Kondüloomid 05.07.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Soovin küsida ,et kui nakkav on praegu , kümme aastat tagasi tekkinud kondüloom ? Kas see on nakkav või mitte? Siiani pole mingit valu ega ebamugavust tekitanud. Nüüd umbes nädal aega valutanud,mitte pidevalt,aga aeg ajalt(kondüloom suht väike) Millest see valu hetkel tuleb,kas on oht ,et tuleb uus juurde?Kas see on ohtlik ka partnerile?
Mail lõpus manustasin retseptiravimit Dalacin100 mg 3 tk,kuna analüüs näitas mingit põletikku.(arsti juurde läksin selle,et peale vahekorda hakkasin tundma sellist kalalõhna). Peale rohu lõppemist kolm nädalat , hakkas kihelus,kipitus, valud genitaalpiirkonnas ja tükilist voolust natuke .Arst ütles,et seen ja sain seene rohtu Fluconazoli 150 . Fluconazoli olen võtnud kolm päeva tagasi ,ühe kapsli,kaks on veel võtta, nädalaste vahedega.Valud ja kihelus pole aga veel kadunud, voolust rohkem pole olnud.Vahel tunnen,et isegi häbememokad valutavad.
Hetkel ilmselt ka menopausist tulenevad vaevused,kuuma ja külmahood.Kas menopausist võib ka olla ,et valud on genitaalpiirkonnas?
Kasutan ka multi- gyn actigeli,see leevendab kihelust.
Kas naistearst kirjutab kondüloomi jaoks ravimit?
Aitäh Teile abistamise eest!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 54-aastane

Tegemist on postmenopausiga, seetõttu peaksid alati kodus olemas olema apteegi käsimüügist intiimpesugeel Lactacyd sinine ja Vagisan kreem, enne vahekorda tuleks kasutada apteegi libesteid.
Voolus muutub seoses östrogeendefitsiitse urogenitaalatroofiaga. Selle leevedamiseks on apteegi käsimüügis Ecocillin tupekuulikesed ja Ecocillin tabletid, lisainfo ecocillin.ee lehelt. Kui käsimüügi preparaadid ei aita voolust parandada, siis uus retseptiravim on Donaxyl. Kaebuste püsimisel on retseptiravimid Ovestin, Vagifem, hormoonasendusravi jpm.
Võimalik, et tegemist on papilloomiga mitte kondüloomiga, kuid mõlemad on viiruslikud. Retseptiravim on Aldara. Mõlemaid moodustisi eemaldavad nii naistearstid päevaravis kui ka nahaarstid.
Vajate teisest nõustamist, kindlasti külastage tasuta vähi sõeluuringuid: PAP sõeluuring 55a ja mammograafia sõeluuringud paarituil aastail sündinuile paarituil aastail ja vastupidi. Võiksite tulla vastuvõtule.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kondüloomid

Tere! Mul on mure. Avastati kondüloomid väikestel häbememokkadel. Günekoloog kirjutas ravimi ka. Lugesin internetist infona, et edaspidi peab alati kondoomi kasutama...siis last saada pole mul enam kuidagi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kondüloomid on sagedasim välisgenitaalide healoomuline epiteelimuutus.See on esialgu sümptoomideta,vähehaaval naha elastsus siiski nõrgeneb ja võivad tekkida kaebused.Kondüloom on inimese HPV poolt ...

Loe edasi

kondüloomid

tere!Mul on küsimus et kas kondüloomid levivad ainult sugulisel teel või on neisse kuidagi teistmoodi ka võimalik nakatuda?

Ette tänades,

Maret 19

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

kondüloomid suguelunditel saadakse sugulisel teel nakatudes. Dr Kadastik

Loe edasi

Kondüloomid

Tere!
Mul diagnoositi papilloomviirus. Kondüloomid asuvad aga sellises kohas, et neid saab ravida ainult kreemiga (Wartec-kreem). Arsti jutust sain aru, et meil seda apteegis veel müügil ei ole. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Praegu ei esine ravimite defitsiiti. Kreemina on saadav Aldara kreem.
Ka ureetra kanalis võivad asuda kondüloomid.
Eesti tuntuim spetsialist papilloomiviiruse alal ...

Loe edasi

kondüloomid

umbes kolm aastat tagasi günekoloogi juures käies tehti kindlaks, et mul on kondüloomid, jätsin ravimata. Nüüd kui uuesti läksin arsti juurde (tehti vereanalüüs), ei olnud enam seda. Kas on võimalik, et ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kondüloomid kaovad sageli iseenesest aja jooksul ilma ravita. Kondüloomide raviks ei kasutata antibiootikume, vaid spetsiaalseid lokaalseid vahendeid või kirurgilist eemaldamist.
dr. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: