Võimalik laserravi epilepsiale 21.09.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Mul on diagnoositud epilepsia ja ka 5 aastat tagasi läbitud jälgimisuuring, mis kinnitas, et kolded on piirkonnas, mis oleks opereeritav, kuid toona jäi operatsiooni tegemine ära, sest haiguse kulg pole nii ränk ja ega mõte peaajuoperatsioonist ei kõlanud ka väga sümpaatsena.
Kuid nüüdseks olen sellest haigsusest nii väsinud, et hakkan selle poole aina enam kalduma. Avastasin aga selle kohta teiste kogemusi lugedes, et Euroopasse on jõudnud ka robotitega tehtav operatsioon, milles kasutatakse laserit.
Palun teie kommentaari/arvamust, et kas sellise ravi saamine minul, kui Eesti vabariigi kodanikul on läbi meie haigekassasüsteemi realistlik? On sellise lahenduse poole püüdlemisel üldse mõtet?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Eestis tegelevad epilepsia operatiivse raviga Tartu Ülikooli Kliinikumi neuroloogid ( Dr. Haldre) kellede poole tuleks pöörduda ammendava vastuse saamiseks selles küsimuses.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

krambihood

kui mälukaotusega krambihood on esinenud 2 a jooksul 3 korral ja ainult öösel aga ükski uurung ei viita epilepsiale, kas siis jättagi kõik nii nagu seni ja loota et need päevasel ajal ei tule? kui ma ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere!
Sellises olukorras soovitan siiski jätkata jälgimist, sest epilepsiaga autot juhtides võite Te ohustada nii iseend kui kaaskodanikke. Vastavalt kehtivatele seadustele ei ole epilepsiahaigetel ...

Loe edasi

epilepsia?

tere. läksin 2 nädalat tagasi neuroloogi vastuvõtule järgmiste probleemidega- minestamise tunne, tasakaaluhäired, iiveldus, külmavärinad viimase 3,5 kuu jooksul. suunas EEG uuringule, mille tulemusel diagnoositi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

EEGs võib esineda epilepsiale iseloomulikke muutusi ka perekonniti, ravi vajavad inimesed kellel esinevad epilepsiahood millede iseloomulik tunnus on teadvuse kadu ja mälulünk.
Võite pöörduda asja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: