HIV testid 20.09.13 / Nakkushaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on raske situatsioon, palun nõu. Olen ise meedik. Juuli algusel torkasin juhuslikult ennast kasutatud nõelaga, kahjuks ma pole nakkushaigustearstile kohe pöördunud. Juuli lõpus hakkas kurk valutama (mandlid eemaldatud, kattu pole), siiamaani püsib valu ja põletik kurgus, lümfisõlmed kaelas ei ole suurenenud. Kõige halvem on see, et käivad nõrkuse hood, väga väljendunud hood. Palavikku ei ole, kehatemperatuur 36.8-37.1. Külv neelust normis. Olen ikkagi võtnud antibiootikumi 2 kuuri, oli väga väike mõju. Hakkasin kahtlustama et olen HIVi saanud. Ise ma ei kuulu riskirühma (ei ole narkoman, ei ole homo, olen ühe naisega suhtes 15 aastat). 10 aastat tagasi mul oli juba sarnane juhtum, töötasin kiirabis ja torkasin ennast nõelaga, patsiendil oli HIV ja C-hepatiit, siis sain prof.ravi ja 3 kuu pärast oli teostatud kontroll, kõik oli korras.
Nädal tagasi tegin iCare HIV Home Test, oli negatiivne.
Kuivõrd usaldusväärne see test võiks olla?
Saan aru, et kõige õigem otsus oleks minna nakkushaiglasse ja ennast kontrollida, aga mina äärmiselt vajan konfidentsiaalsust. Sümptoomide ja enesetunde järgi kahtlustan, et olen saanud mingit infektsiooni, võib olla isegi HIVi. Elukogemus näitab, et ei saa oodata, et see info oleks täiesti konfidentsiaalne, sellepärast ma ei ole veel arstile läinud. Kas oskate midagi soovitada? Situatsioon on tõesti väga kurb ja ma ei tea kust abi otsida. Aitäh!

Arst vastas:

Aino Rõõm

dr Aino Rõõm

Infektsioonhaiguste arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!
On vaja teha täindavad uuringud ja ikkagi tulla vastuvõtule. Võimalusi testimiseks, et Teie andmed ei ole elektrooniliselt nähtavad on igas haiglas olemas. Kuna kirjeldasite oma eelmist tööalast kokkupuute juhtumit, kus olite ambilatoorsel järelvalve all ainult 3 kuud, tavaliselt on see aeg üka aasta. i-Care HIV testi usaldusväärsus on > 80% aga vajalik on kontrollida Teid ka HCV suhtes. Mulle saab helitada numbril 6207418.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nakkushaigused

Hiv peiteag

Tere,
Unustasin kirjutada,et analûûsid andsin 7 nâdalat ja 11 nädalat peale tatoveerimist (isemaksja)Ida Tallinna Keskhaiglas ja samuti ka hepatiitide peale.Need on negtiivsed kôik.Olen rääkinud ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Praegused testid , millega HIV, HCV nakatumist kindlaks tahakse on usaldusväärsed ja te ei pea rohkem teste tegema.
Parimat soovides
Aino Rõõm

Loe edasi

Hiv test

Olin nüüdseks üle 5 kuu tagasi võõra inimesega seksuaalses vahekorras. Kogu vahekord oli äärmiselt lühike ja mäletan, et kasutasin kaitsevahendit. Kuna olin tarbinud alkoholi, siis olen tundnud pikka aega ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Jah! testid on usaldusväärsed ja uuringute alusel , mida te olete teinud, te ei ole saanud HIV nakkust.
Parimat soovides
Aino Rõõm

Loe edasi

Hiv testimine

Olin nüüdseks üle 3 kuu kaitstud vahekorras võõra inimesega, kuid kuna olin tarvitanud ka alkoholi, siis tunnen siiani selle üle hirmu, kas midagi võis ohtlikku vahekorras olles olla. Inimene ise väitis, ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Antud testde tulemuste alusel võib öelda, et teil ei ole HIV viirusekandlust. Kas 12 nädalat on piisav aeg? Rahvusvaheliste ( k.a. Eesti) juhendite alusel, mis käsitlevad HIV viirusega kokkupuudet ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: