väikeste veresoonte haigus 13.03.15 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

tere.
MRT leiti, et mul on vaskulaarsele entsefalopaatiale sobiv leid. Öelge palun, kas kaasajal ei ole mingit ravi selle haiguse vastu. Kas pean kogu ülejäänud elu elama uimase peaga ja ebakindla olekuga. See ei ole elu vaid eksisteerimine. Olen käinud nõelravis ja massazis. Natuke aega on parem ja siis on jälle kõik endine.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Vaskulaarne entsefalopaatia võib esineda ka ilma oluliste vaevusteta. Pealegi ei ole järsku tekkinud pearinglus iseloomulik vaskulaarsele entsefalopaatiale. Võimalik on hoopis häire sisekõrvas, mis vajab asendiravi.
helistage tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Moyamoya

Tere, sooviks infot Moyamoya diagnoosi kohta eesti keeles. Sain 5 a sellise diagnoosi ja ootame Soomes neurokirugile aega. Soome ja inglis keeles on infot aga huvitab just eesti keelne.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Moyamoya haigus on krooniline tromboseeriv ajuveresoonte haigus mis on mittepõletikuline ja mitte seoses ateroskleroosiga. Sellega seoses tekivad veresoonte kitsenemised ja sulgused mis viivad nii ajuinfarktideni ...

Loe edasi

tervist

Raskejõustik.
Kas on mingeid harjutusi, mis võiksid põhjustada mingeid mikroskoopilisi
vigasitusi, n. väikeste veresoonte lõhkemine ajus.
Kuidas üldse raskejõustik aju suutlikusele mõjub?

Vastas dr Katrin Kaarna

V.a. Rasmus,
Tänan küsimuse eest!
Sport ( kaasa arvatud raskejõustik ) ei tekita koljusiseseid muudatusi ega põhjusta normaalselt arenenud veresoonte lõhkemist.
Erandiks on sporditrauma, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: