LIHASEKRAMBID 12.07.01 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Minu 60-aastast ema vaevavad juba mitmeid aastaid ägedad lihasekrambid reielihases. Krambid tekivad tihedamini öösiti kuid vahel esineb neid ka päeval. Kramp kestab tihti isegi minuti, vaibub korraks ja tekib uuesti, nii mitmeid kordi järjest. Muidugi kaasneb sellega tohutu valu. Tihti on peale krambihoogu reiel näha isegi verevalumeid. Erinevad arstid on soovitanud mõningaid ravimeid, kuid tõelist abi pole neist olnud. Millest võivad sellised krambihood olla tingitud ning kelle poole võiks pöörduda abi otsimiseks?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Lihaskrambi tekitajaks ei ole lihashaigus vaid muutunud närviimpulss, põhjuseks võib olla närvikahjustus - radikuliit jne. - sagedamini aga mitmesugustel põhjustel tekkinud elektrolüütide tasakaaluhäired. Kramp tekib tavaliselt lühenenud lihases, selle lõpetab lihase venitus jäseme sirutamisega.

Soovitav oleks enne magamaminekut teha venitusharjutusi,ravimite saamiseks tuleb aga tulla vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

artroos

Tere.sooviksin täna tehtud puusaliigese röntgeni pildile Teie arvamust .TEOSTATUD UURINGUD K7912 x 1 Röntgeniülesvõte vaagnapiirkonnast (üks ülesvõte) (kirjeldus) KIRJELDUS Küsimus Koksartroos e puusaliigese ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Piltidel esinevad muutused nii puusaliigeses kui nimmelülidevahelistes kõhrketastes. Vajate neuroloogi või ortopeedi läbivaatust valude põhjuse selgitamiseks. Masinad siin ei aita.

Dr. Ain ...

Loe edasi

L4-5, L5-S1 diskide herniatsioonid

Alaseljas valu, mis kiirgab vasakusse jalga ja võtab vasaku alajäseme tuimaks. Pikemad jalutuskäigud on valulikud.

MRT tulemus:
Uuringul ilmnevad lülisamba nimmeosas L4-5, L5-S1 diskide ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Teie jalanärv on vigastatud L4-5 diski poolt. KUi peaksid tekkima põiehäired , tuimus jalgade vahel või vasaku labajala nõrkus (halvatus), tuleks koheselt pöörduda EMOsse. Seniks vältige raskuste tõstmis, ...

Loe edasi

Käed valusad sundtööst

Olen olnud ripsmetehnik juba 9 aastat, sellest viimased 4,5 aastat teinud seda igapäevaselt ja suure koormusega. Esimesed käe ära väsimised ja krambid lõid välja peale pikka tööpäeva umbes 4 aastat tagasi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla käenärvi kompressiooniga randmekanalis seoses pikaajalise sõrmede tõõ ja randmeliigese ebaõige asendiga. Leevendust tooks randmeortoosi kandmine töö ajal ja magades.

Dr. ...

Loe edasi

parema käe väike sõrm tundetu juba 2-3 kuud ei taha süste ega operatsiooni

Parema käe väike sõrm on tundetu,töötan arvutiga ja hiire hoidmisel häirib.Operatsioone ei sooovi,samuti süste.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt olete vigastanud ulnaarnärvi mis kulgeb küünarliigese all. Võiks vältida küünarliigese toetamist kõvale pinnale, kanda ortoosi.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valud kuklapiirkonnas ja kerge pearinglus

Selline mure. Et kuskil
3-4 kuud tagasi hakkasin tundma torkivaid valusi kukla piirkonnas vasakul pool. (Kuklast natuke üleval) . Valud tulevad ja kestabad ühe sekundi, nüüd vahepeal on hakanud kauem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tegemist lihaspingest tingitud kuklanärvi ärritusega. Kui probleem ei leevene massaaziga, tuleks tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Parem kõrv ja pea pulseerib

Minu parema kõrva pulseerimine sai alguse juba eelmisest aasta lõpust ja mingi veider auto mürin mis haarab kogu pea on juba pikemat aega kestnud,aasta -poolteist.
Eelmine aasta suvel oli mul nohu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pulseeriv kahin kõrvas viitab unearteri stenoosi võimalusele. Tavaliselt kahin suureneb vererõhu tõustes. Tuleks jälgida ja vajadusel raviga normaliseerida vererõhk. Kui pulsatsioon ei kao on vajalik neuroloogi ...

Loe edasi

kael kange!

tere!kael tihti kange,vasak kann teeb valu!pea pööritus vahel!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaela kangus võib olla tingitud lihaspingetest aga ka muutustest lülisamba kaelaosas. Võiks läbi perearsti teha rö. ülesvõtted kaelalülidest ja tulla neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

MRT

Tere! Palun abi MRT tõlgendamisel: Mõlemas suuraju hemisfääris esinevad üksikud väikesed mittespetsiifilised subkortikaalsed T2 hüper- T1 hüpointensiivse signaaliga kolded. Liikvoriruumid on ealise suuruse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Leid ei ole päris normipärane ja viitab embolite võimalusele. Kui esineb südame rütmihäireid tuleks teha uuringud kardioloogi juures. Pearinglushood ei ole aga tõenäoliselt seoses MRT leiuga ja nende ...

Loe edasi

Arvamus trauma tõsisuse suhtes

Tere ! Sooviksin teie arvamust trauma tõsiduse kohta ja soovitusi edaspidiseks
käitumiseks ja eluviisiks, võib olla prognoosi, kas trauma võib süveneda ja
mis tagajärged võivad tulla, kas saan ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Surin jalgades viitab võimalikule seljaaju kompressioonile ja on tõesti ohumärk. Kuna MRT on tehtud mitu aastat tagasi, tuleks kindlasti teha uus MRT uuring lülisamba alumisest rinnaosast kuna võimalik ...

Loe edasi

imiku seljaaju

Tere.
Käisime täna lapsega pea ultraheli tegemas sest lapsel pea liiga suur.
Sealt öeldi et lapsel pehme osa vanuse järgi peaks olema kuskil 4cm aga meil on ligi 8cm ning miski häirib spinaal ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Soovitav oleks siiski arstu´i vastus, kes saatis Teid ultraheliss,e ära oogata.Saan aru, et ajuvedeliku ringlemine on häiritud. Häire kõrvaldamiseks on vajalik operatsioon.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: