Puugihirm? 31.08.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Olen noor 27 aastane naine ja sel suve sain endalt puugi ( 9 mai) , kuna elame maal, siis olen ka oma õuekoeralt puuke eemaldanud. Nüüd aga muretsen, kas see puuk võis mind nakatuda ( entsefaliiti olen põdenud). Vahepeal põdesin aga kopsupõletiku ja seoses sellega sain 7 päeva antibiootikumide ravi ja ka ibubrofiini (Kladic- nime ei oska täpselt kirjutada). Tavaline vereproov näitas kerget põletku ( põletikunäitaja 10).
Jubedalt kardan seda borrellioosi- kas 4 kuuga peaks olema juba mingid sümptomid tunda, aega-ajal valutab pea, põlved ja käed, iiveldus (palavikku ei ole).
Olen sama muret kurtnud ka perearstile, tema ei pea vajalikuks vereproovi teha ja arvab, et need vaevused võivad olla ka närvisüsteemist.
Ei oska kohe midagi teha ja arvata.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Targem oleks vereproov siiski ära teha - saab teha ka ise tasudes.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Millega võib tegu olla?

Tere! Mul on mõlemal labajalal opereeritud mortoni neuroomi kaks korda ,aga mina kõndida normaalselt ikka ei saa, väga valus on eriti kinnise jalatsiga.Peale kõndimist labajalad nagu tuld täis ,väga valusad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt tegemist labajala närvi kahjustusest/traumast tingitud kroonilise (neuropaatilise) valuga, mis vajab spetsiifilist ravi. Hoiduge käimisest kitsaste ja/või kõrge kontsaga jalanõudega, kandke tallavõlvi ...

Loe edasi

Seljavalu

Tere!
Mul on juba aastaid mure seljavaludega. Olin umbes 14 aastane, kui panin tähele selja valusid.
Olen käinud varasemalt uuringutel kuid tulemusteta.
Kõige valulikum piirkond on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esineb ühe lülidevahelise diski kahjustus, mis võib põhjustada ka jalavalusid. Oluline on neuroloogi läbivaatus asja selgitamiseks.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lapsel peas verevalum

Tere. 2 aastane laps kukkus niimodi et tagant pea pehme. Tehti uuringud et lapsel verevalum ja lasti koju. Aga mis ma ise veel teha saaksin? Ma kardan nii jubedalt

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt siis koljumurdu ei olnud. Oluline on jälgida lapse seisundit. Kui tekib oksendamine ja laps on uimane tuleb uuesti minna lastehaigla EMOsse.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

jalad valutavad ja surisevad õhtuti ja öösiti

Jalad hakkavad valutama ja surisema õhtuti istudes ja öösiti pikali olles, asendist sõltumatult. Nagu nõgestega kõrvetatakse või nagu sipelgad jooksevad mööda jalgu. Sageli kisuvad jalad ka krampi. Päeval ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks perearsti juures kontrollida end suhkruhaiguse, kilpnäärme haiguse ja B12 vitamiini puuduse suhtes. Kui analüüsid korras, tuleb minna neuroloogi juurde.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Pingepeavalu

Umbes kaks aastat on olnud pingepeavalud. Valud pole tugevad, vaid ongi igapäevaselt suruv ja rõhuv tunne meelekohtades, otsa ees juuksepiiril või natukene pealae kanti. Valuvaigisteid ei tarbi, vahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Peavalu juuste väljalangemist ei põhjusta, küll aga võib kaebustel olla ühine põhjus. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Käes juba üle kuu aja valu. ei saagi aru, kas lihas või närvi.

Juba üle kuu aja, vasakus käes, imelik valu, millele pole leevendust ei tablettidest(Recoxa) ega mögladest alates Voltarenist, lõpetades Viprosaliga. Mõnetunnist leevendust saab vibromassaazist. Häirib ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjelduse järgi tundub et tegu on labakätt tõstva lihase kõõluse põletikuga kinnituskohas küünarliigesele. Vajalik on siiski spetsialisti läbivaatus. Helistage E kl 14.00 tel. 6748591

Dr. ...

Loe edasi

Kaela valu

Tere!

Mul on röntgenoloogiline leid järgmine: kaelalordoos asendununud küfoosiga. Lülisamba kaelaosas on 7 lüli, mille kõrgus ja luustruktuur tavapärane. C6/C7 lülivahemik on mõõdukalt kitsenenud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ainult pildi järgi mingeid otsuseid teha ei saa (pildil on tavapärane leid selles vanuses). Vajalik on teada vaevusi, teha läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Keskselja valu

Tere!
Kirjutan seoses probleemiga, mis algas pool aastat tagasi ja sooviksin veidi nõu saada.
Probleem ise algas märtsis kui tekkis kaelanärvi põletiku taoline asi, et kaelas oli meeletu valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tegemist kaelalülidevahelise diski kahjustuse ja sealt tuleneva käenärvi ärritusega. Kas on olnud varasemaid kaelaprobleeme? Tuleks hakatuseks teha rö. pildid kaelalülidest (perearst) ja ...

Loe edasi

Pearinglus ja iiveldus

Tere.

Eelmise aasta augustis põdesin ülemiste hingamisteede viirust. Põdesin seda ilma puhkamisvõimaluseta, kuna väikesed lapsed.
Kui sellest taastusin, hakkas esialgu õhtuti magamajäädes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

vastatud

Loe edasi

Vasem peapool, käsi ja jalg surisevad(surevad)

Tere. Umbes 10 kuud tagasi hakkas pöial surema(surises ) nõks hiljem käsi õlani ja lisandus vasema peapool suremine , plus valu ja kaela valu, peavalu liigub vahest paremale poolelegi. 3 kuud tagasi hakkas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui surin esineb nii käes, jalas ja nt . ka samas näopooles tuleks kindlasti konsulteerida neuroloogiga või minna ataki ajal EMOsse.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: