minestamine? 16.03.15 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,
nädal tagasi kaotasin öösel teadvuse. Kirjeldan eelnevat ja järgnevat enesetunnet. Öösel ärkasin, sest süda oli väga paha, komberdasin WC-sse. Püüdsin säilitada unist tunnet, et saaks pärast kiiresti uuesti uinuda. Mingil hetkel käis peas nagu plõks ja enesetunne läks väga virgeks, nagu oleks mingi valgus peas olnud. Kõrvus hakkas kohisema ja mühisema. Komberdasin vannituppa käsi pesema, pea käis väga ringi, ärkasin vannitoas põrandal, rohkem midagi ei mäleta, ei saanud aru, kus olen. Püüdsin tasakesi voodisse minna, et teisi mitte äratada, aga väga kohises ja oli väga halb olla, silme ees oli nagu udu. See kohin oli nagu pahiseks vesi vannitoas, aga tegelikult muidugi vesi ei jooksnud.
Hommikul oli ikka väga nõrk enesetunne, aga kohinat enam ei olnud. Mõõtsin vererõhku ja see oli normaalne, 120 ülemine, alumine umbes 60 kandis, pulss oli üle 90.
Terve järgnenud nädala on olnud väga suur nõrkus, just käed ja jalad on nõrgad. Pulss endiselt 90 kandis.
Palavikku ei ole.
Taustainfoks: tarvitan korrapäraselt vererõhu ja kolesterooliravimeid, nendega on verenäitajad olnud korras, olen ülekaaluline (20 kg?). Rohud ei jäänud võtmata.
Minestanud ma ei ole kunagi, sellepärast ei oska arvata, kas see võis olla minestamine või mingi probleem südame või ajuveresoontega. Kas selle probleemiga peaks tegelema? Võtma rahustiks palderjani?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Minestamine teel WCsse või sealt tulles on üsna tüüpiline. Põhjuseks sageli südame töö häire ja vererõhu järsk langus. Tuleks pöörduda perearsti poole EKG tegemiseks.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peatrauma

Tere! 2 nädalat tagasi olles puhkusel, juhtus trauma. Nimelt lükates kiigele hoogu ning seejärel sellele peale hüpates lõin nina ja näo vastu kiiku, ninast veri väljas. Mäletan hästi eelnenut ning jupiti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks teha pilt ninaluudest ja konsulteerida LOR arstiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kas vaja pöörduda neuroloogi vastuvõtule?

Migreeni esimesed korrad

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt tegu migreenihooga. Kui hood sagedased, määrab ravi neuroloog.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Loe edasi

Probleemne kätevärisemine ja kukkumishirm

Tere!

Mul on juba aastaid olnud probleem sellega, et käed värisevad. Mõnel päeval vähem, mõnel rohkem. Tänasel päeval enam see nii häiriv ei olegi, kuid lisandunud on järgmised probleemid. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Probleemile on lahendus - tuleb läbida ravikuur mille määrab neuroloog peale läbivaatust ja ilmselt muuta ka elustiili.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Pearaksud

Umbes 3 kuud tagasi hakkas mul peas tunda andma imelik raksumine. Samal ajal muutus mul ülitundlikuks ka parem kõrv. Kahtlustasin, et liiga vali muusika on äkki kuulmisele kahju teinud. Kõrvaarst ütles, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tegemist muutustega kolju ja esimese kaelalüli vahelises liigeses paremal, sealt lähtub ka parem kuklanärv mis annab valu kõrva ja lagipähe. Tuleks teha funktsionaalsed (maksimaalse pea ...

Loe edasi

Nõelterav valu paremas tuharas.

Lp.doktor! Olen küll kõbus vanem naisterahva, kuid julgen siiski pöörduda Teie poole, olles lugenud nõuannet radiolopaatiast.
Asi sai alguse jalgrattasõidust aasta tagasi, mil hakkasin tundma nõelteravat ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu ja sipelgate jooksmise tunne on mõlemas jalas, on oht ka põiehäiretele. Soovitav on teha MRT uuring nimmelülidest mis tõenäoliselt selgitab olukorra. Suunata saab neuroloog.

Dr. Ain ...

Loe edasi

Seljavalud

Tere, olen selja valudega kimpus olnud päris mitmeid aastaid, nimelt mõned aastad tagasi rasket füüsilist tööd tehes algasid seljas valud, liikuda ei saanud, valu lõi jalga, kätesse. Käisin emos, tehti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alaseljavalu kogeb korduvalt elu jooksul pea iga teine inimene. Põhjuseks sageli probleemid nimmelülidevaheliste kõhrketastega. Valud siiski sageli mööduvad iseparanemise kaudu - vajalik on vältida valutegevaid ...

Loe edasi

Vasakul pool peas on koht mis on valulik nagu oleks ära löödud aga seda ei ole juhtunud

Vasakul pool peas on üks valulik koht nagu oleks ära löödud ,aga seda juhtunud ei ole.kunagi umbes kaks pool aastat tagasi oli peatrauma

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on kuklanärvi ärritusest tingitud lokaalne lihaskramp. Kui perearst ei suuda aidata, tulge vastuvõtule

Dr. Ain Pajos

Neurodiagnostika
6 748 591

Loe edasi

valu reite sisekülgedlel

käimisel tekib valu reite sisekülgedel,eriti pikemate sammude puhul,rahuolukorras ei valuta.kompimisel ka valulikud. alaselg aeg--ajalt valutab,määrimisega on taandunud.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu reite sisekülgedel ja veel mõlemapoolselt ei ole iseloomulik selgroo nimmepiirkonna muutustest tingitud närvivalule. Põhjuseks võivad olla puusaliigeste kulumine või probleemid väikeses vaagnas (eesnääre). ...

Loe edasi

Kaela kangus ja valu

Palun selgitage MRT uuringu vastust, mida see tähendab, kas seda on võimalik ravida? Neuroloog määras ravik SKUDEXA 75mg. MRT Seljaaju ii. C3 lülikehas vasemal rasvsupressiooniga rexhiimis kogu lülikeha ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ebaselge kahjustuskolle 3 kaelalülis. Täpsemalt saab vastata vaid raviarst.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Biresonantsteraapia

79 a naine, kel on kõrge vererõhk (võtab betablokaatoreid, mis hoiavad vererõhu normis), veebruaris oli insult (ajuinfarkt ja hemoraagia), pärast insulti tuvastati kodade virvendusarütmia (mis ilmselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nagu kõigi alternatiivsete ravivõtete puhul ei ole bioresonantsravi tõhususe ja võimalike vastunäidudtuste tõenduspõhiseks selgitamiseks korraldatud vajalikul hulgal kliinilisi uuringuid. Seega poolt ega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: