Sensoorne polüneuropaatia? 10.04.12 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kas tegu võib olla neuroloogilise või psühhiaatrilise probleemiga?
Kuu aega tagasi tohutu nõrkus, pearinglus, käed- jalad nõrgad. Nädala pärast kosudes käed- jalad vatised, ei kuula korralikult sõna, pea udune.
Hgb 166, veri paks, vereringe vilets-perearst suunas haiguslehele, et vaja puhata, palju vedelikku tarbida. Kuna vaatamata üldisele enesetunde paranemisele käte-jalgade kohmakus püsis, sai pöördutud EMO-sse.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Sensoorne polüneuropaatia on krooniline haigus, mis kujuneb välja aastatega. Teie haigus on lühike ja suhteliselt äge - tegemist võib olla piirdenärvisüsteemi kahjustusega seoses mõne viirusinfektsiooniga. Tavaliselt paraneb see vähehaaval ise, ohtlik on aga hingamisraskuse või puudulikkuse teke - vajalik kohene pöördumine uuesti EMOsse kuna vajalik võib olla intensiivravi. Olge tähelepanelik ja ärge kõhelge abi otsimast.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Närvi valud ,torked

Mul tekkis kuu aega tagasi närvi torked ,võtsin ühendust ka endokrinoloogi ja perearstiga. Endokrinoloog arvas ,et see on närvipingest ja ärevusest. Mul on ka diabeet ,ärevushäired ja ka paanikagood. Viimane ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Aju uuringule saab suunata ka psühhiaater, kui tekib kahtlus SM le. Antidepressantravi nõuab aga järjepidevust, eluviisi muutust (sport) ja aega, et tervis taastuks.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Käte ja jalgade suremine

Tere!

Umbes paar nädalat on esinenud käte ja jalgade surisemist. Tavaliselt surisevad jalad korraga. Käed mitte alati korraga. Surisemine võib tulla igas asendis välja arvatud seistes ja liikudes. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Surin jäsemetes on tihti mööduv nähtus ilma tuvastatava põhjuseta, võib aga esineda seoses närvikahjustustega nagu nn. sensoorne polüneuropaatia. Põhjuseks diabeet, vitamiinipuudus, alkohol või muud ainevahetushäired. ...

Loe edasi

Ärevushäire?

Kas on võimalik, et mõlema käe sõrmeotste (mõnikord ka varvaste) tundlikus ja kohatine suremine ja tuksumine on tingitud ületöötamisest ja ärevushäirest?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See on võimalik, kuid arvesse tulevad ka muud põhjused näiteks kompressioonist tingitud neuropaatiad, polüneuropaatiad. Asja täpsustab visiit neuroloogi juurde.

Dr. Ain Pajos
6 748 ...

Loe edasi

Guillan-Barre sündroom ja vaktsineerimine HPV vastu

Tere!
Laps põdes 2002.a. ägedat põletikulist polüneuropaatiat (Guillaini-Barre sündroom). Hetkel 16.a. ja soov oleks vaktsineerida teda HPV vastu. Kas teda tohiks vaktsineerida HPV vastu?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsige Merimetsa Nakkushaiglast. Vaktsineerimine on seoses teatud riskiga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: