Mis see võib olla? 12.03.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mull on selline küsimus, et on juhtunud kaks korda nii,et magades tunnen peas teravat valu, millest see võib tingitud olla või mis see olla võib?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võib olla tegemist näiteks migreenihooga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valulikud ja kanged jalad

Tere! Viimased paar kuud jalad surisevad, valutavad ja on kanged. Igakord, kui istun või hommikul tõusen siis on jalad kanged ja lonkan, kui liikuma saan, siis läheb paremaks. Treppidest käies ja kükitades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebused viitavad probleemidele liigestega, mitte närvidega. Võimalikud on seisundid, kus organismi oma immuunsüsteem ründab liigeseid , kõõluseid ja liigeste sidekoelisi kapsleid mille iseloomulikuks ...

Loe edasi

Kas ärevushäire?

Umbes 6 kuud tagasi hakkasid sellised sümptomid. Kiire pulss, valud südame piirkonnas, seedehäired, isutus, õrnad peavalud pea erinevates piirkondades, köhatamine, kuuma külmatunne, käte- ja sisemine ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Krooniline ärevus tingib aju regulatsioonihäirete väljakujunemist mis põhjustavad massiliselt erinevaid tundeid ja kaebusi kogu organismi toimimise häirena. Kilpnäärme ületalitus soodustab ja põhjustab ...

Loe edasi

Närvikahjustus

Tere.
Kas oleks mingit ravi? Kas jalg saab korda?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Millised on kaebused, neuroloogiline leid?


55578695
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Periferaalne neuropaatia?

Tere, kevadel tundsin aegajalt parema näopoole närvi "surisemist". See kadus ise ära peale paari päeva. Samuti pikemat aega olnud natuke tundetum suurte varvaste välimised osad. Augustis muutusid vasaku ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Enamik vajalikke uuringuid on tehtud. Tegemist võib olla kroonilise ärevushäirega. Ravi määrab neuroloog.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Pidev pearinglus

Tere, Lp. Dr. Ain Palos.

Kirjutan, et uurida, kas minu tervisemurede taga võib mingi neuroloogiline probleem olla. Nimelt kõik perearsti poolt võetud vereproovid on korras. Aga viimased kaks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alustada võiks neuroloogi läbivaatusega - selle järgselt võib vajadusel planeerida lisauuringuid ja ka määrata vajaliku ravi.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kolmiknärvi neuralgia

Kas on kolmiknärvi neuralgia?Alguses tekkis hooti lagipähe kõrvetus tunne .Nädal hiljem hakkas vasakule poole näo piirkonda (ülahuule vasakpoolsest nurgast põse ja oimu ,vahel ka silmas,kõrva juures)samasugune ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist ilmselt ei ole kolmiknärvi neuralgiaga, mille raviks carbalex, põletustunne, eriti püsiv viitab närvi osalisele kahjustusele. Kas esines ka lööve, punased villikesed samal peapoolel?

Loe edasi

Cisterna magna

Tere

Septembris 2017 tehti mul kompuutertomograafia pea piirkonnast, kuna mul valutas pea (kuklapiirkond) juba peaaegu kuu aega. Tarvitasin selle aja sees Ibumaxi igapäevaselt, aga sellega ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Cisterna magna - suur ruum - ajuvedelikuga täidetud ajukelmetevaheline ruum väikeaju all ajutüve ja väikeaju ühinemiskohal. Ruum võib olla erineva suurusega. Ilmselt tegemist muutusega mis kliinilist tähendust ...

Loe edasi

Ühepoolne puusaliigese valu

Palun nõuannet seoses püsiva valuga puusaliigese piirkonnas. Valu tekkis kolm aastat tagasi raske füüsilise tööga välitingimustes (raskuste tõstmine ja kandmine), oli alguses n-ö näriv ja raske oli hommikul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks kindlasti minna ortopeedi vastuvõtule kes ilmselt saadab täiendavatele uuringutele ja määrab ka ravi.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

pea ja käte värin

Tere,olen 19 aastase pois ema ja olen mures ta pärast.Tal oli koolis keeruliised ajad.Poisid tõrjusid ja ei suhelnud temaga.Esialgu polnud nii hull aga hiljem otsustati et temaga enam ei suhelda.Nii kannatas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas peres esineb ka teistel (vanematel inimestel) käte või pea värinaid?
Kui kompuuter on tehtud, helistage tel 6748591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Püsiv nimmevalu

Tere!
Pöördun taas Teie poole, et nõu saada. Mul on tugev nimmevalu kestnud juba peaaegu 4 kuud. Valu on kiirgunud kogu selle aja jooksul vasakusse jalga, tuharasse ja sääre tagakülge - istuda ei ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna valu pikaajaliselt kiirgub jalgadesse, on ka võimalikud põiehäired ja uuringud näitavad närvijuurekanalite ahenemist tuleks kindlasti konsulteerida neurokirurgiga (PERH või TÜ Kliinikum) võimaliku ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: