Närvid sassis 09.12.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere
Olen 19 a neiu. Vabandan pika kirja pärast juba ette.
Viimasel ajal on mul närvidega tõsised probleemid ja sõna otseses mõttes on võimatu olla rahulik. Võibolla paar minutit saab, siis jälle tekib hirmud ja paanikad. Kas sellist asja võib põhjustada lapsepõlveprobleemid ja traumad, nagu vägivald kodus, mittehoolimine, peksmine, koguaeg sõimati ja olin alati mina süüdi. Riieldi, koolitöödega ei aidatud.

Asjad mis mind häirivad:

1. Pidevalt on mingi asi kurgus kinni, neelata on raske ja hingata, tekib paanika kui neelamiserütm sassi läheb. Sesmõttes et tavaliselt tekib sülg suhu ja siis saab normaalselt neelata, kuid vahel tekib selline tunne et sülge ei ole ja siis ei saa neelata ja siis tekib hirm et suren ära/ei saa neelata, lämbumishirm.
2. Suurem osa on magamishäired mul, lähen ntx kell 24:00 magama sest varem ei saa, ei ole und ja siis oota 2-3h kui magama jään. Või vahest ei saagi magama jääda. Vahest jälle magan kogu päev, näiteks 20h väikeste ülesärkamistega. Pidevalt klimp kurgus tekib paanika ka öösel ja kardan oksendamist tohutult sest kardan lämbuda (lapsepõlves jäi komm kurku kinni ja peale seda ei salli silmaotsaski mitte midagi mis kurkku kinni jääb või kurguga seotud on, kohene hirm ära surra või paanikahood vms)

2. Absoluutselt kardan kõike asju mis teevad valu, arste kardan ka tohutult, kuna äkki teevad haiget või pahandan neid ja siis "tulevad kallale" või teevad meelega haiget kuna pahandasin neid vms. Kardan inimesi pahaseks ajada, äkki tullakse kallale. Muretsen KOGUAEG, ei saa ilma selleta enam üldse, üks lõpeb, teine otsa. Üldse ei tunne asjadest huvi, kõik tundub nagu mõttetu või jama. Koolis käin psühholoogide juures a nad ei aita ka eriti :(. ja siis on närvid "turris" ja pidevalt värisemine ja hirm kurgus.

Vahest tekib täiesti ootamatult vihahood väikesest asjast, hakkan lõugama, laamendama, ähvardama, sõimama, tekib tunne nagu tahaks kallale minna vms. Koguaeg kisan, sest teisiti ma ei oska, minuga vanemad rääkisid ainult kisades ja lõugates. Ka on pidev hirm et mind vihatakse, või ei hoolita, ma ei saa hakkama ja koguaeg sihuke enesesüüdistamisetunne on.

vahest värisen üle kere ja nutan hirmust, ma tõesti enam ei tea mida ma tegema pean või kuidas ennast aidata saaks, ma ei tea põhjusigi mis neid tekitab. vanaema ütelnud et mul närvid nässus ja siis ongi need aga ma ei tea millest, täiesti ootamatult tekivad need jamad. Ma ei oska seletada ka kellelegi sest ei tea põhjusi. Reedel muidu lähen arstile kuid kardan seda täiega, äkki saadetakse mingitele uuringutele ja tehakse haiget :(.

Aitäh kui oskate aidata. Merlyn.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tuloeks konsulteerida psühhiaatriga.

Dr. Ain pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

näo paremal poo närvi kahjustus

Kas ja kui pikalt taastub peas närvid kui on toimunud trauma? koljumõra

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõik oleneb vigastuse raskusest ja ulatusest. Millised närvid said kahjustada?

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tere ,olen epileptik juba üle 40 aasta ja arst määras mulle sügavpuue 21aastaks ,käisin kuskil viis aastat tagasi pea kontrollis kompuutriga tehti ja öeldi peovoolud pole head veel seal pidi veidi sassis närvid olema ,mis see kõik tähendab?

Mulle määrati ka sügav puue nüüd alles novembris ja kas üle 40 aasta olnud epileptik saabki sügavpuue ,palun selgitust teilt.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sellele küsimusele vastab raviarst.

Dr. Ain Pajos
Neurpdiagnostika

Loe edasi

Näonärvipõletik

Mul on probleem, põdesin mai kuus näonärvipõletikku nüüdseks on kõik nagu okei kui siis ainult selle näo poole silmalaug on veel aeglane, aga nüüd panin tähele veel seda, et selle näo poole närvid tõmblevad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lihastõmblused peale näopoole halvatust on seoses näonärvi kahjustusega. Proovige vältida näonärvi ärritamist (elektriravi, nõelravi, külmetused) . Tegemist on tüsistusega sageli seoses liiga intensiivse ...

Loe edasi

6 ja 7 kaelalüli omavahel nihkes

kas on võimalus 6 ja 7 kaelalüli omavahel nihkes et inimene hakkab veel käima närvid on korras luuvigastust ei ole?kui suur tõenäusus on et inimene saab liikuma.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vajan täpsemat infot

Loe edasi

kuidas mõjub lootele nö sipelgajooksu tunne emal

Tere lp. doktor!

Mure järgmine. Selgus, et jäin planeerimatult rasedaks, praegu 7nädal.
Aga kuna mul on aeg-ajalt esinenud nö sipelgajooksu tunnet kätel-jalgadel ja praegugi kohati tunnen ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Usun et rasedusele ei ole sellest ohtu.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

närvid

ma lasin endale vähem kui aasta tagasi teha nabaneedi ja peale seda tekkisid mul kõhuvalud. Mind huvitab kas nabaneet võis kuidagi närve kahjustada(kuigi mul on närvidega ka eelnevalt probleeme olnud)ja ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nabaneet närve ei kahjusta

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: