kaela operatsiooni vajalikkus ? 06.05.08 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Ca 5 kuud tagasi tekkis valu vasakusse kätte õlavarre ja küünarnuki piirkonda.
Rohtude ja geelide abil sai sellest üle ja valu enam ei ole, kuid probleem ikkagi olemas.
Nimelt vasakus õlas aeg - ajalt nagu nõeltega torgib,vasaku käe ranne on nõrk ja ebatäpne ja vasaku käe teine sõrm kohmakas. Murelikuks teeb veel see, et käsi küünarnukist randmeni ja ranne ise on nagu peenemaks jäänud. Läbitud mitmed uuringud ja viga leiti olevat kaelas, kus 4-5 lüli vaheline ketas paigast ära ja närvidele peale surub.
Taasstusravi- massaaž, võimlemine jm on igati kasuks tulnud, kuid probleem kadunud ei ole.
Neuroloog pakkus välja operatsiooni mis probleemi lahendama peaks. Tean agav et paljud kes seljaga on korra opil käinud teevad seda ikka ja jälle.
Siit minu küsimused:
1. Kas praeguses staadiumis on operatsioon ikka nii vajalik et muude meetoditega probleemi lahendada ei saa?
2. Kui ohutu see on ja kas on garantiid, et asi peale seda paremaks mitte halvemaks ei lähe ja mind sama saatus ees ei oota et veelkord opile minna tuleb?
3. Kui ruttu sellest taastub ja mis sellega edaspidi kaasneb millega elus arvestama peab?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Operatsiooni vajalikkuse ja ohtude üle ei saa teha otsust kirja teel.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Selja valu

Tere!
Olen juba ammu hädas alaselja valuga. Käisin MRT-s, vastus: L5/S1 diski kõrgus langenud, diskitsentraalne laial alusel võlvumine spinaalkanali suunas. Duurakott kergelt komprimeeritud. Lateraalretsessid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuring näitab nimmelülidevahelise kõhrketta kahjustust, mis võib esineda ka ilma kaebusteta. Operatsiooni vajalikkus määratakse aga kliinilise leiu alusel peale neuroloogilist läbivaatust. Kas olete teinud ...

Loe edasi

Vasak käsi kipub "surisema"

Vastaksin meeleldi sellele haigele. Vaevlesin ise selle probleemi käes , aega kulus 3 kuud , kuni uuringud näitasid, et tegemist kaela 6 ja 7 lüli diski tugeva deformatsiooniga ja survega seljaajule.Nüüd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Konkreetne soovitus tuleb vaid läbivaatuse järgselt.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

operatsiooni vajalikkus

Tere

Mul on 2 aastat tagasi mrt uuringul diagnoositud glioosi taoline muutus, etiol ebaselge. (võiks tulla arvesse Dnet>astrots)
Kas selline leid võib põhjustada sundmõtteid?
Millist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vastata saab vaid peale läbivaatust ja võimalikke lisauuringuid.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

seljavalud

Tere! Olen 48.a. naine, kel 2003.a.nov. andis endast märku aastakümneid tagasi esinenud lühiajaline vana radikuliit (siis tehti blokaad ja asi sai unustatud). Sai teist määritud ja ibuprfeeni võetud, läks ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere, Eva,

Lohutuseks võib alustada sellega, juba see on suur kergendus, et operatiivse ravi vajalikkus on välistatud.
Te küll täpsemalt ei kirjelda, miks massaaz on küsitav, tihti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: