg., K., Na.)taset vereseerumis. Kui see korras, siis ärevushäire diagnoosiks visiit neuroloogi juurde.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Roietevaheline närvipõletik!

Tere! Mure selles et juba terve aasta kimbutab mind vaskul roietes olev närvipõletik käisin kaa selle teemal arstil ja tehti igaksjuhuks kopsupilt, vereanalüüsid ja südame uuringud need olid korras. Aga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiksite pöörduda kiropraktiku või manuaalterapeudi poole.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lapse peavalu

Tere. Mida arvata lapsel sellisest peavalust.
Hakkas kui ta oli kuskil 3-ne, olid peavalu paari sekundiline otsa ees. Vahel oli mitu kuud vahet vahel oli nädalas mitu korda. Valuvaigistit kunagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sage ekraanide jälgimine võib olla peavalude põhjuseks. Kui perekonnas esineb migreen on võimalik ka migreenihoogude varajane algus. Valude kordumisel ja intensiivistumisel tuleks uuesti pöörduda lasteneuroloogi ...

Loe edasi

jalalabad valutavad

mõlemal jalal valutavad jalalabad, just varvaste tallalaused ,oleks nagu padi all , jalalabad pealt paistes ,nagu põletikuline tunne ,kuumad ,jalad pidevalt lähevad krampi , eriti sääred ,vahest ka ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Paistetus viitab põletikuseisundile liigestes. Tuleks pöörduda ortopeedi poole.

Dr. Ain Pajos
Neuroloog

Loe edasi

Tere. Kas saaks selgitust tulemustele?

Kirjeldus: SPONDYLOGRAMMID LUMBO-SAKRAALOSAST 2- SUUNAS 5 nimme-tüüpi lüli, kerge skolioos paremale.Lülikehade kõrgused ii, tagant ühisel joonel, nimmelordoos säilinud. L4/5 lülivahe ahenenud ja samas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pildil on kirjelduse järgi 4 ja 5 nimmelülidevahelise diski kahjustatuse tunnused. Võivad esineda korduvad alaseljavalud aga ka valud ja suremistunded sääres ja labajalas.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Tahtmatud liigutused

Tere! Minu 16.aastane poeg krimmassitab tihti paremat silma. Mida sellega teha annaks?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt algavad vastutahtelised liigutused (tikid) enne 10 eluaastat, nende taandumine tekib sageli peale puberteeti. Raviga on võimalik neid vaigistada. Tuleb külastada neuroloogi.

Dr. ...

Loe edasi

Käte suremus

Tere
Mis võiks põhjustada käte, eriti paremal käel, surinad nagu sipelgad jookseks. Peaaegu igas asendis nii üüsel kui päeval.

Tänudega

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sageli on põhjus kitsas närvikanalis randmeliigese all mis põhjustab käenärvi kompressiooni. Tuleks vältida tööde ajal sõrmede pigistamist rusikasse, öösiti aga püüda magada sirge randmeliigesega. Abi ...

Loe edasi

Vahel hommikuti krambid jalgades

Vahel hommikuti on krambid jalgades ehk on mõne vitamiini puudusest
Mis vitamiin aitab jala krampidele?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjus võib peituda hoopis veremineraalides, eelkõige magneesiumipuuduses. Mg. võiks tarvitada toidulisandina.

Dr. Ain Pajos
Neuroloog

Loe edasi

Terav valu alaseljas paremal - eriti lamamisasendis olnuna & püsti tõustes

Tere
Olen alaselja pideva nn näriva valuga elanud kindlasti viimased ca 2 a, kuid nüüd, alates juuni alguse ühest hommikust, kus ärgates ei saanud pea paremale jalale astuda, on valu muutunud ägedaks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu kiirgub ka jalga tuleks ühendust võtta neuroloogiga tehes enne läbi perearsti ka pildi nimmelülidest. Soovitav on vältides valu põhjustavaid liigutusi siiski proovida teha harjutusi seljale ja ...

Loe edasi

Valu kaelas

Küsimus seoses ägeda kaelavaluga. Peale mitmenädalast ägedat ülemiste hingamisteede viirusinfektsiooni (põskkoopapõletik-kõrvapõletik) tekkis peale paranemist ühel ööl närvipõletik kaela piirkonnas. Nii, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui probleem mõne päevaga ei lahene, oleks mõistlik rääkida perearstiga. Kui varem on läbi tehtud kaelatrauma, tuleks teha ka kaelapilt ja konsulteerida neuroloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

neuropaatia?

Tere!
Sümptomid sellised:
peanahk katsudes valus,kohati torkiv tunne, lõua alt justkui kisuks.
Algas aasta tagasi keele tuimusega, mis on vähehaaval kandunud edasi kogu suuõõnele ning ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaeladiskide probleemid võivad põhjustada valusid ja tundehäireid kätes, mitte aga suuõõnes ega kõris. Kui kurguarst probleemile lahendust ei leia, tuleb kohtuda neuroloogiga.

Dr. An Pajos
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: