Antibeebipillid ja kõrge vererõhk 21.11.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen ca 15 aastat kasutanud antibeebipille Novynette (vahele jäi paariaastane paus, seoses raseduse ja imetamisega).
Hiljuti diagnoositi kõrgvererõhktõbi ning hakkasin tarvitama ravimit (ülekaalu ei ole ja ei suitseta).
Loobusin sellega seoses mõned nädalad tagasi pillidest, kuid sellega kaasnevad väga ebameeldivad kõrvalmõjud (pidev määrimine, kõhuvalu, kõhukinnisus jne). Kas võiksin siiski pille edasi tarvitada, kui vererõhk ravimiga kontrolli all püsib või pigem mitte?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere ! Need ebameeldivad kõrvalnähud seostuvad pillide ärajätmisega. Seega tarvitage pille edasi samuti jätkake vererõhku alandavate ravimite tarvitamist. Edu soovides ,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibeebipillid ja palavik

Tere

Mul on selline küsimus, kas antibeebipillid võivad põhjustada pikaajalist palavikku, väsimust, nõrkust? Olen võtnud Logesti 10 aastat. Mul on olnud aasta aega väike palavik 37,2. Aasta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 29-aastane. Vastab tõele, kuna kombineeritud antibeebipillid on retseptiga väljastatavad kombineeritud hormoonravimid, siis kehatemperatuur kuni 37,5 nende ...

Loe edasi

Veritsus

Tere. Kuna sain enda naistearsti juurde aja alles detsembri lõpuks, otsustasin enda südame rahustamiseks teie poole pöörduda, kuigi arvan, et tegemist pole millegi hulluga.
Nimelt on mul nüüd juba ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 22-aastane. Kuna tarvitate antibeebipille, lisaks liigesteravimeid, siis võib ka koostoime tõttu esineda veritsust. Välistatud peaks olema urogenitaalne klamüdioos, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi