polüneuropaatia 04.09.04 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

juunis avastati 1 tüübi diabeet ja kilpnäärme alatalitus. Suhkrud sain kiirest ontrolli alla ja praegu võib diabeedi kompensatsiooniga rahul olla.Juulis hakkasid valutama jalad, käed, ja kõik ülejäänud lihased ja liigesed. Valud ei ole kogu aeg ühesugused. kord valutavad rohkem käed, kord jalad. Kätes ja jalgades sipelgate jooksmise tunne,kui valu nõrgem. Kõhulihaste ja seljavalud on nüüd järele andnud, aga kui üleni maha jahtun , siis valutan jälle ÜLENI ja nii tugevalt , et kutsu või kiirabi. Valuvaigistitest mõjub trmadol, seda ka umbes 2 t möödedes ja vaid veidi tuimestavalt.Need valud halvavad töövõime , ei suuda olla lustiline õpetaja.Öösiti higistan meeletult, siis hommikul valud väiksemad. kui ei higista, tuleb paha päev. Higistamine ei ole hüpo ega kliimaks.Kallal käivad ka ägedad külmavärinad ja vahel onka väike palavik37,2-4. Reumatoloog ütles et kõik korras, põletikunäitajad normis. Perarst ütles et polüneuropaatia diabeedi tüsistus ja nii jääbki. Kas sellele ravi polegi ja mingit närvide taastumise võumalust. Diabeetikud elavad oma haigusega aastaid normaalselt,10 aastaga on tüsistuste oht. Kas nii ruttu on võimalikud niivõrd jäävad muutused. kas pikaaegsel aneemial võib olla selles kõiges oma osa. Kas jäängi elu lõpuni valuvaigistei sööma kui veidi töötada tahan. Neurologi vastuvõtuni on kuu aega. võibolla onveel mõni efektiivsem valuvaigisti, mille najal suudaksin tunde anda. Eelnevad haige-olemise kogemused puduvad. Perarstilt peab aga ise küsima , siis ta aitab küll kui ise ettepanekuid teed. Mina aga olen ainult muusik, mitte arst ja ei oska ju küsida . Vanust 45 , võiks veel ju normaalselt toimida.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kindlasti ei saa siin anda konkreetset vastust. Minge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Ei saanud vastust? Küsi arstilt:

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Vesi põlves

Olen 21aastase poja ema. Poeg on kaitseväes olnud vaevalt kuu, kui tal diagnoositi vesi põlves. Viidi Magdaleena haiglasse MRTsse. Täna saadi vastus. Mis on parem ravi? Kas magnetravi? Metsalaagris kükki ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsida tuleks ortopeed-traumatoloogilt.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kolmiknärvi ravi

Tere. Mul oli u 2 aastat tagasi tugev põskkoopa kõrva kurgupõletik. Kuna toitsin rinnaga,määrati mulle nõrgem antibiootikum. Peale seda hakkasid korduma peavalud, kergesti külmetamine. Aasta tagsi üritati ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tegemist hambajuure aluse kolmiknärvi haru vigastuse/põletikuseisundiga mis põhjustab kroonilist valu. Kompuuteruuring ajust siin selgust ei too. Vajalik on kogenud hambaarsti konsultatsioon. ...

Loe edasi

Sclerosis multiplex

Tere!
Silmauuringute käigus tehti MRT analüüs, kust tuli järgmine vastus.
Leid: ajukoes ilmneb kuni 7 mm läbimõõduga T2 ja FLAR intensiivne MR signaaliga koldeid. Subtentoriaalsel esineb 1 ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kunagi ei panda SM diagnoosi piltuuringu järgi. Vajalik on sümtomite ja neuroloogilise leiu tuvastamine ja jälgimine ajas. Kas on tehtud ka südameuuringuid nt sonograafia? Valgeaine kahjustused ajus võivad ...

Loe edasi

Parkinsoni tõbi - uus ilming

Abikaasal on aastaid parkinsoni tõbi, ta liigub raskustega, orienteerub hädaga isegi oma korteris. Kasutab azilect 1 mg. 1 tabl. päevas, sinemet CR 50/200 3x1 tabl.
Vererõhk kõigub 75-st 210-ni, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pikaajalise Parkinsoni tõve ravi korral on sageli tegemist kasutatavate ravimite kõrvalnähtudega. Kindlasti tuleks võtta ühendust ravi määranud neuroloogiga ravi korrigeerimiseks.

Tel. 6748591
Loe edasi

nn.sipelgad kaelal

Algas umbes 6 kuud tagasi,nagu sipelgad jookseks selgrool ,alguse sai kaela juurest ja nüüd on tervel kehal närviimpulsid ,nahk roosatab kergelt ,kerge värin jalgades.Muidu magasin normaalselt ,aga nüüd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tere

Tegemist võib olla nii kroonilisest ärevusest tingitud närvisüsteemi regulatsioonihäirega kui ka neuroloogilise haiguse tunnusega. Tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule asja selgitamiseks.
Loe edasi

Peavalu

Tere.
2 nädalat tagasi hakkas pea valutama ja pole siiani järgi andnud. Samuti muutus uni, kehvemuse poole siis. Üle 5 tunni ei saa kunagi magada olenemata sellest mis kell magama minna. Tavaliselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui veres põletikunäitajaid ei ole (vereanalüüs perearsti juures), tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule. Peavalu põhjuseid on palju ja kirja teel asja lahendada ei saa.

tel. 6 748 591
Dr. ...

Loe edasi

Vaktsiinide võimalik kõrvalmõju

Tere. Ilmselt olen küll hüpohondrik, pluss kannatan ka ärevushäire käes. 4 nädalat tagasi sain puugi ja teetanuse/difteeria vaktsiini süstid. Siiamaani on läinud ilma kõrvalmõjuteda aga õnnestus rumala ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

pöörduge selle küsimusega perearsti poole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Haistingud kehal

Probleem on isaga.Varasemad tõsisemad haigused-7.a tagasi pandi jalgadele uued sooned ,5.a tagasi insult ja pool aastat peale seda infarkt.
Aasta tagasi hakkasid isal peapööritused ja põhjendamatud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Neuroloogi konsultatsioon on kindlasti vajalik.

Tel. 6 748591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

epilepsia

Soovin aega konsultatsiooniks abikaasale nii kiiresti kui võimalik

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

EEG 08.07.15

Loe edasi

närvikahjustus kanüüli paigaldamisel?

Tere!
Minul on siis selline mure. Nimelt 6 päeva tagasi oli mul laparoskoopiline operatsioon. Olen ennegi mitmeid kordi oppidel käinud, aga sellist asja pole varem juhtunud. Opisaalis hakati mulle ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist närvivigastusega ja verevalandusega närvi ümber. Asi selgub neuroloogi konsultatsioonil. Paranemine on tavaliselt iseeneslik aga pikk, on võimalikud ka komplikatsioonid.

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi