Hilinenud päevad 19.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Minu menstruatsiooni sükel on 29-32 päeva, nüüd on 37 päev aga päevad pole alanud. Rasedus test on tehtud mis oli negatiivne. Olen ka söönud melatoniini tablette (1.9mg) nii umbes 5 päeva ja ühe korra võtsin 4mg. Kas melatoniini tabletid võivad lükata menatruatsiooni sükli edasi ?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Suuremad melatoniini doosid võivad vahel individuaalselt tsüklit nihutada. Järgige melatoniini päevase doosi soovitusi infolehelt. Samas on tsüklihäiretel palju erinevaid põhjusi, eriti seoses suurema stressi, psüühilise ja/või füüsilise koormusega. Oodake rahulikult kuni 2 nädalat ja kui menstruatsioon ei ole alanud, siis on soovitav pöörduda kontrolli. Kui päevad 2 nädala jooksul algavad, siis vaadake, kuidas tuleb järgmine tsükkel. Tsükli kõikumine nädala piires on normaalne. Kui tsüklihäire ( intervall üle 40 päeva) kordub, siis on samuti soovitav pöörduda kontrolli.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Hilinenud menstruatsioon

Tere! Küsimus selline- menstruatsioon pidi hakkama 18.03, seega on hilinenud 8 päeva(täna on 26.03). Negatiivne rasedustest tehtud üleeile. Mingeid kaebusi kui selliseid ei ole. Kas peaksin mingi hetk ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil 2 nädala jooksul menstruatsioon ei alga, siis on soovitav rasedustesti korrata. Kui see on negatiivne, siis on tegemist tsüklihäirega ja võite veel paar nädalat oodata. Vahel ...

Loe edasi

rasedus

Tere,
Mure selline, et pea neli aastat tagasi lasin teha laparoskoopilist steriliseerimist. Kuna mul on 4 last ja rohkem ei soovinud. Sooviks teada kas on võimalik rasestuda, kuna mul on päevad ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Peale sterilisatsiooni on rasestumise tõenäosus üli-üli väike. Pigem on teil tegemist tsüklihäirega ja oodake rahulikult menstruatsiooni algamist. Tsüklihäired võivad olla seotud stressi, ...

Loe edasi

Hilinenud menstruatsioon

Tere! Olin vahekorras (07.10) menstruatsiooni kolmandal päeval. Pärast suguühet avastasime, et kondoom oli purnenud. Võtsin 8 tundi hiljem SOS-pilli Postinor. 04.11 pidi hakkama menstruatsioon aga tuli ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, SOS pillid võivad põhjustada tsüklihäire, seega ärge suurt muretsege. Muidugi soovitaks ikka teha rasedustesti korra nädalas, seni kui menses pole taastunud. Loomulikult raseduse teket ei saa ka ...

Loe edasi

Hilinenud menstruatsioon

Tere!

Kuskil viimased pool aastat on menstruatsioon tsükkel olnud väga korrapärane, hakanud suhteliselt õigel päeval, kuid nüüd nädal enne arvatavat menstruatsiooni hakkas väga õrnalt pruunikalt ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui teil ka varem olnud tsüklihäireid, siis võiks ka seekord olla . Kuna rasedustest on negatiivne, siis ka rasedust ei tohiks olla. Igaksjuhuks korrake test veel nädala pärast kindluse mõttes. ...

Loe edasi

Probleem päevade algusega

Nimelt on mul selline probleem, et 12.aprill pidin võtma SOS pilli (Postinor). Ning pärast seda mingi nädal aega hiljem jäin angiini ja kõrvapõletikku, tõsine viirushaigus.
Kuid nüüd on päevad hilinenud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, SOS pillid võivad põhjustada tsüklihäireid, soovitaks ikkagi günekoloogi kontrolli, vajadusel saab teha verest rasedushormooni, mis on täpsem. Dr Kadastik

Loe edasi

rasedus

Tere olen 18.a tüdruk ja mul on päevad hilinenud juba 2 nädalat.olen rasdustesti 2 korda teinud ja koguaeg on olnud negatiivne.mis ma küll tegema pean.palun aidake.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui varem tsüklihäireid olnud pole, siis soovitaks pöörduda arsti poole. Uriinitest ei ole väga kindel, verest tehtud uuring ütleb täpseltt , kas on tegemist rasedusega või ei. Dr kadastik

Loe edasi

hilinenud päevad

Tere!
Olen 27 aastane ja menstruatsioonitsükli pikkus on olnud üldiselt 31 päeva.
Sel kuul olid mul väga suured üleelamised ja närveerisin palju mitu nädalat järjest ning päevad on hilinenud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud M.M.!
Kahjuks ei selgu, kas olete sünnitanud.
Normaalsed m.tsüklid on 21-35 päeva. 36. päevast alates raseduse mitte olemasolul saab diagnoosida m.tsükli häiret. Ravi vajaksid kindlasti ...

Loe edasi

Mis võiks viga olla?

Kulla doktor!
Päevad on hilinenud küll alles paar päeva ja ebaregulaarselt on nad olnud ennegi, aga küsin ikka. Nüüd peaksid siis päevad olema, aga pole. Natuke määrib päeval ja ongi kõik. Samas ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ei usu,et Te spiraaliga rasestusite.Kõige loogilisem on ,et tegemist on m.tsükli häirega (kollaskeha faasi puudulikkus ).Paluge,et perearst kirjutab Teile 10 tbl Dufastoni ja võtke 5 päeva 1 tablett ...

Loe edasi

Menstruaalsükli Häired!

Lp. dr. Seemen! Kasutasin esimest korda rasestumisvastast vahendit Postinor. Mu päevad olid lõppenud umbes 4-5 päeva enne vahekorda, ja siis peale rohtude võtmist tulid nädala pärast uuesti. Nüüd on mul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Peale Postinori võtmist tekib tavaliselt nädala jooksul veritsus, see on reaktsioon sellele hormoonile. Menstruatsioon tuleb seejärel kuu mõõdudes või ka õigeaegselt. Postinori üks kõrvalmõjudest ...

Loe edasi

peale vahekorda algavad nagu päevad

lõpetasin 5 kuud tagasi logesti söömise (sõin pea 3 aastat), algul käisid päevad normaalselt, nüüd viimased kahed päevad hilinenud veitsa, aga lugu selline et peale viimaseid päevi nii kui olen vahekorras ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Vahekorra järgse veritsuse põhjus on sageli põletik suguteedes. Soovitan minna analüüse andma.
dr. Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi