Seks enne päevade algust 14.10.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Juba ca 7 aastat on selline teema, kus enne päevi vahekorrras olek on verine, teinekord nädal enne päevade algust lausa. Mis võib olla põhjuseks? Rasestumisvastaseid vahendeid ei kasuta. Viimati käisin kontrollis aasta tagasi, kõik on justkui ok, küll aga ma ei mäleta, kas ma seda teemat otseselt oma arstile rääkinud olengi. Verine vahekord enne päevi on juba nagu normaalsuseks muutunud.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 45-aastane

Tähtsaim uuring on PAP sõeluuring 45-aastaselt, kas see on teostatud? 1975-2020. Kaasajal uuritakse ka HPV viirustele.
Vajaks täpsustamist:"...enne päevi vahekorras olek on verine, teinekord nädal enne päevade algust lausa."
Menstruatsiooni 1. päev on ikka see päev, kus algab kasvõi minimaalne veritsus. Kas emaka kaelal on erosiivsust, mis põhjustab kontaktveritsust?
Suure tõenäosusega ei ole tegemist emaka kaela vähiga ja lisauuringutega põletikele ja voolusele oleks võimalik olukorda täpsustada, eriti kui on uus partner. Soovitan broneerida aja vastuvõtule teiseseks nõustamiseks.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Fleree spiraal

Tere! Olen aasta aega kasutanud fleree spiraali, kohe alguses hakkasid päevad korralikud ja kestsid ilusti ilma mingisuguse määrimisega regulaarselt aasta aega, nüüd on viimased kaks kuud peale päevade ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere,. Kui alguses spiraal toimis hästi ja nüüd pikalt määrib, siis peate ikka oma günekoloogi poole minema. Vähetõenäoline, et spiraal nihkunud, seega te ei pea kiirelt kuhugi pöörduma, Lähete kui teil ...

Loe edasi

Veritsus enne päevade algust

Tere! Olen 24, rase pole olnud, hormonaalseid rasedusvastaseid vahendeid ei kasuta, püsipartner (kasutame kondoomi) ning teadaolevalt pole ka suguhaigusi esinenud.
Probleem on selles, et ~10 päeva ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tsüklivälise veritsuse võimalike põhjusi on palju. Igal juhul soovitan pöörduda arsti poole, et teha vajalikud analüüsid ja ultraheli uuring. Võimalusel pöörduda kas lähiajall enne menstruatsiooni ...

Loe edasi

Jeanine kõrvaltoime

Tänud Teile siinse nõustamise eest. Esitan siis ka oma mure.
Hakkasin esmakordselt kasutama Jeanine tablette, enne seda olnud tablettidest pikem paus, varem kasutasin teisi tablette. Eelmisel kuul ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui te alustasite alles Jeanine võtmist, siis esimesed 2-3 kuud võib olla vahepealne määrimine. Kui kaebus ei möödu 3 kuga, siis peate pille vahetama. Kõike head soovides Dr Kadastik

Loe edasi

õhuke limaskest

Tere!
Mida tähendab (mis riske) patsiendi jaoks õhuke emaka limaskest, mille tagajärjel see võiks 'õhukeseks minna' ja mis soodustaks selle paksenemist? Tänud

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Ultraheli uuringul on näha emaka limaskest. Vahetult peale menstruatsiooni on see õhuke ja enne päevade algust on limaskest kohev. Sellise muutused limaskestas toimuvad normaalselt tsükli jooksul. ...

Loe edasi

menstruaaltsükkel

Alustan kaugemalt. Kolm päeva enne tsükli algust käisin veredoonoriks. Tsükkel õigel päeval ei alanud, ehkki iseloomulikud valud alakehas olid täiesti olemas. Ka järgmisel päeval ei alanud. Ülejärgmisel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Doonoriks olemine ei põhjusta menstruatsiooni puudumist. Soovitan teha rasedustesti.
dr. Katrin Seemen

Loe edasi

iiveldus

Tere!

Viimased pool aastat on tihti enne päevade algust ja päevade ajal iiveldanud, samuti hakkab enne valutama kõht, tihti ka selg. Kas on lootust, et spiraali eemaldamine ( olnud pea 3 aastat) ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Te olete noor- vanus ei mängi siin mingit rolli. Soovitan spiraal eemaldada ja valida mõni teine rasestumisvastane meetod , näiteks pillid või plaastrid.
dr. Seemen

Loe edasi

päevade edasi lükkamisest - järg.

Tere taas!
Soovin menstruatsiooni edasi lükata ja küsisin Teilt nõu, mis selle tarvis teha tuleks. Soovitasite mul võtta 3 päeva enne päevade algust Dufastioni 10 mg päevas. Kuna tegu on hormoontablettidega, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Terte! Kõik on õige, mina kirjutasin Dufaston eesti keekes.ladina keele kirjapildis on see Duphaston.Võtke ravimit edasi.Vabandan arusaamatuse pärast! M.Väli

Loe edasi

Võimalik rasedus

Tere! Mul püsib juba pikemat aega raseduse kahtlus, kuigi võtan juba 3-ndat lehte Logest tablette. Kaks korda on olnud ka päevad, kuigi need on väga imelikud. See tähendab, et verd nagu õieti ei tule, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Pillide võtmise ajal võivad igakuised veritsused olla väga minimaalsed või puududa üldse.Ka rindade hellus on tingitud pillides sisalduvast hormoonist.
dr. Seemen

Loe edasi

menstruatsioon ja seks

Kas pahade päevade ajal võib seksida?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui veri vahekorra ajal teid ei häiri, on kõik OK.
dr. Seemen

Loe edasi

päevad

Millest võib olla tingitud tugev peavalu, lausa kuni oksendamiseni, paar kuni kuni 3 päeva enne päevade algust?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

-PMS-premensruaalsest sündroomist

-migreenist-sellega tegelevad neuroloogid

-pingepeavalust

-hormonaalsetest häiretest

-ärevushäiretest
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi