Peavalud koormusel 02.03.09 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 20 aastane noormees.
Probleem on järgmine. Suurema koormusega sporti tehes tulevad tihtipeale mul tugevad peavalud.
Eriti palju juhtub seda sooja ilmaga. Peavalud kestavad
üsna kaua, tihti kaovad alles järgneval päeval. Sellised valud on olnud juba
mitmeid aastaid (u 5-7). Normaalses olekus neid mul ei esine, vahest on pingelistes olukordades olnud ja lapsena oli samuti tihti pea haige.
Ilmselt on mul ka mingit sorti migreen, kuna on esinenud migreenile sarnaseid
virelusi silme ees, peavalu ja ooksendamist, kuid arsti poole sellega pöördunud ei ole ja diagnoosi selle kohta pole. Samuti on mul lühinägelikkus ning lapsepõlves peatrauma. Peatrauma peaks olema välistatud põhjus, kuna käisin peaga just kompuutertomograafiat tegemas ja see oli korras olnud.
Hetkel on mul sõjaväkke minek ja seega olen asja uurima hakkanud (sõjaväe komisionist soovitas ka arst seda uurida ja vajadusel tagasi pöörduda, sest ilma diagnoosita nad ei saa midagi teha). Varem olen peavalusi vältinud sellega, et olen sporti tehes
lõpetanud selle, aga sõjaväes asi nii kergelt vist ei lähe.
Käisin ka neuroloogi vastuvõtul, tema ei osanud midagi selle kohta ütelda (ütles ainult, et mul on kõrge hemoglobiini, valgete ja punaste vereliblede tase, aga siiski ülemise normi juures. Käisin isegi Kaitse Ressurside Ametis mingisuguse arstliku komisioni tegelasega rääkimas
ja tema ilmselt kahtlustas, et ma üritan vaid pääseda sõjaväest ja käskis mul peavalusid
tablettidega ravida (Minu teada tabletid leevendavad ainult valu) ja põhimõtteliselt saatis mu pikalt.
Tahaks siiski teada saada, miks need valud tekivad kasvõi selleks, et sõjaväes oskaksid sealsed arstid või muud inimesed minu haigusega arvestada.
Peaks veel lisama, et samuti
on mul aprillis mandlioperatsioon, kuid too arst kinnitas pea 100% kindlusega, et mandlid mul neid peavalusid põhjustada ei saa.
Mis peaksin edasi tegema, kas mul on üldse lootust asjasse selgust saada?

Arst vastas:

dr Katrin Kaarna

Neuroloog

Päevakirurgia Erakliinik Medex

Tänan Teid küsimuse eest!
Antud olukorras saab teid minu meelest kõige sisulisemalt toetada perearst, kelle vaateväljas olete olnud ja kes on teid ravinud ju eeldatavalt pikka aega.
seega peaks temal olema varasemaid kirjeid teie kaebuste kohta peavalude osas. Küllap saatis perearst teid ka neuroloogi juurde.Küllap neuroloog ka mingi diagnoosi teile pani, ma ei usu, et te sealt täiesti ilma ühegi kirjaliku arvamuseta lahkusite. Et selgust saada, pöörduge oma murega uuesti perearstile ja küsige väljavõtet oma varasemalt diagnoositud haigustest ning külastage uuesti neuroloogi teisese arvamuse saamiseks.
Ei oska teid hetkel enamaga aidata.
Edu,
katrin kaarna

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

tuimus näos

Tere,
Eile õhtul tekkis imelik tuimuse tunne näos suu ümbruses, nagu pärast hambaarsti juures tehtud tuimestavat süsti. Mingi aja pärast andis tunda teises kohas ehk näo paremas pooles ja ka kukla ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vereringehäire ajus võib põhjustada tuimust ühes näopooles aga siis peaks tuimustunne esinema ka samapoolsetes jäsemetes. Kui nii ongi tuleks pöörduda EMOsse uuringutele.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Müstiline peavalu

Tere olen 22 aastane neiu. Tegelen aktiivselt spordiga,õigemini tegelesin. Aasta algusest hakkasid peavalud (pole kunagi ennem sellist probleemi olnud). Need valud on iga päev,aeglaselt süvenevad,iseloomult ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,



Kuna teie peavalud kirja järgi on süveneva iseloomuga, ka öised, siis tuleb neisse suhtuda täie tõsidusega ja teha täiendavad uuringud ( kompuutertomograafia või magnettomograafia).
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: