Tere. Soovin teada kas emakakaelas olev polüüp võib ka põhjustada tugevat valu alakõhu. Selline tuikav terav ja pikaajaline tavaliselt õhtuti ja ööse magada ei lase. 09.12.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Soovin teada kas emakakaelas olev polüüp võib ka põhjustada tugevat valu alakõhu. Selline tuikav terav ja pikaajaline tavaliselt õhtuti ja ööse magada ei lase.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, reeglina ei anna valu, aga välistada ei saa. Vahel valutab ka siis kui polüüp emakaõõnes. Soovitan igal juhul polüüp eemaldada. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Yasminelle tarbimise lõpetamine ja menstruatsiooni algus

Olen Yasminelle pille võtnud ca 4 aastat. Vahepeal oli paus seoses neeruvaagna põletikuga. Viimasel aastal oli pidev probleem see, et tabletikuuri ajal eritus mitu nädalat verd. Samas menstruatsioon hakkas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Rindade hellus ja menstruatsioonitaoline kõhuvalu on märk peatselt algavast menstruatsioonist. Hilinenud menstruatsioon ja tuim alakõhuvalu esinevad sageli ka funktsionaalsete munasarja tsüstide ...

Loe edasi

Menopausijärgne verejooks

Tere lp. doktor!
Olen 56 a. Neli kuud tagasi võeti mul PAP-analüüs, mis oli korras.
Protseduuri käigus avastati aga emakakaela polüüp. Varasemalt on mul kaks korda polüüp eemaldatud (28a. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
menopausi aegse veritsuse põhjuseks võib olla polüüp kas emakakaelas või emakaõõnes. Kuna teil on koduvalt polüüp olnud, on see väga tõenäoline veritsuse põhjus. Polüüp on emaka limaskesta ...

Loe edasi

Emakakaelapolüüp (ABRASIOON)

Günekoloogias käisin juunikuus ja mulle öeldi, et minul on midagi viga. Enne oli mul bakteriaalne vaginoos (pruunikas voolus). Arst uuris uuesti ja öeldi, et mul on kahtlus polüübile. Mind saadeti haiglasse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
polüüp on healoomuline limaskesta kasvaja, mis on lähtunud kas emaka limaskestast (poüüp emakaäõõnes) või emakakaelast. Emakakaela polüüp on tavalisel günekoloogilisel läbivaatusel nähtav. ...

Loe edasi

mammograafia

Tere!

Sooviks teada saada Teie arvamust, kas ikkagi nõuda mammograafia tegemist.
Probleemiks on mul valutav rind, mis ei lase vahel isegi magada, selline tuim terav valu. Perearst saatis ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Teie raviarstid on talitanud õigesti.
1. Valu ei ole tüüpiline rinnavähi sümptom ja reeglina ongi nii, et kui piimanääre valutab, siis ei olegi tegemist (algava) vähiga.
Loe edasi

PAP 3 A

Tere!

Esitasin oma küsimuse eile hommikul ja vaatasin, et teistele eilsetele küsimustele on juba vastused tulnud ja seega hakkasin kahtlema, et ehk ei ole küsimus läbi tulnud. Küsin seega ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere murelik.
PAP 3 ei tähenda vähki. Selline anlüüs vajab täpsustavaid uuringuid, kordus tsütoloogia analüüsi ja vajadusel ka kolposkoopilist uuringut. On võimalik, et selline analüüsi vastus on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi