Unustasin paigaldada uue Evra plaastri! 19.08.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Pikendasin plaastri perioodi ühe nädala võrra.
25.juuli Eemaldasin plaastri ja 28.juuli hakkasid päevad. Uue plaastri panin alles 4.august, sest unustasin paigaldada. Vahekorras olime 8.aug.
12. Aug hakkas määrima, algul roosakalt, siis punaselt ja punase/roosa kiuline limase voolusega. Kestsid kuni 17.augustini ja 17. Olime ka vahekorras!
Kas see määrimine oli nüüd päevad või määrimine ikkagi ja kas võin olla rase, kas toimus OV?

Millal oleks õige aeg testi teha, et teada kas olen rase või mitte?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

vastus saadetud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Analüüsi vastused

Tere. Kas peale sünnitust on sellised vereanalüüsi vastused normaalsed?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Olete aneemiline ja teil on vajalik võtta rauapreparaati igapäevaselt vähemalt kuu. Saate korrata hemogrammi ja ferritiini oma perearsti juures 1-2 kuu pärast, et otsustada edasise rauaasendusravi ...

Loe edasi

Genitaalide kaasasündinud arenguhäire

Tere

Mis eriala (lastegünekoloogi, lastearsti) arsti poole peaks pöörduma seoses genitaalide puuduliku arenguga? Tegu on kolmeaastase tüdrukuga. Täna, kui laps püüdis "pissiauku" uurida, avastasin, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Tartus võite pöörduda ikka günekoloogile. Eraldi lastegünekoloogi meil pole. Kui lapsel isegi on tupepuudumine , siis sellises vanuses midagi ette ei võeta. Konsultatsioonile võite ikka tulla ja ...

Loe edasi

Rasedusvastane implantaad

Kui olen lastnud implantaadi panna ühes haiglas kas siis saab teises haiglas selle välja võta

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Implantaati saate eemaldada iga naistearsti vastuvõtul soovi korral
Kui te olete lasknud implantaadi paigaldada hiljuti, siis esimesed 2-3 kuud võib implantaadi piirkond olla valulik-tundlik. ...

Loe edasi

Rasedus

Tere

07.11 oli peetumise tõttu abort ja tahaks teada kui pikalt on peale aborti suurem võimalus rasedaks jääda. Kuna 22.nov oli uh kus selgus ,et pisike 0,5 cm tükk on veel sees Kuna kasutame ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Praegu on rasestumise tõenäosus väike, kuna medikamentoosse abordi teostamise järgi ei oleks praegu ovulatsiooni aeg. Kui ultrahelis oli kahtlus, et midagi on veel emakas, siis see peaks ...

Loe edasi

Tsükliväline veritsus

Tere! Olen 22 a. Küsimus oleks menstruatsioonitsükkli kohta, mens. ebaregulaarne, viimane mens algas 9.nov ja kestis 4 päeva. Peale seda umbes 2 päeva pärast eritus tupest veresugust eritist mis kestis ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Pigem võiks tegu olla ovulatsioonijärgse vereeritusega,Ka võib aasta jooksul 2-3 tsüklivälist vereeritust esineda.
Arvan,et praegu ei ole vaja muretseda. Kui see probleem kipub korduma,siis ...

Loe edasi

Voolus

Tere
Mure valge tükilise voolusega mis sügeleb. Eriti ovulatsiooni ajal. Muul ajal väga muret pole aga üsna tihi. Apteeker andis nõu ja korraks oli ka leevendus aga kordub. Kaasaga vahetanud kondoome ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Korduva kandidoosi puhul soovitan suukaudset seenevastast ravi : fluconazol 150mg, on nüüd ka apteegi käsimüügis saadaval. Ravi soovitan teha koos partneriga.

Loe edasi

Tere,

Saan aru et olen juba selles eas kui tekivad ealised iseärasused.
Minu mureks on alumine kuivus ja kusagil ndl. enne menstruatsiooni on mul tugev voolus.Tuleb suisa nagu kohupiima ja ma tunnen ise ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teie kirjelduse järgi on tegemist tupes mikrofloora tasakaalu häirega ja seenpõletikuga. Soovitan teha kuuri probiootikumidega küünaldega ( nt. Flugenil 600) ja edasi kasutada 1-2 korda ...

Loe edasi

SOS pilli efektiivsus

Tere,

Kas hädaabipill (levonorgestreel) ei oma efekti, kui võtta see sisse õigeaegselt pärast luteniseeriva hormooni tõusu e. kui ovulatsioonitest annab positiivse tulemuse? Olen lugenud, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Eelkõige pärsib SOS pill ovulatsiooni ja võib takistada ka viljastatud munaraku pesastumist. Kahjuks ei oma SOS pillil 100% kaitset, kuid see on kaitsmata vahekorraga seoses parim, mida ...

Loe edasi

Kokobatsillaarne mikrofloora.Clue rakud. Lameepiteeli kõikide kihtide rakud. Metaplastilised lameepiteeli rakud. Silinderepiteeli rakke ei ole.

Tere
Palun lahti seletada ja mida ma edasi tegema peaks.

Kokobatsillaarne mikrofloora.Clue rakud. Lameepiteeli kõikide kihtide rakud. Metaplastilised lameepiteeli rakud. Silinderepiteeli ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Analüüs näitab, et tupes on mikrofloora paigast ära, "clue" rakud esinevad bakteriaalse vaginoosi korral. Tuperaviks on erinevaid preparaate (Dalacin, Donaxyl, Arilin ), soovitan küsida oma ...

Loe edasi

Hcg

Tere, käisin tegin veretest ja hcg näitas 24,tegin ka rasedus testid uriini kaudu, näitasid triipe, ov oli 14nov, kas võin olla rase

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Soovitav on ära oodata oma menstruatsiooni aeg. Kui see tavapäraselt ei alga, siis on soovitav korrata HCG. Kui see on kordades tõusnud, siis olete rase.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi