Tsüst käbikehas 12.02.10 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Minu 8-aastasel pojal avastati MRT-s (uuriti nõrkushoogude põhjuseid) käbikeha-tsüst, läbimõõt 1cm. Uus uuring kontrastainega alles märtsis. Neurokirurgi juurde saadab neuroloog pärast seda. Ühesõnaga, mul on praegu infot vähe ja teadmatus teeb muret. Lapsel on tasakaaluhäired, pearinglushood, nõrkus- ja iiveldushood.
Soovin Teie käest teada (olen lugenud, et käbikehast on suhteliselt harva tsüsti leitud), kas Teil on sama haiguslugu ette tulnud?

Kas Eestis on käbikehast vajadusel tsüste eemaldatud?

Neuroloog ütles vaid diagnoosi, ise olen lihtsalt kirjandust juurde lugenud, aga sooviks siiski enne märtsi Teie kui professionaali arvamust. Ette tänades, murelik-murelik lapsevanem.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Uuring kontrastainega on väga oluline, kuna aitab selgitada tsüsti põhjust ja iseloomu. Eri vormida korral on ravi erinev. Tsüst põhjustab sageli häireid ajuvedeliku tsirkulatsioonis - sellest peavalud , iiveldused .Võimalikud on ka silmaliigutajate lihaste häired. Uuringu tulemuse järgi teeb raviotsuse neurokirurg - sageli tuleb teostada operatsioon. soovitan teha juba nüüd eelnev registreerumine.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Tsüst peas

Tere!Mure selline ,et mitu aastat tagasi avastati peas tsüst ,arst ütles ,et tsüst voib olla juba mu peas olnud päris kaua (5-6cm umbes)
Küsimus selline ,et kas lennukiga võib sõita, kui on umbes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst ajus võib näiteks olla ka kaasasündinud, millega aju on harjunud nii et see vaevusi ei põhjusta ja ohtu ei kujuta. Asja selgitamiseks oleks vaja mõne aja pärast uuringut korrata et välistada tsüsti ...

Loe edasi

bakeri tsüst.

Tere. Parema põlve õndlas on bakeri tsüst. Säär läheb aeg ajalt tuimaks .Kas on nii, et ravi pole vaja terveneb ise.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esmalt vabandan, minust mitteolenevatel põhjustel jõudis teade Teie küsimusest minuni suure hilinemisega.
Kui Bakeri tsüst teeb valu, siis seda punkteeritakse ja süstitakse sinna põletikuravim. ...

Loe edasi

uimasus.

mul selline mure et juba kaks kuud on pea uimane nagu aju ei saaks hapnikku.ajus on 1cm tsüst mida on kontrollitud 2 korda viimane kord 2 aastat tagasi.vastuseks oli ,et ei vaja edasist jälgimist. kas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst peauimasuse põhjuseks ei ole, küll aga võimalik stress ja närvipinge.

Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi

tsüstid peaajus

Tervist! Olen 23-aastane tütarlaps. Peavalu ja vestibulaarparaadi häirete tõttu tegin MRT uuringu peaajust, leiti tsüstid lateraalvatsakeste vahel ja glandula pinealises, mis ei avalda survet ja ei takista ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Meditsiin on konkreetne ala ja täpset vastust pilte nägemata ja läbivaatuseta oodata oleks vale.

Dr. Ain Pajos
Tel. 6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: