Lülisamba muutused ja sport 15.11.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Röntgenbildi alusel on mul selline diagnoos.
Hinnakoodid: A7916, A7907RÖ-leid:NIMMELÜLID:Lumbaallordoos tavaline, skolioosi ei ole. l5 anterolistees ~6 m ulatuses, defekt pars interartikularis´es. Lülikehad kõrguse poolest on iseärasusteta, jälgitavad mõned sermised spondülofüüdid. Fassettliigesed on sklerootiliste kontuuridega, mõne fassettliigese liigespinna servas on luuline juutdekasv. Lülivahemik L3-4 on mõõdukalt ahenenud. Kerge ahenemine on ka L5-S1 lülivahemikus. ARVAMUS: degeneratiivsed muutused lülisamba nimmeosas. L3-4 mõõdukas osteokondroos. L5 tõeline anterolistees.
Accession number:HRAPRG1171101007
Minu küsimus on,kas ma võin selle seljaga mängida 2x nädalas saalihokit?Mängus on kiirendused ja järsud peatused,mõõdukad kehalised kontaktid,järsud ja tihedad pöörded ülakehaga.Kui ei,siis millised spordialad oleksid soovituslikud?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kirjelduse järgi esineb nimmelülide nihkumine seoses lülidevahelise liigese vigastusega. Vajate kohest ortopeedi konsultatsiooni. Vältige seni füüsilist koormust.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pea uimasus

Juba 7 kuud on olnud pea pidevalt uimane. 1999 aastal tehti röntgen ja kaela ning rinnalülid olid kokku vajunud... Olin siis 42 aastane..
Haigus oli kaugele arenenud. Perearst ütles, et meil kõigil ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla tõusnud kaelalihaste pinge ja kuklanärvide ärritus, selle kõigi taga aga kestev ärevusseisund. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Lülisamba probleem?

Tervist. Selline probleem siis, et 3-4a tagasi tekkisid kõrvetised, pidevad köhahood rinnaku tagune valu ja nö. selja tiidede juures mõlemal pool kõrvetav/tuim valu. Olen selle probleemiga korduvalt käinud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

korvetised, köhahood ja valu rinnaku taga viitavad voimalikule maosisu tagasivalgumisele söögitorru ja sellest tulenevale söögitoru ärritusele. Selle probleemiga tegeleb gastroenteroloog. Muutused lulisambas ...

Loe edasi

Turja ja õla valud

Tere.
Probleem järgmine. Umbes kuu tagasi hakkas ülaselg valutama, vahel on valud rohkem vasakus õlas ja ka vasakus kaela pooles. Hommikuti on asi päris hull. Läheb mitu tundi, enne kui korralikult ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid alaseljas viitab võimalikele muutustele ka lülisamba kaelaosas. Otsest seost ülaselja valudega võivad olla vaid muutustel kaela ja rinnaosas. Alaselja op kaela ja õlavaludest ei päästa.

Loe edasi

Tuimus jalas, surinatunne

Kas võib kahtlustada sclerosis multiplexi? Kas ma peaks küsima saatekirja uuringutele (kompuutrisse)? On see seotud kahe aasta taguste kaebustega? Või tõesti selg põhjustab seda kõike?

Parem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nüüdsed kaebused viitavad enam ärevushäirele. Ka SM võib põhjustada erinevaid hootisi tundehäireid, lisaks neile aga ka püsivat tasakaaluhäiret, nägemise langust ja halvatusi, nende eristamiseks on vaja ...

Loe edasi

Radiculopathia S1>L5sin

Tere.Olen 47.a. naine opereeritud selg 2000.a.vasakpoolse nimme-ristluu radikulopaatia tõttu.Algasid uuesti seljavaevused 2007.a .Sügisel 2008.a jõulude ajal lõi valu algul paremasse jalga ja kuskil 20 ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui närv sai vigastatud, püsib jala tuimus kaua - kuid ja vahel ka aastaid. Valu peaks õnnestunud op i korral kaduma,võimalik on aga uus diskiprobleem.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seljamure

Tere! Käisin täna röntgenis ja vastus oli selline - 5 nimme tüüpi lüli, lülisamba kerge kõverdumine paremale, nimmelordoos säilunud, lülikehade kõrgused ii, ahenenud lülivahed TH11 - L3, L5 - S1.
Palun ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Toodud muutused selgroos ei pruugi vaevusi pohjustada. Samas voivad nad olla aluseks korduvale seljavalule. Asi täpsustub peale läbivaatust neuroloogi npoolt.

Dr. Ain Pajos
tel. 6748591

Loe edasi

pea - ja seljavalud

Tere !
Pöördun Teie poole ,kuna vaevlen üle aasta pea - ja seljavalude käes.
Valud õlavöötmes kiirgavad kuklasse ja pähe , käed surevad .
Ristluu ja sabakondi valud (pidev tuim valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valud võivad olla seoses muutustega lülisamba kaela- ja nimmeosas. Regulaarne võimlemine on kasulik. Ägenemiste korral tuleb ilmselt kasutada valu- ja põletikuvastaseid ravimeid.

Dr. Ain ...

Loe edasi

paremal pool roiete alt valutab

Tere
Olen juba pikemat aega hädas valuga, mis on paremal pool roiete all. Kui ma seda mingi geeliga määrin kaob valu ära. Vahel kiirgab see valu ka paremasse külge. Käisin arstil vereproov oli korras. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt ongi tegemis roietevahelise närvijuure ärritusest tekkinud valudega. Põhjuseks on tavaliselt muutused lülisamba rinnaosas. Pilt tuleks teha rinnalülidest seljavalu kõrgusel. Ravi sõltub neuroloogi ...

Loe edasi

kaelaradikuliit

tere!!! Selline eküsimus kas kaelaradikuliidiga võib esineda pearinglust ja tasakaaluhäireid?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaelaradikuliidi puhul on valu käes, pearinglust ei esine. Lülisamba kaelaosa muutused võivad aga põhjustada vereringehäireid ajus ja seega ka tasakaaluhäireid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: