Peavalu, sügelus kõrvas 25.12.07 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mõned kuud tagasi tundsin sügelust ja tuima valu kõrvas, mis annab endast senini kergelt märku. Käisin nina-kurgu-kõrvaarsti juures, kes kinnitas, et keskkõrva ega kõrva välispõletikku ei ole näha, samuti kuulmekile olevat korras. Kuna vaevused jätkusid, otsustasin veel teise spetsialisti juures käia, kes samuti midagi ei tuvastanud. Viimasel ajal valutab pidevalt üks peapool (tuim valu) ning kergelt tugevamat valu on tunda kõrvast allpool kaelas ja kuklapiirkonnas. Palavikku ega iiveldust ei ole esinenud. Kas tegu võib olla meningiidiga ja kui suur on sellises staadiumis paranemise tõenäosus?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Meningiit ei ole tõenäoline. Pigem on tegemist kuklanärvi ärrituse - põletikuga mis vajab ravikuuri.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Meelekohas püsiv valu

Tere!

3 nädalat tagasi tekkis mul parmale poole meelekohta valu,kohati kandus ka vasakule poolele. Tundus nagu tegu oleks pingepeavaluga. Oli ka palavik max 37,6. 2 päeva hiljem hakkas valutama ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvivalu on ebatõenäoline. Peavalu võib olla seoses kaela lihaspingega.Soovitan massaazikuuri kaela ülaosale. Kui probleem püsib siis neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Loe edasi

Kõrvas suruv tunne ja sellele järgnev peavalu

Millest võib tekkida paremas kõrvas olla suruv tunne ja mälu halvenemine? Uuringuid tehtud pole. Neuroloog viimasel vastuvõtul kopsis vasaraga kõik kohad läbi, torkis nõelaga näonahka ja kaela ning see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseid on üsna mitu ja tavaliselt on tegu nende kombinatsiooniga. Õige lahenduse peaks leidma neuroloog. Minge kordusvastuvõtule või vahetage arsti.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Küsimus

Tere,
Pöördun murega. Paari kuu eest algasid valud paremal ülakõhus ja paremal selja keskel, käisin murega perearsti juures, kuid midagi patoloogilist ei tuvastatud. Viimase paari kuu jooksul on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lahenduse neile kaebustele peaks leidma perearst ja okulist.

Loe edasi

Peavalu koos ühepoolse kõrvavaluga

Tere

Mul on meeletud peavalud koos kõrvavaluga. Kõrva valu on ainult ühes kõrvas (paremal pool), nii et magada ka ei saa. Kestnud juba paar nädalat.
Pea on valutanud ka enne ja on olnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on ühepoolne kuklanärvi ärritus lihaspingest, külmetusest või muul põhjusel. Tuleks minna neurologi vastuvõtule.
tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Peavalu

10 päeva tagasi algasid mul peavalud. Valu algas äkki ja oli väga tugev. Võtsin 2x400 mg Ibumaxi. Valu andis järele ja tekkisid külmavärinad. Kui rohu mõju kadus, oli peavalu tagasi. Järgneval kahel päeval ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui lisaks peavalule esineb(s) ka palavik ja kaela kangus, tuleks kohe minna mõne haigla EMO (Erakorralise Meditsiini) osakonda lisauuringuteks.

Loe edasi

Katsudes valu kõrvas

Tere!
Aastaid on parema kõrva, "crus of helix", katsudes valus (ei valuta), teises kõrvas ei esine. Määrinud mee ja viinaga, muutusi ei ole olnud. Mis võib seda põhjustada ja kas on valu mööduv?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks küsida kõrvaarstilt.

Loe edasi

Peavalu ja uni

Probleem: 30-aastane noormees, kes on aastaid maadelnud depressiooniga, s.t. ka tarvitanud antidepressante (praegu remeron). Tal on pidevalt peavalud ja tarvitab seega suurtes kogustes peavalu tablette. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt tuleks üle minna antidepressandile, mis reguleerib ka und ja vaigistab kroonilist valu. Olulised on eluviisid - regulaarne sport.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

peavalu,sügelus

Tere ,mul on viimane kuuaega sügelenud vasakult poolt kõrva tagant pea,ja see koht tundub ka kuidagi tuim ja natuke kõrgem,kui parem pool,milles võib asi olla?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on 10 erinevat põhjust.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

peavalu

Lp. dr. Ain Pajos

Minu peavalu on kestnud kaks nädalat. Valu hakkab hommikul kui tõusen. Vasakult kuklast, kompides on valus. Valu kiirgab pea vasakule poolele. Liikudes, ujudes, suusatades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige diagnoos ja võimalik ravi selguvad arsti (neuroloogi ) vastuvõtul.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: