Mis see võib olla? 12.03.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mull on selline küsimus, et on juhtunud kaks korda nii,et magades tunnen peas teravat valu, millest see võib tingitud olla või mis see olla võib?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võib olla tegemist näiteks migreenihooga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valu puusas ja põlves

Teostatud keskmise väljaga MRT- uuring sakroiliakaalidest (T2 sag, T2 STIR sag, T2 STIR cor, T1 cor, T2 STIR ax). SI-liigeste MRT: 1.5 T, uuring natiivis. Paremal SI-liigese eesmises osa ja alaosa ümbruses ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitatud on reumatoloogi konsultatsiooni kuna esinevad vaagna/ristluuliigese põletikulised muutused.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pea hell

Tere! Viimased nädalad on pea justkui hell, katsudes on ka peanahk valus ja öösel pikalt ühel küljel magada ei saa, kuna peapool väsib nagu ära ja on valus ning kõrvad surevad ka ära. Pean koguaeg muutma ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on kaela lihaspingest põhjustatud kuklanärvide ärritus. Proovige massaazikuuri kaelale.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Neuroborrelioosi analüüsimine

Tere!

Minu mure selline, et enam kui kuu kestnud peavalu, paar nädalat kestnud käte ja jalgade surin, tuimus ja tuikav valu koos suure väsimuse ja tahtmatu kaalukaotusega viis mind Portugalis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiksite esmalt läbi perearsti või nakkushaigla puugitestid korrata. Borrelioos ilma puugita on väga ebatõenäoline.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peatrauma järgsed muutused haistmises

Tere!
Mul oli suvel (30. juuni) ränk trauma hulgiluumurdudega, sh ka koljupõhimiku murd ja ajuverevalumid. Traumajärgselt olid tundlikkuse häired vasakul kehapoolel (need on nüüdseks taandunud), ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Koljupõhimiku trauma korral võivad saada kahjustatud peenikesed närvikiud mis lähtuvad nina haistmisorganist ja lähevad läbi sõelluu ajju - tagajärjeks tavaliselt haistmistunde kadumine kas ajutiselt või ...

Loe edasi

Närvivalu paremal pool

Närvivalu paremal pool sääres, põlves, reies, puusas. Ka mõnikord alaseljas.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist ei ole ilmselt närvi vaid lihaste ja sidekoeliste liigeskapslite valudega. Kas perearst tegi ka vereanalüüse? Võiks korrata ka Covid testi. Ega puugiprobleemi ei ole olnud?

Dr. Ain ...

Loe edasi

Pea ringlus igapäev.

Tere!
Minu sümptomid algasid 2019 aasta aprillis, algasid need järsult Türgi reisi ajal ja pole tänaseni möödunud.
Sümptomid:
Päevläbi on pea ringlus
Süda paha ei ole
Aju ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

llmselt tuleks konsulteerida teise neuroloogiga.

Dr. Ain Pajos
tel. 6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pea meelekohtades pinge sees

Tere

Viimasel ajal on meelekohtades, pealabas ning kõrvade taga külgedel pinge hakanud tekkima. Pole kindel, kas mõnikord tundub, et pea käiks ringi. Lisaks on viimasel ajal tekkima hakanud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Krooniline ärevus tekitab närvisüsteemi regulatsioonihäireid mis väljenduvad erinevate aistingute ja tunnetena. Selguse saab neuroloogi vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

seljavalu

Tere. Alaseljavalu juba pikemat aega, esimesed kaks nädalat nõrgad, talutavad (käisin igapäevaselt jooksmas , kolm korda nädalas ujumas), siis valutugevus muutus tugevamaks, lõpetasi treeningud. Olen võtnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on diskiprobleem alaseljas. Tuleks läbi perearsti teha rö. ülesvõtted nimmelülidest ja tulla läbivaatusele neuroloogile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Parkinsoni tõbi ja probleemid pissimisega.

Häirib igapäevaelu ja uneaega. Mitu korda öö jooksul tunne, et vaja minna WC-sse, kuid enamikul juhtudel vähe väljatulekut, kuid samas ka on kordi, et iseeneslik urineerimine algab mõni samm peale voodist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Amantadin võib suurendada nii uriinipeetust kui ka uriinipidamatust. Kuna diagnoose ja ravimeid on palju, on õigem pidada nõu uroloogi või ka günekoloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

taju- või kohalolekuhäire

Iga päev on selline tunne nagu kulgeksin unes või udus, nagu oleksin kerges joobes või kohe-kohe hakkab teadvus kaduma. Reaalsustaju on häiritud, justkui vaatan end eemalt ... väga keeruline seletada. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks kaaluda antidepressante. eelnevalt neuroloogiline konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: