Epilepsia 29.10.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Olen käinud juba aastaid ühe ja sama arsti juures ja minu haigusloo areng paremuse suunas on olnud väga aeglane. Karbamasepiini koguseid on aeg-ajalt tõstetud, mis on tervise tunduvalt paremaks teinud, kuid ma olen aru saanud, et need ammenduvad mingil hetkel ära. Nüüd lisati (pärast viimast hoogu, mis tuli väga ootamatult) karbamasepiinile juurde ka depakine (150mgx2 hommikul ja s150mgx1 õhtul). Saan aru, et olen epileptik ja siin pole midagi eriti parata, aga arstid kellega olen kokku puutunud on minusse kohati väga külmalt ja neutraalselt suhtunud ning ma ootaks parema meelega ka teiste arstide arvamusi. Fakt on see, et karbamasepiin on igakordsel annuse tõstmisel kõvasti tervise paremaks teinud, aga teatud aja möödudes läheb seis endiseks.

Minu kõige suurem probleem on pigem selliste väikeste hoogude näol, kus tõmblusi polegi, aga on nn "äraolemise hetked". Kaua ei kesta ja tihti ei saa keegi arugi. Pärast lühiajalist epileptilist hoogu hakkab süda kõvasti kloppima ning seejärel stabiliseerub.
Olen ka proovinud muuta kardinaalselt elustiili ning elada täielikult režiimi järgi. Magan korralikult, söön korralikult, teen trenni, alkoholi ei joo jne. Aga see pole probleem, sest lühiajalisi hoogusid esineb sellegipoolest. Pärast igakordset karbamasepiini annuse tõstmist, kus igasugused hood on mõneks ajaks täielikult kadunud - olen ma veendunud, et vaja on õigeid rohtusid ja ma saaksin oma elu paremale jäljele.
Ainus asi, mida olen täheldanud ning mis soodustab mul hoogude teket on pikaajaline magamatus (kui juba nädal aega pole korralikult magada saanud seoses viimase aja kiire elutempoga) ning tugev füüsiline treening. Viimane annab eriti hästi tunda, kui nt pikalt pole teinud (eriti järgmine päev, kui olen eelnevalt jõusaalis käinud). Kui regulaarselt käia, siis on enam vähem, kuid võib ka esineda aeg-ajalt.

SIIT KA KÜSIMUSED SIIS:
Kas oskate soovitada mulle rohtusid, mida peaks võtma koos karbamasepiiniga? Või kas peaks karbamasepiini annust veelgi tõstma? Kas suurem kogus võib ka halvasti mõjuda ning kus on piir?

Jään Teie tagasisidet ootama!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Probleemi lahendamiseks peaksin tutvuma kogu haiguse kuluga, tehtud uuringutega ja saama kirjelduse hoo pealtnägijalt. Võimalik, et on vaja ka lisauuringut.
Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika epilepsiakeskus

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

epilepsia

Soovin aega konsultatsiooniks abikaasale nii kiiresti kui võimalik

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

EEG 08.07.15

Loe edasi

Epilepsia ja massaazh

Tere,
kuidas mõjub epilepsiat põdevale inimesele massaazh?
Ette tänades.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Massaz ei ole vastunäidustatud.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

epilepsia ja lendamine

Tere.Olen 24-aastane naine ja selline mure, et kas epilepsia haige võib lennata lennukiga`?Aitäh

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võib küll. Kui on hoo kartus, tuleks eelnevalt võta sisse üks Diazepex lisaks igapäevastele rohtudele.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

epilepsia

Tere!

Küsimus järgmine -

kui inimese une-EEG (esimest korda tehtud) oli ideaalselt korras, siis kui suur on võimalus, et tal ikkagi on epilepsia?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

ALLA 10 %

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

epilepsia .,

Kas epilepsia on ravitav taielikult, ja kas saab sellega elada rahulikuld

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Epilepsial on erinevaid vorme. Osad paranevad ise, osal juhtudest saab ravimitega hoogusid ära hoida, vahel jäävad hood ka korduma.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Epilepsia

Tere!
Kas epilepsia diagnoosiga haigele võib teha difteeria- teetanuse kaitsesüsti.
Ravimit kasutab Lamictali 125 mg hommikul ja 125 mg õhtul.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Epilepsia diagnoos ei ole vastunäidustuseks kaitsesüstimistele.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

epilepsia

kas epilepsia kahtlusega nooruk peaks taotlema uut arstlikku komisjoni- sõjaväe jaoks- eelmine oli 2002 , aga sagedased peavalud ja kokkukukkumised on juhtunud viimastel aastatel ?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kindlasti peaks.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

EPILEPSIA

Tere!

Laps on tarvitanud epilepsia vastast ravimit 2 aastat ja selle aja jooksul ei ole tal epilepsia hoogusi olnud.Kas on lootust ravimi tarvitamine lõpetada?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

On küll.
Täpsemaks vastuseks on vajalik täielik ülevaade kogu haigusest.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Epilepsia ravimiskeskused

Tere.

Mul on laps, ta on 5 a. Perearst soovitas teha eeg uuringud. Soovin küsida. Kus kohas eestis asuvad epilepsia ravimiskeskused.

Lugupidamisega.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tallinnas Oü Neurodiagnostika, Magdaleena polikliinik. tel.:6748591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Generaliseerunud epilepsia krambihood

Tere!

Mida tähendab selline diagnoos? Kas on epilepsia või ei ole?

Kas on võimalik registreeruda teie vastuvõtule?

Tänan!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Generaliseerunud epilepsia on üks epilepsia esinemisvormidest.

Dr. Ain Pajos

6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: