Tuimad käed ja jalad. 13.03.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Öösel maga jäädes sureb parem käsi ära ehk läheb väga tuimaks ja raskeks. Ärkan alati selle peale ülesse ja üleüldiselt on magada ebamugav. Vahepeal on ka jalad tuimad ja tekib nagu vajadus neid liigutada. Kui käisin verd andmas ütles arst ka, et mul on verd väga raske kätte saada, sest “veeni verd ei tule” ja pidin kätt pumpama. Lisaks tekivad mul ka iseenesest sinikad jalgade peale ja käed-jald on pigem külmad. Olen 50kg ja 163cm. Mis vōiks olla vaevuste põhjuseks, on need eluohtlikud? (öösel magades võib juhtuda midagi?)

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Öine labakäe ja sõrmede suremine on peamiselt tingitud käenärvi kompressioonist randmeliigese kanalis seoses painutatud labakäega enese all magamisest. Käte-jalgade külmatunne on tihti seoses migreeniga mis ei ole eluohtlik.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Närvivalu?

Minul on tekkinud erinevates kohtades närvivalu. Kõige rohkem valutavad käed ja jalad,lisaks valule on suurenenud suremise tunne. Jalad valutavad allpool põlve, valu ei ole tugev aga magama ei saa jääda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebusi on palju ja asja selgitamine nõuab erinevaid lisauuringuid. Kas on tehtud ka ülesvõtted kaela ja nimmelülidest? Kui pildid on tehtud võiks tulla konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Veresoonte ummistumine?

Tere!
Mul on selline küsimus, et mu isal on ju pikemat aega rinnus tuimad valud...vahest ka tugevamad. Kui arsti juures on käinud, pole midagi tarka vastu öeldud - nagu kõik oleks korras. Nüüd on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõigele sellele vastab ja annab soovitusi perearst.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

peavalu

Tere. Mul on mure oma 20 aastase tütre peavaluga. Tal olid kooliajal tugevad peavalud, kuna õppis palju,käis tennise trennis,tegeles paljude asjadega korraga-ja igas asjas tahtis olla esimene' olid need ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Üsna tõenäoliselt on tegemist migreenihooga. On olemas kaasaegsed tõhusad ravimid nii hoo tõrjumiseks kui vajadusel ka profülaktikaks. Tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

Täiendus küsimusele

Lp dr Pajos.

Olen seesama, kes käis 2.märtsi hommikul teie vastuvõtul ja kirjeldasin just oma kartusi sclerosis multiplexiga. Nimelt jäi juurde lisamata, et käed-jalad üsna sagedasti valutavad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valud ei ole iseloomulikud SMle.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Jalad ja käed surevad

tere dr pajos!
millest võib olla tingitud kui noorel inimesel (30 a) surevad pidevalt käed ja jalad? asi on viimase aasta jooksul halvenenud.
ette tänades

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseid on mitu. Kui mõlemad käed ja jalad, siis on tõenäoline pikaajalisest stressiseisundist tingitud neuroregulatsiooni häire. Põhjus võib olla ka kasutatava ravimi kõrvaltoimes.

Dr. ...

Loe edasi

selg

tere olen 29 a naine ja mul on seljas juba 2-3 a valud olnud mrt ei näidanud muud kui seda et üks lüli on langenud ja on närvikanali kitsenemine arst ütles et sünnipärane kuid mul mure nimelt selles et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist mitme erineva põhjusega. Aidata saab peale läbivaatust ja põhjuste selgitamist

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

käed ja jalad "surevad"

Tere!
Olen 29 aastane mees, teen tervisesporti, ei joo, ei suitseta, töö arvutiga.
Lugu hakkas nii poolteist kuud tagasi. Ärkan hommikul - vahest on surnud ja tuimad vasaku käe kaks välimist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vaevusi võiks seostada ebaõige istumisasendiga ja ja randme pingega hiire kasutamisel. Võimalik on ka mingist ainevahetushäirest tingitud algav närvikahjustus. Sageli on põhjuseks siiski maandamata stress. ...

Loe edasi

Seljatrauma

Tere

Kukkusin 4 kuud tagasi seljale. Luuvigastust ei olnud, röntgen näitas põrutust. Peale seda on vahel käed-jalad tuimad ja sellest tekib paanikahoog. Olen kasutanud Xanaxit. Samas liikumishäireid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kindlasti mitte.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

sklerosis multiplexis

Tere,

mind vaevab küsimus, kas sklerosis multiplexis võib tekkida üleöö. Olen 36 aastane naine ja suhteliselt tundliku närvikavaga st. on diagnoositud vegetatiivse närvikava häireid. Viimase ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,



Teie küsimus on huvitav ja mõned sõmptomid vajaksid kindlasti tüpsustamist, nagu näiteks tuimustunde lokalisatsioon, kiirgumine jms.

Kindlasti ei ole SM pärilik ...

Loe edasi

valutavad käed ja jalad

Tere. Olen 40 a. naine. 10 a tagasi hakkasid mul valutama käe- ja jalalabad. Eriti õhtuti ei lase magama jääda. Arstid ei ole osanud midagi arvata, sest käed jalad pole õnnetuseks paistes ja ka liigutades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas on teostatud ENMG uuring? Kui ei, siis soovitan saatekirja taotlemiseks külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: