äkiline valu kuklapiirkonnas 02.08.09 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mure siis selline, et umbes kuu aega tagasi sõitsin rattaga järsust mäest üles. Umbes poolel mäel lõi tugev valu kuklapiirkonda, edasi sõita ei saanud. Veel tihtipeale pärast seda füüsiliselt äkilise tegevuse tegemist lõi sama valu. See taandub umbes tunniga.

Kuid viimasel nädalal valutab pea ka niisama, näiteks kui kummardan hakkab valutama/tuikama.

Millest võib see olla tingitud?

Ette tänades

Juta

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võimalikud on näiteks migreen või kuklanärvi ärritus seoses kaela lihaspingega.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Nõrkus jalgades ja pidev kukkumine.

Tere.
Mul on mure enda ema pärast.
Tal on pikemat aega olnud probleem jalgadega. Nüüd juba väga tihti lihtsalt kukub ja ei saa enam ise püsti.
Ta on käinud neuroloogi juures kuid peale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilma läbivaatust tegemata ei saa soovitusi anda.

6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

kas saab veel teha mingeid uuringuid?

tere. Kas selliste uuringute tulemuste põhjal võib diagnoosida midagi, mis annaks tihedad atakid, mis algavad tavaliselt istuvas asendis, töötades arvutis või vaadates prillidega arvutiekraanile (suhtlus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ajuveresoonteuuringud põhjust atakkideks ei näita. Selguse saamiseks tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Aju MRT uuringu tulemus

Tere!

5 nädalat tagasi tundsin vasakul pealael põletavat valusat kohta, mis püsis kaks päeva. Pea ei valutanud, katsudes oli koht väga valus. Siis tekkis pealaele ja kuklapoole selline tuim ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst on vedelikupõis vasakul põskkoopas, kolded võivad olla tingitud vereringehäiretest millede põhjused tuleb veel leida. Peavalu need ei põhjusta.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kaelavalu jne vastus

*Tere aasta tagasi algasid peavalud tehti mrt jne kõik korras nüüd proovisin abi saada nõelravist ja massaažist sinna minnes öeldi et mul midagi kaelal et tuleks teha röntgen tegime siis selle vastus järgmine ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nõelravi ja massaazi võib jätkata. Kui abi ei ole tuleb minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Erinevad sümptomid, kogu aeg halb olla

Tere
Mul on mitmeid etinevaid sümptomeid, aga siiamaani ei ole arst mingit diagnoosi pannud.
Vereanalüüsid on korras, parasiite ja heliko baketrit ei ole, kõhu uh tehtud ja korras.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustada tuleks uuringutest perearsti juures.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Abaluu valu, mis kiirgab kätte

Tere

kuu aega on kestnud pidev valu paremal abaluu piirkonnas, kiirgamisega õlaliigesesse, õlavarde ja küünarnukki (küünarnukis eriti tugev valu viimasel ajal). Alguses ei olnud valu väga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kahjuks ei saa konkreetsetele küsimustele vastata ilma läbivaatus teostamata ja uuringu tulemustega tutvumata. Soovitan helistada uuringule suunanud neuroloogile.

Tel. 6748591
Dr. Ain ...

Loe edasi

Rasedus ja Absaan epilepsia

Sellinne mure, et mul on lapsest saati olnud absaan epilepsia, kindlat neoroloogi pole ja olen enda kodukandist alati käinud Tartus, neoroloogid alati vahetunud, ning öelnud, et ma pean lihtsalt leppima ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui epilepsiahoogusid siiski esineb, ei tohi ravimi annust vähendada. Kindlasti tuleb kogu raseduse aja tarvitada foolhapet 3-4 mg/päevas - saab apteegist ilma retseptita - see aitab vähendada võimalikku ...

Loe edasi

Peavalu ja lihastõmblused

Tere peale sünnitust algasid tugevad peavalud tehti mrt Kirjeldus: TUGEVA VÄLJATUGEVUSEGA MRT-UURING PEAAJUST: LEID: Aju külgvatsakeste osas esineb vähene asümmeetria tagasarvede osas - vasakul see anatoomilise ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT uuringul muutusi mis põhjustaks vaevusi ei ole. Tõmblused viitavad ärevushäirele. Kasuks tuleks regulaarne liikumine ja sport.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Selja- jalavalu.

Tere!
Olen pikemat aega,üle kolme nädala hädas meeletult terava jalavaluga, mis algas kolmandal päeval pärast seljavalu ravi alustamist Arkoksiaga.
Valu algas tuharalihasest ja levis piki ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravi saab määrata vaid siis kui põhjus on selgitatud. Alustage rö. pildist nimmelülidest millele saab suunata ka perearst ja helistage.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Surve- ja külmatunne peas

Tere!
Olen 32.a naisterahvas ja kimpus olnud erinevate tervisehädadega - nii vaimsete, kui füüsilistega. Põen ka kroonilist põskkoopapõletikku, mida aastas 1-2 korda ravitakse antibiootikumidega.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vasaku põskkoopa põletik probleeme paremas näopooles ega kõrvas ei põhjusta. Kaebuste püsimisel tuleb külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: