LIHASEKRAMBID 12.07.01 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Minu 60-aastast ema vaevavad juba mitmeid aastaid ägedad lihasekrambid reielihases. Krambid tekivad tihedamini öösiti kuid vahel esineb neid ka päeval. Kramp kestab tihti isegi minuti, vaibub korraks ja tekib uuesti, nii mitmeid kordi järjest. Muidugi kaasneb sellega tohutu valu. Tihti on peale krambihoogu reiel näha isegi verevalumeid. Erinevad arstid on soovitanud mõningaid ravimeid, kuid tõelist abi pole neist olnud. Millest võivad sellised krambihood olla tingitud ning kelle poole võiks pöörduda abi otsimiseks?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Lihaskrambi tekitajaks ei ole lihashaigus vaid muutunud närviimpulss, põhjuseks võib olla närvikahjustus - radikuliit jne. - sagedamini aga mitmesugustel põhjustel tekkinud elektrolüütide tasakaaluhäired. Kramp tekib tavaliselt lühenenud lihases, selle lõpetab lihase venitus jäseme sirutamisega.

Soovitav oleks enne magamaminekut teha venitusharjutusi,ravimite saamiseks tuleb aga tulla vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

neoroloogi konsultatsiooni paluks

Saateinfo: valu seljas rinnaosas,abaluude vahe,kiirgub roietese MRT-uuring lülisamba rinnaosast. T1, T2, T2FS kujutised + müelogramm. Kaelalordoos on nimmeküfoos on tavapärased. Th7/8 kõrgusel visualiseerub ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diskiprotrusioon võib ärritada selgroost lähtuvaid roietevaheliset närvide juuri põhjustades valu kiirgumist külgedesse. Tuleks vältida kummargil istumist, raskuste tõstmist ja regulaarselt tegeleda kõhu ...

Loe edasi

insult

insuldi tekkepõhjused
minu elukaaslased oli raske insult 2a tagasi tahaksin teada kas võib olla seos:
nimelt peksis mees teda 8 aastat igale poole ka pähe kui ta 3päeva tagasi ütles et viskas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Traumad tavaliselt insulti ei põhjusta. Riskifaktoriteks on kõrge vererõhk ja kolesterool, südamehaigused ja diabeet.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Peavalu

Tere.

Juba 1.5 kuud on mul igapàevaselt pea otsaeest valutanud ja valu vaheldub survetundega otsaees ja kuklas. Survetunne on peaaegu koguaeg. Telekat vaadates vôi suheldes tahab see minna ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tegemist pingepeavaluga, põhjuseks kaelalihaste pingest tingitud kuklanärvide ärritus. Sageli peitub selle taga aga krooniline ärevus v. depressioon. Kui massaazikuur kaelale ei aita, tuleks ...

Loe edasi

jala tuimus

Mul mure vasaku jalaga. Algas see juba aastaid tagasi,kuid segama on elu hakanud nüüd lähiajal. Nimelt ei saa normaalselt käia , isegi paar sammu ei saa enam normaalselt teha ,kuna lonkan. Põlvest allpool ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui närvikahjustus on seoses traumaga on paranemine iseeneslik kuid pikk- kestab kuid ja aastaid. Kui kahjustuse nähud ilmnevad aeglaselt ja progresseeruvalt, tuleb pöörduda neuroloogile lisauuringuteks.
Loe edasi

auraga migreen

Tere.
Sattusin auraga migreeniga haiglasse,kuna aura ei tahtnud üle minna,kestis juba 4 tundi,kõnevõime kadus ja hakkasin panema segast,nagu mulle pärast kõik väitsid.
Tavaliselt on mul see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõõlusepõletikust tingitud õlavalu kestab kaua, võib põhjustada ärevust ja ajutist vererõhu tõusu. See kõik aga ei ole seoses aurade sagenemisega. Kas aurad on alati samasugused, kas järgneb ka peavalu. ...

Loe edasi

jala tuimus

Mul mure vasaku jalaga. Algas see juba aastaid tagasi,kuid segama on elu hakanud nüüd lähiajal. Nimelt ei saa normaalselt käia , isegi paar sammu ei saa enam normaalselt teha ,kuna lonkan. Põlvest allpool ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas ka labajalg on nõrk, ei saa labajalga tõsta? Põhjuseks võib olla jalanärvi kahjustus põlve välisküljel - tekib tihti seosese sagedase istumisega jalg üle terve jala põlve.

Tel. 6 748 591
Loe edasi

Radikuliidi ennetus ja talisuplus

Juba aastaid on ema mulle rääkinud sellest, kuidas tema emal ning ka temal on olnud radikuliit rannetes ning kuidas see on pärilik.
Natuke olen leidnud infot selle kohta, et mingi kerge soodumus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Randmetes radikuliit ei ole võimalik - seal puuduvad närvijuured. Küll on sage aga karpaalkanali sündroom (käenärvi kompressioon randmekanalis). Võimalik on ka kroonilisest liigesepõletikust tingitud randmevalu.
Loe edasi

seljavalud

Tere! Mul on seljavalud alates 23.aprillist.Perearst soovitas võtta ibumetini ja paratsetamoli ja määrida,teha venitus harjutusi,ei aita.Valu on vasakul pool alaseljas ja on 1 punkt mis teeb valu.Valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt valu tsüstiga seotud ei ole. Ilmselt olete vale liigutuse või tõstmisega põhjustanud seljadiski nihke. Valu vähehaaval möödub, aga aeglaselt - mitu nädalat. Ei tohiks võtta asendeid ega teha ...

Loe edasi

Tervisemure

Paar nädalat on kestnud lühiajalised valuhood põhiliselt jalgades, üksikutel kordadel ka kätes või mujal kehas, seljas. Selg ei valuta. Jalad paistes pole, väliselt pole midagi näha. Käega katsudes valusaid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Pearinglus

Tere,
jooksmise ajal tekkis pearinglus. Alustasin alles jooksmist, kui vaatasin ja settisin pikalt oma nutikella paika, samal ajal jooksin, siis kui pilgu tõstsin üles hakkas pea ringi käima, see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks pöörduda perearstile et kontrollida vererõhku ja südant.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: