polüneuroopaatia 25.03.14 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tegemist on vanuriga. Jalad on paistes,jalalabad trammis nagu nahk läheks pealt lõhki ,põlveõndlad on paistes ja pigistavad , kui jalg kuhugi vastu eset puutub ,siis on valus. on päevi ,kus jalad täiesti tuimad. Uuringul käinud ,targemaks pole saanud midagi.Sõrmeotsad ja küünte alt valutab. Kätega on suunatud elektroneuromüograafiale. Kas käte probleem võib olla seotud jalgade probleemiga ,s.t.polüneuroopaatiaga või võib olla eraldi probleem? Mida täpsemalt el.graafias uuritakse?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Polüneuropaatia korral on tegemist hulginärvide kahjustusega, enam kannatavad jäsemete (käte ja jalgade) närvid. Närvikahjustuse korral ei teki jäsemete (jalgade) turset ega paistetust, mida aga põhjustavad võimalikud kaasuvad haigused nt. neeru või südamehaigused, suhkrutõbi. Elektroneurograafiaga uuritakse närvi võimet signaale edastada, mis on vajalik diagnoosi täpsustamiseks.

Dr. Ain Pajos
http://neurodiag.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

lihaste nõrkus

Jalutan igapäevaselt 4-5 km. Istun päevas lauaarvuti taga 2-3 tundi järjest. Seni on kõik korras olnud, vereproovid samuti.
Umbes 10 päeva tagasi hakkasin tundma raskust pea püsti hoidmisl ja jalad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vaevalt on viga leilisaunas. Samuti on vara otsida lihas või närvihaigusi. Tegemist võib olla organismi üldainevahetuse häirega. Alustage perearstist (analüüsid, EKG)

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Reielihaste valu

Minu probleem seisneb selles,et kuski kaks kuud tagasi tekkisid alakõhu valud ja sellega seoses korralik üle mõtlemine,et mis mul viga on. Peale seda hakkasidki imelikud lihasvalud reie taga ja siseküljes. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige oleks asja selgitamist alustada perearstist.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika.

Loe edasi

Vertigo

Kas pärast mitut tugevat Vertigo atakki (augustis) on ohtlik lennukiga lennata ja kuidas ma seda kontrollida saan ?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tegemist oli healoomulise asendivertigoga, siis ataki möödumisel lendamine ohtu ei kujuta ja hoogusid saab kontrollida spetsiaalsete harjutustega.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

mäluhäired

Tere!

Emal (71 a) ilmnesid sisuliselt üleöö mäluhäired. Emos uuriti pead, pea oli korras, ei näidanud insulti ega muud. Ta ei mäleta mõningaid fakte, nt sünnipäevad, enda vanemate surmapõhjused, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna insulti ei diagnoositud, siis väga kiire ei ole. Tegemist võib olla ka nt. depressiooniga. Soovitan ära oodata neuroloogi otsust võimalike lisauuringute osas.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

kas see on eluohtlik või võib selleks saada?

mul on selline tervisehäda, et kui ma löön pea kuklasse või tekitan samasuguse asendi endale näiteks ahju segades, kus ma olen ise natuke kummargil ja siis üritan veel koogutada ahju uksest sisse vaadata ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sirge kael ei ole kindlasti teie probleemida põhjustaja. Tegemist on probleemiga sisekõrvas asuvas tasakaaluorganis. Kui kaasub ka kuulmislangus on ilmselt tegu Meniere sündroomiga. Kuna probleem püsib, ...

Loe edasi

Kliinikud Saksamaal

Tere. Mulle on pandud diagnoos "pudential neuralgia caused by the thethered cord syndrome which is caused by lipomeningomyelocele" ehk siis pikaajaline seljaajukahjustus ja sellest tekkinud suured närvivalud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui dgn. on õige, on tegemist seljaaju ja selgroo kombineeritud arenguhäirega. Operatiivset ravi teostavad vaid neurokirurgid, nemad vast oskavad ka juhendada spetsialiseerunud kliiniku leidmiseks välismaal. ...

Loe edasi

MRT vastus

Kuidas MRT-st tulnud alljärgnevat vastust mõista. Nädala pärast on neoroloogi korduvvisiidi aeg ja selle ajaga jõuab igasuguseid haiguseid endale külge mõelda :)

Ajukoes frontaalsagarate valgeaines ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla aju väikeste veresoonte haigusseisundiga mille põhjused vajavad selgitamist (hüpertooniatõbi, suhkruhaigus, diabeet, rasvumine). Põhjuste ignoreerimine võib viia ajutegevuse häiretele. ...

Loe edasi

ravimi sobivus

Tere
Soovin kinnitust ravimi sobivuse kohta.Mulle kirjutas neuroloog peale läbivaatust välja ravimi Noritren(väike annus),kuid hiljem lugesin,et glaukoomi korral vastunäidustatud.Hetkel ravin kaugele ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks leida uus ravim.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pidev nõrkus ja väsimus!

Nimelt mul läbitud väga keeruline kadalip! Algas kõik 5 aastat tagasi kui hakjasin end jube nõrgalt tundma ja pidev väsimus oli! Siis läks paar aastat mööda ja tekkisid südame vahelöögid! Ööpäevas oli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige oleks veel konsulteerida teise kardioloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tõmblused kaelas

Tere! Minul tekkisid mingi 3.5 nädalat tagasi kaelas tõmblused . Millest ka video lisatud..Tunne on selline nagu kägistaks mind keegi. Käisin ka Tartus Kurgu kliinikus ja seal mul vaatas arst kaameraga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Helistage tel. 6 748591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: