Peavalud kuklas, ureaplasma parvum ja issias 27.01.14 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 24aastane. Mul on olnud viimased aastad kuklapiirkonna peavalud, mis mööduvad paari päevaga. Olen siiani neid liigitanud enda jaoks kui pingevaludeks, sest kaela ja juuksepiiri masseerides läheb valu talutavamaks. Hiljuti diagnoositi mul naistearsti juures ureaplasma parvum ja ma pole saanud veel rohte välja võtta, seega ravinud ma seda veel ei ole, viimasel kahel nädalal on mul olnud tugev valu alaseljas, valu liigub tagareit pidi põlvedeni ja tekitab surinat, vahel tuimsust. Käisin arsti juures ja sain diagnoosiks issias. Olen kuulnud, et nn naistehaigused võivad tekitada sarnaseid sümptomeid nagu issias, kas võib olla, et see seljavalu on mul ureaplasma parvumist. Või kas peavalu võiks seostada kuidagi issiasega? Või peaksin peavalu põhjuseid otsima ikkagi mujalt? Kuhu peaksin pöörduma kui peavalud ei lase elada täisväärtuslikku elu?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ureaplasma võib põhjustada liigesevalusid, sealhulgas valusid alaseljas. Kui valu aga kiirgub jalga ja kaasub ka tuimustunne, on tegu närvipõletikuga mille põhjuseks tõenäoliselt nimmelülidevahelise kõhrketta haigusseisundid. Nii jala kui peavalude põhjus selgub neuroloogilise läbivaatuse käigus. Tulge vastuvõtule.

tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tikid, ärevushäired(?), uimasus, keskendumisraskused, mäluprobleemid

Tere!

Mure 15aastase pojaga.
Sel õppeaastal kurdab palju uimasust, keskendumisraskusi ning mäluprobleeme. Õppimine ise on korras, st hinded on head, aga õppimine võtab kaua aega. Keskenduda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tikid ilmnevadki tavaliselt vanuses 5-14, hiljem hakkavad vähenema ja võivad kaduda - põhjuseks aju motoorsete keskuste arenguhäire. Ravi vajavad nad harva ja siis määrab selle neuroloog. Muude probleemidega ...

Loe edasi

Alaseljas närvivalu

Kuna alaselja valu on juba pikemat aega vaevanud siis nüüd viimased 2-3 nädalat on asi pöördunud hullemaks,kuna ei saa enam korralikult istuda ja püsti tõusmine tekitab ka jalga ning selga valu ja ei saa ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist L4 ja L5 lülikehadevahelise ketta kahjustusega ja survega jalanärvile.Soovitav on vältida liigutusi ja asendeid mis põhjustavad valu jalas. Tavaliselt toimub paranemine kuid ebaõnnestunud ...

Loe edasi

Valu ja tuimus paremas näpooles

Tere!

Probleem algas eelmisest aastast septembrist. Parem näopool vahelduva valuga ja raskustunne põdes. Meelekohas, kuklas, vahest ka otmikus suriseb ja valu pakitsev. Nägu kardab külma. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Neuralgia tähendab valu ja halvatus lihasnõrkust. Põse tuimus võib viidata varasemale või kestvale hambaprobleemile aga võib olla ka signaaliks tõsisemale haigusele mujal organismis. Konsulteerige hambaarstiga ...

Loe edasi

Jalalaba ei liigu

Milles võib olla asi? On võimalik sellest taastuda? Kas pigem neuroloogiline probleem või ortopeediline?

Küsin küsimuse kuna ortopeedile vastuvõtt (saatekiri olemas) on 3 kuud ning juba hetkel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jääb mulje, et tegemist on vastava jalalihase kõõluse rebendiga. Sellega tegeleb siiski ortopeed.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peavalu

Mureks on juba mitu kuud kestnud (viimastel nädalatel tihedamini esinenud) peavalud paremal pool. Valu algab kuskilt kaela piirkonnast ja jookseb ülesse silma taha. Esineb ainult paremal pool pead. Valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Väga sageli on põhjuseks kaelalihaste pingest tingitud suure kuklanärvi ärritus. valu võib kesta kaua. Ravi määrab neuroloog peale läbivaatust.

tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kas on lootust?

Kui inimesel olnud 2 insulti ja käed mõlemad nõrgad ja ei haara esemeid. Olnud siis ajus tromb. Mõistus selge aga jalad ka töntsid. Järjest süvenev nõrkus aga inimesel endal suur tahtejõud. Olen teinud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Rohud siin ei aita. Aitab vaid igapäevane korduv ja regulaarne füüsiline aktiivsus, ka abivahenditega või teise inimese abiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu tuharas

Kuu aega tagasi hakkas tugev alaseljavalu, mis kiirgas puusa. Kummardada ei saanud, raske oli voodist tõusta, istuma pidin sirge seljaga. Käisin arsti juures ja sain põletiku ravi Vimovo, 10 päeva 1x ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas ka seljapildid on tehtud? Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise diski kahjustusega mis komprimeerib närvijuurt. Vale koormuse või asendi korral võib valu hakata kiirgume ka jalga. Tuleks minna neuroloogi ...

Loe edasi

Parkinsoni tõbi

Minu ema, 81 aastane naisterahvas põeb Parkinsoni haigust umbes 5 aastat. Ravimiks olnud Madopar 100 dispergeeruv tablett, Madopar 200. Viimase paari aasta jooksul on tervis järjest halvenenud. Liikumine ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Parkinsoni haigus on aeglaselt progresseruva liikumishäirega, mistõttu tuleb vähehaaval tõsta ka ravimi - madopar annust. Viimase kõrvalnähtudeks ongi lihasvalud ja krambid jäsemetes. Ilmselt tuleks korrigeerida ...

Loe edasi

Surin paremal pool peas ja keha erinevates kohtades

Tere.
Umbes kuu aega tagasi tundsin abaluude kohal sipelgaid jooksmas. Kord paremal ja kord vasakul pool. Konkreetel väikesel alal. Nüüd paar nädalat on lisandunud "sipelga jooksevad" tunne ka pähe, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kaela lihaspingest johtuva närviärritustega. Võiks lasta teha massazi kaelale, mis on valulik. Kui asi ei parane tuleks külastada perearsti - kaelapilt.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

seljavalu

Tere!
Seljvalu on olnud aastaid.
Perearst ei saada neuroloogi vastuvõtule.
Aasta tagasi sügisel hakkas valu tuharasse,reide ja l´jalga kiirgama.
Mai alguses õnnestus saada neuroloogi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Asi tundub olevat üsna komplitseeritud ja ilma läbivaatuseta ei saa täpset nõu anda. Soovitan siiski kanda käimisel tugevat nahkvööd - nagu tõstjatel tagant laiem ja eest kitsam. Pidev jalavalu eeldab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: