Borrelioos?? 23.07.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.Ma vabandan kui kirjutasin valesse rubriiki. Olen olnud pikka aega hädas igasugste valudega jäsemetes. lisaks millele tekivad aegaajalt närvipõletiku laadsed valud alaseljas. Vaevuse lähevad iga aastaga hullemaks. Põhjuseks olen siiani pidanud korduva roospõletiku tagajärjel tekkinud lümfiringe häireid. Nüüd aga tegi perearst igaks juhuks vereanalüüsi borrelioosi kohta sest puuk oli mul u 6-7 aastat tagasi. Tol hetkel analüüse ei teinud . Peale seda ei ole ma endalt puuke leidnud. Vastus oli positiivne. Kas on ikka tõenäoline, et ma siis sain nakkuse ja see alles nüüd mulle vaevusi on hakanud põhjustama. Perearst kirjutas välja kolme nädala jagu antibiootikumi Kas tõesti peab neid nii palju sööma?
Tänan vastuse eest

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Borrelioos võib põhjustada kroonilisi närvi - ja liigesevalusi aastaid peale nakatumist. Samas võivad valudel olla ka muud põhjused. Antibiootikumikuur on aga ainus võimalik ravi borrelioosi vastu - kuigi antud juhul hilinenud. Kui ravimit talute, võiks siiski ravikuuri läbi teha.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Borrelioos+ oli isal veel selja operatsioon

Mu isal oli juunis selja operatsioon avastati healoomuline selja kasvaja . Ning lisaks veel borrelioos kõndimine raskendatud. Liigub karkude najal.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Mis on küsimus?

Loe edasi

Silmade virvendus

Tere.. Olen 7 kuud rase.. Nüüd on olnud 2 korda silmade ees virvendus.. Peavalu pole.. Millest see olla võib? Äitah

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Väga tõenäoline on migreeni aura ilma peavaluta.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Röntgeniülesvõte lülisamba piirkonnast

Küsimus oleks raviarsti vastuse tõlgendamises, kuna ise ei oska järeldusi teha keeruka teksti osas. Mis positiivne ja negatiivne?

Kirjeldus: SPONDÜLOGRAMMID KAELA OSAST ( AP + külgvõte):

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vaevuste põhjuseks olevaid patoloogilisi muutusi piltidel ei esine.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Sipelgad naha all

Tere nimelt on selline probleem et mul on juba pikkaaega ülekeha selline tunne nagu sipelgad jookseksid naha all. Eriti hull on õhtul magama minnes ja tõesti segab und ja magama ei saa jääda.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustuseks tuleks vereanalüüside abil määrata mineraalainete (Na.,K., Ca, Cl. Mg) ja B grupi vitamiinide sisaldus veres et leida võimalikud puudujäägid seoses imendumishäiretega - saab teha perearst. Kui ...

Loe edasi

Röntgenil must ring

Tere!

Avastasin, et röntgenpildil on must ring rindkeres paremal pool. Mida asi see olla võib?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Musti plekke jätavad pildile soolestikus olevad gaasikogumid. Soovitan lugeda ka pildi röntgenoloogipoolset kirjeldust .

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu kuklas

Äkki oli otsmiku piirkonnas terav valu,mis liikus kuklasse. Ei saanud kummardada ega kõndida. Siis oli valu rinnakus. Olin veidi (5 min) pikali(töö juures). Tõustes oli valu just kuklas,aga nüüdseks on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tagantjärel on kiirelt mööduvat peavalu raske hinnata. Põhjuseid võib olla palju ja mõned neist ka ohtlikud. Valuhoo kordumisel tuleks minna uuringuteks EMOsse.

Dr. Ain Pajos
6748591
Loe edasi

uuring

Tere!
Kas te oskaks palun mulle öelda, mis uuringuga on võimalik tuvastada ajuarteri aneurüsmi ? Kas MRT uuring koos kontrastainega on selline uuring mis tuvastaks selle ära? Küsin kuna soovin omal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Aneurüsmide tuvastamiseks on kasutusel aju angiograafia koos kontrastaine süstimisega nii CT kui MRT baasil . Kolmedimensiooniline MR angiograafia on viimasel ajal enim kasutusel.

Dr. Ain ...

Loe edasi

Millega võiks olla tegemist?

Tere. Ligi pool aastat tagasi tekkis vasakus kehapooles nõrkus ja tuimus - käsi ja jalg muutusid jõuetuks, vasak silm raskeks ning uduseks, mööda selgroogu pulseeris üles-alla kuum valuhoog, paari nädala ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas neuroloog teostas ka läbivaatuse või piirdus ainult uuringute tulemustega. Ärevuse korral määratakse tavaliselt antidepressandid, kas neist on olnud abi? Soovitan uut neuroloogi konsultatsiooni.
Loe edasi

Valu jalas kannast põlveõndlani.

Tere, Tekkis ootamatult valu kannas, mis kiirgab üles kuni põlveõndlani. Kannale toetumine valulik, istudes valu leeveneb, käies muutub kiiresti tugevaks.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on valu põhjuseks kas kannakõõluse põletik või probleem liigesega. Tuleks nõu pidada ortopeediga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu paremas käes.

Tere.mul parem käsi õlast kuni käelabani juba paar nädalat valutab.pole kukkunud ega vigastanud kätt.raske ja valulik kätt liigutada.valu oleks justkui sügaval sees.käsi aeg-ajalt suriseb ja mõnikord ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla nt. kaeladiski surve käenärvile. Tuleks teha uus rö. pilt kaelalülidest ja minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: