Tere! 26.03.02 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 20-aastane neiu ja alustasin rasestumisvastaste tablettide MERCILON võtmist 7. märtsil (so. menstruatsiooni esimesel päeval). Kohe pärast tableti võtmist märkasin menstruatsiooni vere hulga vähenemist. Menstruatsioon kestis 3 päeva ja peale seda on kuni tänase päevani (26.03) pidev pruun voolus. Kas see on normaalne? Kaua selline voolus kestab? Mida peaksin ette võtma sest see muutub häirivaks.



Ette tänades!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Sageli pillide alustamisel võib esineda vähene määrimine esimesel kuul, vähem esimestel kuudel, mis reeglina on mööduv. Organism harjub pilllidega ja seega midagi ohtlikku ei ole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tavaelu tegevuste juurde naasemine peale emakakaela polüübi eemaldamist

Mul eemaldati 28.07.2020 emakakaela polüüp, 2cm (ilma narkoosita).
Unustasin arstilt küsida, et kui ruttu ma võin naaseda jõutrenni, ujumise, sauna ja muude aktiivsete tegevuste juurde ilma et see ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Teie arstiga saab nõus olla: vähemalt seni ambulatoorse operatsiooni järgne režiim, kuni kestab määrimine või veritsus. Eriti ...

Loe edasi

Pillide lõpetamine ja menstruatsioon

Võtsin pille (peamiselt Novynette) järjest umbes 9 aastat ja lõpetasin nüüd kevadel - viimase pilli võtsin 14 mai ja päevad lõppesid 22 mai. Tänaseks (30 juuli) ei ole päevi uuesti alanud. Väga kerget ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui pilid lõpetatakse, siis võib aega võtta kuni menstruaaltsükkel taastub.Vahel võib võtta aega kuni 6 kuud. Seega ei ole põhjust muretsemiseks. Külla aga peate arvestama, et võite vahepeal rasestuda ...

Loe edasi

Re

Tere!

Kas on võimalik rasedus, kui viis päeva pärast vahekorda algasid päevad?
Pärast päevi alakõhus mõlemal pool aeg-ajalt valud. Järgmiste päevadeni vähemalt kaks nädalat.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Mina soovitaksin teha uriinist rasedustest või Synlab laboratooriumis määrata hCG. Siin võib olla tegemist emakavälise rasedusega.
Edu soovides, Maie Väli

Loe edasi

Beebipillid

Tere!

Unustasin võtta esimesel nädalal kolmanda pilli ja võtsin selle alles pea 14h hiljem. Olin samal päeval vahekorras kui unustasin pilli võtta ja enne seda kaks päeva tagasi ehk samal ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Kõige suurem risk soovimatuks raseduseks on siis , kui unustada pill võtta esimese pilli-nädala jooksul. Peaksite võtma SOS pilli. Samas jätkake pillide võtmist tava skeemi järgi ja ...

Loe edasi

Peavalud menstruatsioonist

Tere
Kannatan aastaid tugevate peavalude käes. Need lähevad aina tugevamaks ning järjest imelikumaks läheb minu menstruaaltsükkel. Need nii öelda venivad. Nädal kuni poolteist, isegi kaks viimasel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Premenstruaalse sündroomi (PMS) korral on tüüpilisteks kaebusteks tsükli 2. faasis ( tavaliselt 1- 2 nädala jooksul enne menstruatsiooni algust) tekkiv peavalu, rindade hellus, tuju muutused, ...

Loe edasi

Tupe allavaje

Minu 81 aastasel dementsel emal, kes elab hooldekodus, avastati tupe tugev allavaje (suur peotäis pehmet moodustist?). Munasarjad ja emakas on eemaldatud 15 aastat tagasi
Hooldaja ütles, et seda ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Ma arvan,et operatsiooniks vajadust ei ole . Kuna tegemist on hooldekogus elava patsiendiga,siis on oluline hügieeninõuete täitmine.Kui tupe eesmine sein on alla langenud,siis võib tekkida uriini ...

Loe edasi

Rasestumisvastane implantaat ning võitlussport

Tere!
Sooviksin paigaldada rasestumisvastase implantaadi, kuid tegelen karatega. Kuidas võib implantaadile mõjuda aeg-ajalt löökide saamine? See on küll käe siseküljel ja üldjuhul ei saa see koht ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Implantaat võib löögi toimel puruneda. Kuna karates on oht ikkagi löökideks ka käe piirkonda, siis ma ei soovita implantaati paigaldada ja valida mõni teine rasestumisvastane vahend ...

Loe edasi

Hormoonasendusravi.

Tere! Olen 53 a. normaalkaalus naine. Olen kasutanud 3 nädalat HAR Femoston conti 0,5/2,5 mg. Päris kõiki kuumahoogusid (ei ole väga hullud) ei ole ta ära võtnud, aga muidu ei kurda. Öised kuumahood on ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kindlasti játkake HAR, see môju tekibki mitme kuu möòdudes, voite lisaks kasutada Vagifemi. DrKadastik

Loe edasi

Düsplaasia

Tere!

Sain hiljuti peale konisatsiooni järgneva vastuse:

Emakakaela konisaat korrapäratu kujuga lapiku koetükina, mis on mõõtmetega 4x2 cm ja paksusega kuni 0,7 cm. Materjal käiku ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

Tähelepanu väärib vastuses lõik: "... üks düsplastilise epiteeliga vooderdatu nääre on nähtav ektotservikaalsel lõikejoonel." ...

Loe edasi

Konisatsiooni vastus

Tere. Käisin 29.06 konisatsioonil ning sain järgneva vastuse:

Emakakaela konisaat korrapäratu kujuga lapiku koetükina, mis on mõõtmetega 4x2 cm ja paksusega kuni 0,7 cm. Materjal käiku pandud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teil on diagnoositud emakakaela raske düsplaasia ( CIN3). Risk düsplaasia taastekkeks peale konisatsiooni on ligikaudu 10%. Kui düsplaasia ulatub lõikejooneni, siis on risk düsplaasia kordumiseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi