Tihedad põiepõletikud 29.06.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Mind vaevavad tihedad põiepõletikud, kuna ureaplasma parvum osutus positiivseks, tegin läbi AB kuuri, nüüd 2 kuud hiljem tunnen taas ebamugavutunnet põies. Kas ureaplasma parvum, võib peale AB kuuri tegemist tulla tagasi kui partnerile samal ajal kuuri ei tehtud? On mul mõistlik külastada günekoloogi ja lasta uus parvumi analüüs teha?
Kuna peale parvumile mõjuva AB kuuri läbimist on põiepõletike vahe olnud minu jaoks rekordiliselt pikk, siis arvan, et põletiku tekitaja on just see bakter. Võib see nii olla?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kõige sagedamini on tsüstiidi tekitajaks E.coli, naga ka tehtud uriini külvidest on välja tulnud. Sellisel juhul tehakse ravi antibiootikumiga vastavalt antibiogrammile. Ureaplasma parvum on üks urea- ja mükoplasmadest, mis esineb paljudel naistel suguteedes, kuid ei põhjusta enamasti mingeid kaebusi ega vaja ka ravi. Ravi on vajalik vaid juhul, kui probleemiks on korduvad põiepõletikud. Siis on ravi vajalik teha koos partneriga, kuna urea-ja mükoplasmad kanduvad sugulisel teel partnerilt partnerile. Soovitan nüüd teha ravi koos (azithromycin 1g päevas, ravi 1 päev).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Põieprobleemid.

Kas põiepõletikke põdevatel naistel on väheke suurem tõenäosus üleminekueas põiepidamatuse all kannatada või pole need omavahel seoses? Tänan!

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Põiepidamatus võib tekkida seoses vanusega , kui ei pruugi tulla. Kroonilised põiepõletikud võivad soodustada selle teket, kuid mitte alati ei pruugi seda tekkida.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi