Mure peaga 02.10.12 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Pöördun Teie poole murega, mis on mul olnud juba vahelduva eduga 2 aastat. Kuna perearstilt, psühholoogilt ma saatekirja ei ole saanud, et kuhugi mujale minna, pean pöörduma Teie poole. Käisin 2 aastat tagasi jõusaalis, peale seda märkasin, et sääre peal on muhk ja 2 tundi peale jõusaali oli raske hingata, umbes 10 minutit. Seejärel hakkas kergem hingata ja jala pealt oli muhk kadunud. Perearsti vastuvõtule minnes oli vererõhk kõrge ja pulss kiire. Mind saadeti Valga haiglasse uuringule, seal kompuutriga vaadati mu südame tööd, see oli korras. Pärast seda pidin hakkama võtma rohtu(Betaloc Zoc 25mg) ja veiste-südamerohu
tinktuuri. Kuu ajaga läks paremaks küll. Hiljem käisin Tartus kardioloogi juures, kõik oli korras ja tagasi ei kutsutud. Tundsin imelikku tunnet kaelas, nagu oleks jooksnud midagi kaelast pähe. Selline tunne oli veel tükk-aega hiljem. Õde arvas, et suur verekogus jooksis pähe vms. Suguvõsast rääkisin targa arstiga, kes on nüüd pensionil, tema sõnul käis mul tromb läbi kopsu, aga perearst ei usu, et tromb oli. Võtsin rohtu edasi ja hakkas parem. Jaanuaris 2012 seoses sõjagväkke minekuga, saadeti mind uuesti Tartu kardioloogi juurde, aga kardioloog arvas, et minu süda on korras ja ei pea seda kontrollima. Pärast seda kirjutas ta mulle rohtu: Lebilet 5mg, millest võtan pool tabletti päevas. Seda võtan siiani.
Nüüd 2 aastat hiljem, 3.augustil sai natukene alkohoolset jooki joodud. 5.augustil ärkasin ülesse ja tundsin, et tervis eiole hea. Imestasin isegi, miks nii uimane ja imelik olla on. Iiveldustunne, vererõhk oli madal. Paari päeva pärast läks vereringe kehvaks. Kätel tulid veresooned välja ja magades vajuvad tagasi. Pearinglus kadus ära aga ikkagi oli rõhuv tunne peas, tuimus, uimasus, meeleolu ei ole, unetus. Parema silmaga nägin otsevaates ninaotsa, käisin silmaarsti juures, tema sõnul oli silmanägemisega korras ja tema midagi ei leidnud.
Vererõhk on hetkel korras. Viimati perearsti mõõtmisel oli 126/87 ja pulss oli 71. Siis käisin ka psühhiaatri juures, kirjutas mulle Mirzapin Actavis 15mg, pool tabletti päeva, enne magama minekut. Aitas küll, sain rohkem magada, aga pea ei ole ikka paremaks läinud, arsti sõnul on mul siis midagi muud viga ja soovitas mul muuta toitumist. Nädal aega hiljem kirjutas välja rohu: Lamictal 25mg, mida pean võtma esimesel päeval 1 tableti hommikul ja 1 õhtul. Teistel päevadel pean võtma 2 hommikul ja 2 õhtul, ning kui paremaks ei lähe, rohkem ei võta. Perearsti arvates, on see psühholoogi teema ja tema ei saada mind kuhugi, kuigi ise tunnen, et asi on milleski muus. Loodan, et saan Teie kaudu natukengi targemaks enda tervisliku seisundi kohta. Ette tänades I.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tõenäoliselt on tegu kroonilisest ärevusest tingitud aju regulatsioonihäiretega. Kuna ravi on pooleli, tuleks varuda kannatust, võimalik et tuleks tõsta antidepressandi annust.
Hoidke kontakti oma psühhiaatriga.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peaga

Tere! Mul mure selles et kuu aega ja igapäevaselt pea imelik. Selline imelik surve peas. Sooviks teada ,mida teha ja milles võib tingitud olla?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik et tegu on ärevusprobleemiga, kuid eelnevalt tuleks neuroloogi visiidiga välistada muud võimalused.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

mure peaga

Tere, avastasin oma mehel 34 a umbes 2 kuud tagasi, peast muhu. Ühelpoolt katsudes on pehme, nagu oleks vesi sees, teiselt poolt on kõva. Läbimõõdus umbes 3 sm. Ütles, et ei valuta ja muret ei tee aga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui teeb muret, tuleks näidata perearstile.

Loe edasi

suur mure

minu elukaaslane kurdab, et jalad ja käed surisevad ja kipuvad "ära surema". algas tal see nii, et algul oli surin vasaku käe poolel, siis kurtis, et see läks üle parema käe poolele. hakkasid mõlemad käed ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suremistunde põhjuseid on palju ja õige on minna spetsialisti vastuvõtule.

Loe edasi

seljavalud

tere dr.Pajos. Mul on selline mure 15 aastat tagasi oli raske õnnetus selgroolülisamba7-8murd kaelaosa nüüd on palju aastaid möödas ja kuklas on liikuv särin kahin ja see on küllaltki halb tunne , sest ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pea järsul painutusel tekkiv elektisärina tunne kaelas ja jäsemetes võib olla seljaaju ärrituse tunnuseks. Tuleks teha funktsionaalsed rö. ülesvõtted kaelalülidest.

Dr. Ain Pajos
6 748 ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: