polüneuropaatia

04.09.04 / Neuroloogia

juunis avastati 1 tüübi diabeet ja kilpnäärme alatalitus. Suhkrud sain kiirest ontrolli alla ja praegu võib diabeedi kompensatsiooniga rahul olla.Juulis hakkasid valutama jalad, käed, ja kõik ülejäänud lihased ja liigesed. Valud ei ole kogu aeg ühesugused. kord valutavad rohkem käed, kord jalad. Kätes ja jalgades sipelgate jooksmise tunne,kui valu nõrgem. Kõhulihaste ja seljavalud on nüüd järele andnud, aga kui üleni maha jahtun , siis valutan jälle ÜLENI ja nii tugevalt , et kutsu või kiirabi. Valuvaigistitest mõjub trmadol, seda ka umbes 2 t möödedes ja vaid veidi tuimestavalt.Need valud halvavad töövõime , ei suuda olla lustiline õpetaja.Öösiti higistan meeletult, siis hommikul valud väiksemad. kui ei higista, tuleb paha päev. Higistamine ei ole hüpo ega kliimaks.Kallal käivad ka ägedad külmavärinad ja vahel onka väike palavik37,2-4. Reumatoloog ütles et kõik korras, põletikunäitajad normis. Perarst ütles et polüneuropaatia diabeedi tüsistus ja nii jääbki. Kas sellele ravi polegi ja mingit närvide taastumise võumalust. Diabeetikud elavad oma haigusega aastaid normaalselt,10 aastaga on tüsistuste oht. Kas nii ruttu on võimalikud niivõrd jäävad muutused. kas pikaaegsel aneemial võib olla selles kõiges oma osa. Kas jäängi elu lõpuni valuvaigistei sööma kui veidi töötada tahan. Neurologi vastuvõtuni on kuu aega. võibolla onveel mõni efektiivsem valuvaigisti, mille najal suudaksin tunde anda. Eelnevad haige-olemise kogemused puduvad. Perarstilt peab aga ise küsima , siis ta aitab küll kui ise ettepanekuid teed. Mina aga olen ainult muusik, mitte arst ja ei oska ju küsida . Vanust 45 , võiks veel ju normaalselt toimida.

Vastab:

Ain Pajos
Ain PajosNeuroloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Kindlasti ei saa siin anda konkreetset vastust. Minge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Nõustamised samal teemal

Jalad surevad ära ja on nõrgad

02.02.15
 

Tere, minu mure on järgmine.
Umbes 4 kuud tagasi hakkas mu tervis imelikuks minema, olen olnud terve elu terve ja erilisi terviseprobleeme pole esinenud mitte kunagi. Tundsin pidevalt pearinglust ...Loe edasi

Toodud kaebused viitavad tõesti kroonilisele ärevusele. Kui üldanalüüsid ja läbivaatus annavad normileiu, siis lisauuringud siin tavaliselt uut infot ei anna. Soovitan siiski minna neuroloogi vastuvõtule ...Loe edasi

Seljavalu

28.01.15
 

Nädal tagasi hakkasin tundma magades, et paremat jalga sirutades tekkis puusa sees valu mis sarnanes nagu jalg oleks liigesest väljas.Mõtlesin,et mis ikka läheb üle.käisin tööl,pole töstnud raskeid asju.ainus ...Loe edasi

Võimalik, et tegemist on nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega, mille korral saab muljuda närvijuur. Valu selle korral võib olla väga tugev ja see võib tekitada ka jalalaba nõrkust ja tuimust. ...Loe edasi

Tuharalihase närvipõletik

24.01.15
 

Tere!

Olen 18-aastane harrastussportlane. Mure on selline, et minu parem tuhar on andnud tunda eelmisest kevadest alates, valu tuharas on olnud talutav, aga häiriv. Eelmise aasta detsembris ...Loe edasi

Tegemist on tõenäoliselt nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega, mille korral saab muljuda jalanärvi juur. Perearst saab teha rö ülesvõtted nimmelülidest mille järgselt on vajalik neuroloogi konsultatsioon. ...Loe edasi

Valu peale uue(laiema)rattasadula kasutamist

06.12.14
 

Läinud talvel soetasin endale uue rattasadula mis on tavalistest palju laiema esiosaga ja vaje on sees, et väikselmehel veri läibi käiks. Sättisin rattale sadula külge ja hakkasin kevadel sellega sõitma. ...Loe edasi

Valu, mis kiirgub tuharasse ja reide võib olla seoses nimmelülidevahelise kõhrketta vigastusest tingitud närvikompressiooniga. Vajalik oleks rö ülesvõtted nimmelülidest ja neuroloogi konsultatsioon. Loe edasi

Väikeaju insult

30.12.12
 

Tere!
Meie tädil (72.a) oli insult (versoone lõhkemine väikeajus). 5 päeva oli intensiivravi osakonnas (Kohtla-Järvel), kus tehti vajalikud uuringud ning nüüd on neuroloogia osakonnas. Tädi räägib ...Loe edasi

Insult ajus on väga tõsine haigus, mille prognoos ei ole alati ette määratav. Väikeaju kahjustus põhjustab tasakaaluhäireid , vahel ka nägemishäireid ja halvatusnähtusi. Kindlasti on vajalik taastusravi ...Loe edasi

Topletnägemine. Uuringu vajadus.

31.10.12
 

Augusti lõpus tekkis mul äkki topeltnägemine. Alguses ei saanud kohe arugi, mis nägemisega toimub, lihtsalt tundsin, et midagi oli ühel päeval täiesti korrast ära. Siis taipasin, et lähedale nägin endiselt ...Loe edasi

Topeltnägemine on igal juhul väga tõsine sümtom, mis viitab ajutüve kahjustusele (nt. väike vereringehäire). Viimast on võimalik diagnoosida vaid MRT uuringu abil. Soovitan uuring teha ja uuesti minna ...Loe edasi

Epilepsia

17.09.12
 

Tere!
Soovin nn second opinioni ravimi ja ravi alustamise kohta. Oleme lastevanematena ülimalt konservatiivsed tugevatoimeliste ravimite kasutamisel. Kindlasti on juuresolevat informatsiooni üsna ...Loe edasi

Ravi saab olla tõhus vaid siis, kui on teada põhjus ja haiguse kliiniline vorm ehk sündroom. Selleks on vaja teada aga uuringute tulemusi. Ette rutates võib veel öelda, et ravimi toime selgub alles nädalate ...Loe edasi

Valutorked kurgus ja kõrvas

10.08.12
 

Tere!
Aprillis 2012 algasid mul parema poole kurgulaes teravad valusähvatused, mis kiirgavad sama poole kõrva. Käisin perearsti, kurgu/kõrvaarsti juures, kõik korras. Viimane kontrollis ka häälepaelu, ...Loe edasi

Ilmselt ongi tegemist keele-neelunärvi ärritusseisundiga. Pohjus vajab aga täpsustamist. Soovitan esialgu tosta carbalexi annust-200 mg 2 x päevas. Lisaks paluge perearstilt saatekirja loualuuliigeste ...Loe edasi

Migreenid ja kolmiknärvipõletikud

25.06.12
 

Tere

Minul on mure pea vasaku poolega, nimelt on mul migreenid alati sellel pea poolel, valu algab justkui silma tagant ja valule eelneb alati vasaku silma ees siksakiline virvendus, migreenid ...Loe edasi

Migreeni korral aju uuringud uut infot ei anna, neid tehakse vaid muu haiguse välistamiseks. Külmavärinad ühes peapoole viitavad tavaliselt ärevusele. Lisauuringute vajadus sõltub leiust neuroloogilisel ...Loe edasi

Hingamisteed kinni ja kõnevõime kaob!

14.05.12
 

Minul tekkis selline asi, et selline tunne oli, et hingamisteed sulguvad ja tekkis lämbumistunne ning rääkida enam ei saanud, see tekkis hooti, tuli ja siis jälle läks üle, aga samal ajal oli mul väga ...Loe edasi

Tuleks rääkida asjast perearstile. Võimalik et vajate uuringuid astma suhtes.

Dr. Ain PajosLoe edasi

Jalad surevad ära ja on nõrgad

02.02.15
 

Tere, minu mure on järgmine.
Umbes 4 kuud tagasi hakkas mu tervis imelikuks minema, olen olnud terve elu terve ja erilisi terviseprobleeme pole esinenud mitte kunagi. Tundsin pidevalt pearinglust ...Loe edasi

Toodud kaebused viitavad tõesti kroonilisele ärevusele. Kui üldanalüüsid ja läbivaatus annavad normileiu, siis lisauuringud siin tavaliselt uut infot ei anna. Soovitan siiski minna neuroloogi vastuvõtule ...Loe edasi

käed surevad ja sõrmed surisevad

02.05.09

Tere.

Umbes kuu aega tagasi hakkasid öösiti mõlemal käel sõrmed peale väikese sõrme ära surema .Hommikul tundub et on nii paksud ja vahel käib terav valu sõrmedest läbi. Käisin ka perearsti ...Loe edasi

Tõenäoliselt ei ole probleemi põhjus kaelas, vaid tegemist on käenärvide kompressiooniga randmeliigeste piirkonnas. Põhjuseks randmeliigeste vale (kõverdatud ) asend nii töötades kui magades. Med. abivahendite ...Loe edasi

Seljavalu

28.01.15
 

Nädal tagasi hakkasin tundma magades, et paremat jalga sirutades tekkis puusa sees valu mis sarnanes nagu jalg oleks liigesest väljas.Mõtlesin,et mis ikka läheb üle.käisin tööl,pole töstnud raskeid asju.ainus ...Loe edasi

Võimalik, et tegemist on nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega, mille korral saab muljuda närvijuur. Valu selle korral võib olla väga tugev ja see võib tekitada ka jalalaba nõrkust ja tuimust. ...Loe edasi

Torkiv valu paremal küljel roide all

17.01.14

Kõik algas 2012 a mai kuus, kui tundsin õhtuti voodisse heites, et paremal küljel roide all on näriv tunne! Kuu aega hiljem süvenesid ka päeval ringi kõndides ja toetudes ühele küljele valud. Tollal oli ...Loe edasi

Saatke küsimus uroloogile. Tegemist võib olla neerukivitõvega.

Dr. Ain PajosLoe edasi

Iiveldus, pearinglus, tasakaaluhäired

01.10.07

Tere!

Olen 34aastane naine. Mainin kohe alguses, et rase ma ei ole. Umbes 2 kuud tagasi hakkasin üsna ootamatult tundma ennast halvasti: tihti iiveldas kergelt, pea käis pidevalt natuke ringi ...Loe edasi

Teie kiri on tõesti üsna detailne! Aitähh nii põhjaliku ülevaate eest!
Tavaliselt põhjustavad sarnaseid sümptomeid, mis Teilgi esinevad,õlavöötme ja kaela piirkonna kõõlus-lihaspinged. Küllap seetõttu ...Loe edasi

kätes tuim tunne ja valu

08.02.15

Tere!
Olen soomes 10aastat koristus alal tööl olnud,alates novembri lõpust algasid sõrmedes ja peopeas valud ja käed surevad.Öösiti ärkan pidevalt valutõttu ja käed on küünarnukist sõrmeotsteni tuimad,aegapidi ...Loe edasi

Käte suremise põhjus on tõenäoliselt närvide pitsumine randmeliigese sisepinnal olevas kanalis, mis on tingitud kätega tööst ja liigeste ebaõigest asendist nii töö kui magamise ajal. Asi võib paraneda ...Loe edasi

Kaelaradikuliit?

26.11.04

Tere, doktor!
Mitu kuud olen vaevelnud kaelakanguse käes. Tunnused iseloomulikud närvipõletikule v. radikuliidile (see viimane vist ei ole õige). Viimased 2 nädalat olen tarvitanud diclofenaci+sirdaludi. ...Loe edasi

Rö leid viitab 5 ja 6 kaelalülide vahelise kõhrketta vigastusele - väljasopistusele ja sellest tingitud käenärvi ärritusele/kahjustusele. Ravisoovitusi saab anda peale läbivaatust.

Dr. Ain ...Loe edasi

Närvipõletik seljas

10.08.01

Kuidas kodusel viisil leevendada valu?



Ette tänades, KristelLoe edasi

Valu saab leevendada loogastavate harjutustega, selja määrimiseks kasutada apteegis käsimuugis olevat Fastum- vôi Feldene geeli ja suu kaudu vôib tarvitada Ibumaxi ( mittesteroidne preparaat, samuti käsimuugis). ...Loe edasi

Väikeaju insult

30.12.12
 

Tere!
Meie tädil (72.a) oli insult (versoone lõhkemine väikeajus). 5 päeva oli intensiivravi osakonnas (Kohtla-Järvel), kus tehti vajalikud uuringud ning nüüd on neuroloogia osakonnas. Tädi räägib ...Loe edasi

Insult ajus on väga tõsine haigus, mille prognoos ei ole alati ette määratav. Väikeaju kahjustus põhjustab tasakaaluhäireid , vahel ka nägemishäireid ja halvatusnähtusi. Kindlasti on vajalik taastusravi ...Loe edasi

Tuharalihase närvipõletik

24.01.15
 

Tere!

Olen 18-aastane harrastussportlane. Mure on selline, et minu parem tuhar on andnud tunda eelmisest kevadest alates, valu tuharas on olnud talutav, aga häiriv. Eelmise aasta detsembris ...Loe edasi

Tegemist on tõenäoliselt nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega, mille korral saab muljuda jalanärvi juur. Perearst saab teha rö ülesvõtted nimmelülidest mille järgselt on vajalik neuroloogi konsultatsioon. ...Loe edasi

käevalu

28.02.15

Tere!
Kõrvalekallete tõttu koormus-ekg-s käidud südame pärgarterite invasiivsel uuringul, radiaalarterist, mis piirduski vaid uuringuga, veresooned terved.Aga rohkem juba kui nädal möödas,kuid valutab ...Loe edasi

Kui punktsioon oli randmeliigese piirkonnas, võib valu põhjuseks olla närviümbruse hematoomi kompressioon käenärvile. Tuleks püüda säilitada randmeliigese otseasendit, ka magades, vajadusel liigese sideme ...Loe edasi

peavalust

25.02.15

Tere! Olen mures, sest viimase 10 päeva jooksul on mul iga kord tekkinud tugevad peavalud kuklas vasakul pool vahetult enne orgasmi. Valu on pigem all pool kuklas, mitte kõrva taga, see on väga tugev, ...Loe edasi

Orgasm võib tekitada migreenihoo tugeva peavaluga, kuid siis peaks peavaluhoogusid olema olnud ka varasematel aastatel. Teine võimalus on kuklanärvi ärritus seoses ühepoolse kaelalihase pingega.
Insuldi ...Loe edasi

selja valud ja jalgade tuimus

19.02.15

Oktoobris algasid tugeved alaselja valud,hiljem ka jalgade tuimus ja suremine.Millest vöib olla see tingitud?Loe edasi

Põhjuseid võib olla mitu. Tuleks alustada rö piltidest nimmelülidest (saadab perearst) ja neuroloogi konsultatsioonist .

Tel. 6 748 591
Dr. Ain PajosLoe edasi

14 aastase tütre pidevpeavalu

18.02.15

Tere!
1,5 kuud tagasi põdes minu tütar tavalist viirushaigust ja perearst kirjutas välja antibiootikumid.
Peale tervenemist hakkasid tal kõrvad valutama ja valu tekitasid tugevad helid. Ühesõnaga ...Loe edasi

Kui kõrvad on tundlikud helide vastu, peaks uuesti rääkima kõrvaarstiga. Kui aga kõrvaprobleemi ei ole, tuleks külastada neuroloogi.
Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591Loe edasi

Healoomuline paroksüsmaalne asendivertiigo

16.02.15

Healoomuline paroksüsmaalne asendivertiigo diagnoos pandi pärast esimese atakki esinemist. Seisund paranes, kuid detsembri lõpus järgnes uus atakk ja olukord oli taas alguses (tugev pearinglus oksendamisega).Teen ...Loe edasi

Asendi vertigo põhjuseks peetakse vedeliku liikumise takistust tasakaaluorgani ühes poolringkanalis. Ravis on tõhusad spetsiaalsed manöövrid pea ja kehaga mida sooritab asjatundlik arst. Soovitan tulla ...Loe edasi

nõu sajale sümptomile

12.02.15

Tere. Endal kaebusi pole kuid see eest naisel.
Lugu järgmine.
Sümptomid: väsimus, tuju kõikumine, hajameelsus, jõuetus, ärevus. Kuus päeva magamatta. Maksimum 3,h öö jooksul. Uni pinna pealne. ...Loe edasi

Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.
Tel. 6 748 591
Dr. Ain PajosLoe edasi

Kuklavalu, peavalu ja pearinglus

11.02.15

Tere!
Pikemalt on vaevanud istuva töö tõttu selja- ja kaelavalud. Leevenduseks olen kasutanud erinevaid geele (Olfen, Kräuterhof-hobusepalsam) määrimiseks ja plaastreid (olfen plaaster, pipraplaaster) ...Loe edasi

Sageli on põhjuseks kaelalihaste pingest tulenev kuklanärvide ärritus. Lihaspinge aga tuleneb kroonilisest ärevusest. Ravi on kompleksne. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni. Helistage tel. 6 748 591Loe edasi

kätes tuim tunne ja valu

08.02.15

Tere!
Olen soomes 10aastat koristus alal tööl olnud,alates novembri lõpust algasid sõrmedes ja peopeas valud ja käed surevad.Öösiti ärkan pidevalt valutõttu ja käed on küünarnukist sõrmeotsteni tuimad,aegapidi ...Loe edasi

Käte suremise põhjus on tõenäoliselt närvide pitsumine randmeliigese sisepinnal olevas kanalis, mis on tingitud kätega tööst ja liigeste ebaõigest asendist nii töö kui magamise ajal. Asi võib paraneda ...Loe edasi

Tuimad jalatallad,raske hingamine,valgevereliblede näit 3,05

06.02.15

Juba pikemat aega(paar kuud )on raske hingata,väsimus ,jõuetus,lihaspinged-valud,tihti ka liigesvalud ja tagatipuks ja vereproovi näit valgevereliblede % alla normi.Käinud südamearstil,perearstil,tehtud ...Loe edasi

Kaebused on väga üldised ja neist konkreetseid järeldusi teha ei saa. Ka vere valgeliblede vähene langus alla normi on üsna tavaline. Tuleks uuesti rääkida perearstiga, kes saab teha veel kilpnäärme ja ...Loe edasi

Pearinglus, käe ja jala surisemine

04.02.15

Tere,
Olen 34-aastane naisterahvas. Pöördun Teie poole murega: Kuu aega on mind vaevanud pearinglus, minestustunne, pidev kõrvakohin. Paar nädalat tagasi lisandus vasaku käe surisemine ja selline"kõditunne", ...Loe edasi

Krooniline ärevus põhjustab ajuregulatsiooni häireid ja sellest palju erinevaid tundmusi. Tuleks kindlasti kaaluda neuroloogi konsultatsiooni ja pakutavat ravi. Kui aga suremistunne esineb üheaegselt samapoolsetes ...Loe edasi

 

Pildilised ravijuhised: