Verejooks tugeva alakõhu/selja valuga 12.09.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Nimelt pidid päevad algama...ja hakkasidki täpselt õige päeva hommikuga. Verehulk oli korraga päris suur. Paari tunnipärast algas näriv alakõhu valu mis varsti muutus aina tugevamaks, et pidin valuvaigisti järele haarama (400mg). Valu muutus järjest tugevamaks, olin 2 tundi kägaras/kükakil maas.Valu oli isegi alaseljas. Võtsin ühe pooliku valuvaigisti veel juurde.
11 ajal võtsin 400mg.paracetamoli
1 ajal veel pool juurde
2 ajaks oli valu koos verejooksuga ka täielikult peatunud.
Päevad kestavad mul 3 päeva aga suurema verehulgaga. Siis on 2-ks päevaks``kraan täiesti kinni`` ja siis hakkab määrima(4-5 päeva)
Kas need võisid ikka päevad olla või peaks kontrollis käima. Pole varem sellist tugevat valu esinenud ja verejooks kestis ainult pool päeva.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Olete tubli, et tarvitasite valuvaigisteid, sest neil on ka põletivastane toime. Kindlasti broneerige koheselt aeg naistearstile ja tehke hommikusest uriinist rasedustest, korrake sel hommikul kui arsti juurde pöördute.
Lisaks tuleks välistada STLI sugulisel teel levivad infektsioonid, kui on olnud uus partner ja kaitsmata vahekord. Väga oluline on günekoloogiline ultraheliuuring.
Kas PAP sõeluuring 40-aastastele on teostatud? Kas HPV uuring on teostatud? Kas olete HPV vaktsineeritud?

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

polüübid emakas

2 a tagasi avastai polüübid ja kästi kohe ära lõigata, öeldi, et tehakse üldnarkoosiga. Kuna mul momendil polnud mingeid veritsusi kunagi olnud, ei läinud opile, pealegi ei ole ma kunagi narkoosi saanud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 64-aastane

Verejooks sellises eas on ohtlik, tuleb täpsustada põhjus, pöörduge koheselt EMO günekoloogile.
Verejooksu peatamiseks ...

Loe edasi

Müoom ja hormoonspiraal

Tere;
Minul on paigaldatud hormoonspiraal Mirena täpselt aasta tagasi, 3 aastat tagasi avastati müoom, mis iga järgmise kontrolli käigus on jälle suurenenud. Peale hormooni paigaldamist olid veritsused ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Mul oli võimalus Teid täna konsulteerida, verejooksu põhjus välja selgitada ja raviplaanid teha. Sellistes erakorralistes olukordades tulebki võimalikult kiirest abi saamiseks arsti poole ...

Loe edasi

Kas abordijärgne tüsistus?

Tere! Pöördun Teie poole murega, mis on mind masendusse viinud. Nimelt 10.03 teostati mulle abort, millejärgselt esines veritsust 1,5 päeva. Sellele järgnes 5-päevane kõhuvalu, mis sarnanes tugeva menstruatsiooni ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kirjelduse järgi jääb kahtlus abordijärgsele põletikule. Kindlasti tuleb naistearsti poole pöörduda. Vajalik on ka ultraheli uuring, et täpsustada emakaõõne ja munasarjade seisund. Alanud ...

Loe edasi

Menopausiga seotud probleemid

Tere!
Palun abi terviseprobleemide lahendamiseks.
Olen 47 aastane naine, kes on hädas menstruatsioonitsükli häiretega kahe viimase aasta jooksul.Menstruatsioon algas 12 a.,suguelu 13 a.Esimene ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Tiina! Teil on tüüpiline klimakteeriline sümptomaatika ja Norkoluti asemel peaksite alustama madaladoosilise hormoonasendusraviga.Soovi korral võite pöörduda minu vastuvõtule kas Maarjamõisa Polikliinikus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi