Mis see võib olla? 12.03.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mull on selline küsimus, et on juhtunud kaks korda nii,et magades tunnen peas teravat valu, millest see võib tingitud olla või mis see olla võib?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Võib olla tegemist näiteks migreenihooga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Ülaselja ja kaela probleemid.

Kael kange, ning valulik. Vajutades kaelale sõrmega ja liigutades seda kohta lülisamba kõrval krõbisevad nagu krõmpsluu tunne. Krõmpsub miski seal sees. Ülaseljaga raskem. Abaluude vahel valu. Vahest teravam ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selgroo lülid on omavahel ühendatud väikeste liigestega - hommikune kangus ja pidev valu viitab liigestepõletikule - variante on palju. Pidage nõu perearstige kes võib teha esialgsed vereanalüüsid ja suunata ...

Loe edasi

Kas võib peituda puukborrelioosis?

Tere!
Mul on mure oma ema pärast. Ta on kogu elu olnud väga empaatiline ja suure südamega, kuid midagi on temas nii järsku muutunud, et ma ei tunne teda enam äragi.
Nimelt on ta muutunud järsku ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Niiviisi kaudselt aimata püüdes tõde ei selgu. Tuleb pöörduda psühhiaatri või neuroloogi poole.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

valu labajalgades

Mis vöib olla pöhjus, et labajalad ei talu jahedal betoonpörandal viibimist isegi siis, kui olles soojades jalatsites? - Möne aja pärast hakkavad jalalabad valutama,misvöib ulatuda kuni pölvedeni.Sooja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas varbad muutuvad ka valgeks või siniseks. Võimalik on nn. akrotsüanoos - s.o. pärilik soodumus jäsemete veresoonte spasmiks ja jäsemete verevarustushäireteks reaktsioonina jahedatele tingimustele.
Loe edasi

Käbinäärme tsüst

Tere. Mul avastati juhuleiuna peast harvaesinev käbinäärme tsüst suurusega 11mm. Pean uuesti aasta pärast kontrolli minema. Siit küsimus- juhul kui tsüst suureneb ja tekivad kaebused, kas Eestis käbinäärme ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käbinäärme tsüst ongi tavaliselt juhuleid ja vaevusi ei põhjusta - seetõttu ei vaja ka operatsiooni. Oluline on teha korduvuuring võimaliku dünaamika jälgimiseks ja ka neuroloogi läbivaatus. Edasise üle ...

Loe edasi

Vertiigo

Tere!
Mul diagnoositi vertiigo,mis 2 nädalaga mingit ravitulemust eriti ei ole andnud. Mind viidi ägeda atakiga EMO-sse( jalad ei kandnud,oksendasin ning tuba käis karussellina ringi. Haiglas olin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui ei esine kurtust ühes kõrvas, on tõenäoline nn. healoomuline vertigo - põhjuseks vedeliku liigumise häire ühes sisekõrvas. Aeglane ja ettevaatlik tõusmine ja pikali heitmine võib seisundit pikendada. ...

Loe edasi

Probleem vasaku jalaga

Tere! Kuskil 3kuud tagasi diivanil jalg üle põlve istudes hakkas vasaku jala sääremari valutama. Naine tegi mašaasi ja valu läks üle aga peale seda on hakkanud jalg valutama, tunne nagu jalg kisuks krampi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui istute sageli vasak jalg üle põlve, on võimalik korduvast kompressioonist tingitud jalanärvi vigastus põlveõndlas. mis toob tundehäireid jalas, võimalik on ka jalalaba osaline nõrkus. Soovitav on vältida ...

Loe edasi

Tikid, ärevushäired(?), uimasus, keskendumisraskused, mäluprobleemid

Tere!

Mure 15aastase pojaga.
Sel õppeaastal kurdab palju uimasust, keskendumisraskusi ning mäluprobleeme. Õppimine ise on korras, st hinded on head, aga õppimine võtab kaua aega. Keskenduda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tikid ilmnevadki tavaliselt vanuses 5-14, hiljem hakkavad vähenema ja võivad kaduda - põhjuseks aju motoorsete keskuste arenguhäire. Ravi vajavad nad harva ja siis määrab selle neuroloog. Muude probleemidega ...

Loe edasi

Alaseljas närvivalu

Kuna alaselja valu on juba pikemat aega vaevanud siis nüüd viimased 2-3 nädalat on asi pöördunud hullemaks,kuna ei saa enam korralikult istuda ja püsti tõusmine tekitab ka jalga ning selga valu ja ei saa ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist L4 ja L5 lülikehadevahelise ketta kahjustusega ja survega jalanärvile.Soovitav on vältida liigutusi ja asendeid mis põhjustavad valu jalas. Tavaliselt toimub paranemine kuid ebaõnnestunud ...

Loe edasi

Valu ja tuimus paremas näpooles

Tere!

Probleem algas eelmisest aastast septembrist. Parem näopool vahelduva valuga ja raskustunne põdes. Meelekohas, kuklas, vahest ka otmikus suriseb ja valu pakitsev. Nägu kardab külma. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Neuralgia tähendab valu ja halvatus lihasnõrkust. Põse tuimus võib viidata varasemale või kestvale hambaprobleemile aga võib olla ka signaaliks tõsisemale haigusele mujal organismis. Konsulteerige hambaarstiga ...

Loe edasi

Jalalaba ei liigu

Milles võib olla asi? On võimalik sellest taastuda? Kas pigem neuroloogiline probleem või ortopeediline?

Küsin küsimuse kuna ortopeedile vastuvõtt (saatekiri olemas) on 3 kuud ning juba hetkel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jääb mulje, et tegemist on vastava jalalihase kõõluse rebendiga. Sellega tegeleb siiski ortopeed.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: