Mis see võib olla? 12.03.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mull on selline küsimus, et on juhtunud kaks korda nii,et magades tunnen peas teravat valu, millest see võib tingitud olla või mis see olla võib?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võib olla tegemist näiteks migreenihooga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

MRT vastus seoses seljavaluga

Suunati seoses alaseljavaluga, mis kiirgub jalga (kaasneb naha tuimus ning jala nõrkus) MRT-sse. Kahtlustuseks diski sopistumine ning närvikahjustus. Kuna neuroloogi vastuvõtuni on veel aega, siis palun ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT näitab jalavalu põhjust - L5-S1 lülidevahelise diski väljasopistus ja surve närvijuurele. Lõikuse vajaduse otsustab läbivaatuse leid.
Kas esineb labajala nõrkus varvastel või kandadel käimisel?
Loe edasi

Näo vask pool nõrgem

Tere. Minul lõi valu lõua alla,nagu oleks krampi kiskunud ,mis möödus ruttu.Hommikul tundsin ,et vasak näopool on natuke tuim.Vasakut silma ei saa tugevalt kinni pigistada ning vasakpoolne põsk ning huul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik et tegemist on vasaku näonärvi kahjustusega. Põhjuseks peetakse herpesviirust. Paranemine toimub reeglina iseeneslikult, võtab aga sageli mitu kuud.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Krambid jalgades

Tere,
Minul on selline mure,nimelt 29.01.2019 sai pöördutud EMOsse jalakrampide põhjusega. Peale 2 päeva haigla uuringuid ilmnes,et mul on B12 vitamiini puudus. Peale haiglast väljasaamist olid jalad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna haiglakokkuvõttest selgub et MRT uuringul seljas probleme ei leitud, samuti oli neuroloogiline leid normis, tuleks tähelepanu suunata aneemiaprobleemidele (vähene rauasisaldus veres põhjustab ka jalakrampe). ...

Loe edasi

Rinnakuvalu

Tere
Kannatan märtsi lõpust alates rinnakuvalu all. Valu on umbes 5 cm kaelast allpool, umbest samast kohast valutab ka ülaselg. Valu ei kiirga ja on pidev. Samas tunnen, et päeva jooksul valu süveneb ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu rinnus võib lähtuda ülaseljast abaluude vahelt. Aidata võib ülaselja massaaz mis tavaliselt valulik. Kui paremaks ei lähe tuleks tulla neuroloogi vastuvütule.

Tel. 6748591
Dr. ...

Loe edasi

Ülesse-all õõtsuv tunne

Tere

Umbes 4 päeva olen tundnud koguaeg sellist tunnet nagu oleks justkui paadi peal. Tunne on selline ülesse-alla õõtsuv. Kõige hullem on kõndides, pisut vähem seistes ja istudes ning pikali ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt ei ole tegemist sisekõrva tasakaaluorgani häirega (vertigoheel kasutu). Asja täpsustamiseks tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

ülaselja valu

Tere,

Mul on tugevad ülaselja valud iga päev, tundub nagu kondi valu, juba aasta aega ja miski ei aita. Lisasin RMI youtube, kas selle RMI pohjal voib öelda, millest need valud on: https://www.youtube.com/watch?v=4gU7gKaaaGE&feature=youtu.be ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vajalikud on külgvõtted ülemistest rinnalülidest ja neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
tel. 6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Alzheimer

Küsimus mu ema kohta.
Kas 5 aastat tagasi diagnoositud Alzheimer võib süveneda päeva pealt nii et tekitab inimesel krambihooge ja kõnehäiret? Eelmine päev rääkis inimene ilusti juttu ja veel sama ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäolisem on siiski aju vereringehäire. Alzheimeri kulg on ühtlane ja aeglane.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Teadvuse kaotus.

Tere mul oli siin eelmine nädal lühiajaline teadvuse kaotus täna tunnen juba päev otsa et pea väriseb ja käed ka ning süda ka natuke paha. Eile käisin teadvuse kaotuse teemal perearsti juures. Perearst ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui esinesid ka tõmblused ja keelde hammustamine, tuleks teha EEG uuring ja neuroloogi läbivaatus edasise
üle otsustamiseks.

Dr. Ain Pajos
Tel. 6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

kuklavalu

Tere.

Märtsi algul hakkas mul vasak pea pool valutama ja kiirgas ka kuklasse. Padi ei sobinud kuidagi pea alla. Perearst kirjutas Meloxicam tabletid. Peale seda läks paremaks. Pea küll ei ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist vasaku kuklanärvi ärritusega seoses kaelalihaste pingeseisundiga. Abiks tuleb massaazikuur kaela ülaosale ja harjutused kaelalihastele (pearingid). kui seisund püsib tuleks tulla vastuvõtule. ...

Loe edasi

Tugev korduv ülaselja- ja kaelavalu.

Tere!

Kirjutan, sest piinlen juba 17ndat päeva ülaselja-ja kaelavalude käes.
Esimene episood oli tegelikult juba 2012. aastal, mil hakkas kaela ebamugavusega ja valuga pihta ja oli ka ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla probleemidega seoses lihaspingega, kaeladiskide kahjustuse või kaasasündinud anomaaliaga. Konkreetseid soovitusi kirja teel anda ei saa. Vajalik on läbivaatus, uuringutega tutvumine, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: