Maovähendusoperatsioon 08.10.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 33.aastane 2 lapse ema. Kaalun 116 kg ja pikkust on mul 164,5cm. Lisaks põen ka epilepsiat alates 8.ndast eluaastast. Tahtsin teada et kas minu haiguse puhul in üldse mingitki võimalust või varianti et teha maivährndusoperatsiooni.
Ravimitest kasutan hetkel
Keppra 250mg
Orfiril Long 500
Rivotril 2mg
Elontril
Eslorex
Ravimeid on palju ja mõned nendest on ka antidepressandid.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Täpse vastuse saate operatsiooni plaaniva kirurgi poolt, tuleb kindlasti teatada kõigist ravimeist mida peata igapäevaselt tarbima.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Silmad värisevad!

Tere! Mul on tekkinud silmade värisemine küljelt küljele. Juhtub see pool sekundit umbes kui vaatan kaugelt lähedale, vastupidi ei ole täheldanud. Tegemist on väga häiriva värinaga, mida ma ei saa kontrollida. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Algul tuleks konsulteerida silmaarstiga, ja kui põhjus jääb ebaselgeks - neuroloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Loe edasi

Epilepsia tagasituleku tõenäosus

Tere.
Mul selline lugu et 2009 aasta aprilli kuus esines epileptiline hoog. Hoo kulg oli selline et sõitsin rattaga päikeselisel ajal nii et puude varjust sõites virvendas koguaeg kuni ühel hetkel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valguse sähvimise mõjul tekkiv epilepsiahoog viitab pärilikkusele - seega hoovõimalus siiski püsib. Diagnoosi saab kinnitada spetsiaalse uuringuga. Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Vasaku kehapoole ja käte nõrkus

Tere!

Olen viimased 2.5 aastat kimpus vasaku kehapoole nõrkusega, mis tuleb hooti ja kestab tavaliselt maksimaalselt pool tundi. Mõnikord käib nädalas korra-paar, viimasel ajal peaaegu iga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Mööduv ühepoolsete jäsemete nõrkus viitab võimalikele mööduvatele aju vereringehäiretele. Selle täpsustamiseks on vajalikud mitmed lisauuringud - soovitan nõrkushoo alguses koheselt pöörduda EMOsse.
Loe edasi

Peavalud

3 kuud tagasi umbes tekkisid paanikahired, selline ebamugavus tunne pea pooritused.
Sudame pekslemine.
Vaikselt olen nendest voitu saanud ja ilma rohtudeta. Alles on aga jaanud sellised surinad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui probleem püsib, tuleks pöörduda neuroloogi või psühhiaatri vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kaela tursetunne segab hingamist

Tere, mure selline, augustis 2018 olin tõbine, näis olevat tüüpiline viiruslik haigus mis ikka vahest kimbutab, kuid sealt algas erinevate probleemide kulg. Ma ise ei oska neid seostada, kuid kirjutan ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tükitunne kurgus ja hootine õhupuudus, eriti kui uuringud korras, on tüüpilised kroonilisele ärevusseisundile. Sageli kaasub ka hulgaliselt muid kaebusi, mis seoses närvisüsteemi üldiste regulatsioonihäiretega. ...

Loe edasi

Kontrollimatu värin kätes ja näos

Tere!
Mul diagnoositi 2018 kevadel sarkoidoos (kopusd, põrn - muud ei uuritud). Esmaseks sümptomiks aga oli hoopis pidev silma tõmblemine. Silmaarst arvas, et tegu on tikiga ja soovitas toitumist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ei ole nende tõmbluste põhjuseks sarkoidoos, vaid üldine ärevus ja stress.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peavalu, kaelakangus-migreen?

Olen hädas juba pool aastat peavaludega. Juulis hakkas järsku tugev pulseeriv, torkiv peavalu, mis esines vasakul peapoolel. Valule lisandus tugev survetunne pea, mis häirib tohutult siiani. Mõni päev ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Herpesviirus kahjustab närvi mis on sageli põhjuseks kroonilisele valule peas ja kaelas ka aastaid peale sündmust. Kui neurontin aitab, tuleks seda jätkata.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lamictal ja rasestumisvastased preparaadid

Tere
Kahjuks pole mul õnnestunud saada kontakti oma neuroloogiga, seega uurin Teilt.
Tarvitan juba aastaid ravimit Lamictal krambihoogude tõttu, mida arsti sõnul ilmselt kutsus esile väike ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõik epilepsiahoogude vastased vahendid vähendavad rasedusvastaste ravimite toimet. Parima meetodi peaks leidma koostöös günekoloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika.

Loe edasi

tasakaaluhäire - tasakaalutus käimisel

Vähesel määral tasakaaluhäiret kõndides tunnen juba mitu aastat - ,,joodiku,, moodi kõnd... Praegu tasakaalutus igal sammul- kõikumine, astudes mõne sammu pean peatuma, samas kael-kukal väga pinges. Kuu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ei ole tegemist häirega sisekõrvas - siit ka Betaserci toime puudumine. Tasakaaluhäiretel on sageli mitu põhjust ja tõde selgub vaid neuroloogilise läbivaatuse järel.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

karpaalkanali sündroom

Kas karpaalkanali sündroomi korral on võimalik, et käelaba ja sõrmede värvus muutub? Aasta tagasi neuroloogi vastuvõtul käies (mul on SM) kurtsin, et käsi "sureb" öösiti ära. Sain vastuseks, et see on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kitsa randmekanali korral võib lisaks närvile kannatada ka verevarustus - siit värvuse muutused. Kas olete kandnud tööl ja öösiti randmeortoosi - see võib aidata.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: