Tupeseen? 17.07.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Probleem on vist juba paar nädalat, kuid rohkem segama hakkas ta selle nädala alguses.
Tualetis käies on on selline ebamugav tunne ja pissimine on natuke valus(just viimane ots, kui piss ära hakkab lõppema). Esmalt arvasin, et on ka seen, kuna seda on varem mul olnud, kuid nüüd aastakene või olen ilma saanud hakkama. Ja võib olla sellepärast ei pööranud kohe ka sellele tähelepanu. Ostsin apteegist GYNOCAPSI kapslid ja nüüd olen 6 päeva neid hommikul ja õhtul kasutanud, kuid aru ei saa, et oleks aidanud.
Siis arvasin, et kui need ei aita, siis on ehk põiepoletik ja kuna ühel päeval kepikõnnil käies tekkis kohe pissihäda (kuigi olin vahetult enne käinud), hakksin põieteed jooma, kuna arvasin, et hoopis selles viga. See nüüd küll võib olla veidi leevendab, kuid päris hea veel ei ole (teed olen nüüd 2 päeva joonud). Tupes esineb kihelust ja tuleb seenele omast valget eritist.
Ostsin nüüd ka Vagisan küünlaid (tänasest hakkan neid kasutama) kas võib see olla nüüd jälle see tüütu tupeseen ja kuna kohe jaole ei saanud, segab see ka tualetis käimist.
Kuna ise elan nüüd Tartus ja arst on teises linnas, ei õnnestu ka sinna kohe saada. Samas selliste palavate ilmadega on tõesti väga ebamugav :(

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kirjelduse järgi tundub see olevat retsidiveeruv tupeseen.Ostke apteegi käsimüügist 1% klotrimasoolkreemi ja määrige sellega väliseid suguelundeid,viies sõrmega kreemi ka tupe välisavast sisse,apteegi käsimüügist saab ka cranberry( jõhvika) tablette .Originaalis on 10 tabletti,võtke iga päev üks tablett ja jooge rohkesti vett.Usun,et nendest meetmetest peaks aitama.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

suured häbememokkad kippitab ja natuke sügeleb

suure häbememokkad kippitavad eriti selle juures kus pissugi... Pissida valus ei ole.. Nattuke tuleb valget voolust.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Suure tõenäosusega on tegemist tupeseene ägenemisega. Apteegi käsimüügist saate osta intiimpesugeeli Lactacyd, pesta sellega ...

Loe edasi

tupeseen

pöördusin eraarstile sügeluse pärast rohkem häbemel kui tupes ja aegajalt valu vasakul pool alakõhus küljepool, avastati kerge seen ja kirjutati tupekuulid
olen kasutanud 2 tk ja nüüd tekkis kohupiima ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 46-aastane

Korduva tupeseeninfektsiooni korral on vajalik korrata oma pereõel hemoglobiin ja veresuhkur, kui olete suitsetaja, siis ka aneemiamarker ...

Loe edasi

Tupeseene sümptomid?

Tere, olen korduvalt vaevelnud tupeseene käes. Sünnitasin 4 kuud tagasi ja sellest ajast kordub see 1-2korda kuus. Oma günekoloogi juures käisin, kirjutas küünlad ja võtan probiootikume lisaks. Küünalde ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tegemsit on genitaalherpesega. Tekitajaks on viirus ( HSV) ja tüüpiline on just villide teke, millega kaasneb sügelus ja valu. .Kõigepeale tekib sügelus ja seejärel tekivad villid, mis purunevad, ...

Loe edasi

Evra plaastrid ja päevad

Tere,

Olen kasutanud Evra plaastreid 1.5 aastat. Seni ei ole probleeme olnud. Sünnitanud ei ole. Päevad on alanud alati plaastrivaba nädalal (esmaspäeval võtan plaastri ära ja päevad algavad ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane.

Jätke meelde EVRA plaastrite alustamise kuu ja aasta, kirjutage üles 7-plaastrivaba päeva ja nimetage seda igale arstile, kuhu ...

Loe edasi

PAP-test, ureaplasma

Olen 26.aastane, sünnitanud pole, 3.aastat kasutanud Yasminelle'i, viimased 3 aastat regulaarne seksuaalpartner.

2013. aastal tehti PAP-test, mille tulemus polnud korras.
ALLUURING: ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
2013 tehtud PAP testi vastus ASCUS+ põletik võis olla seotud nii põletikuga emakakaelas ( Ureaplasma urealyticum) kui ka HPV-ga. Ureaplasma urealyticum võib olla korduvate põiepõletike põhjustaja ...

Loe edasi

tupeseen või põletik

Tere mul selline küsimus.milline peab olema tupeseest?Sõrmega proovides avastasin et sõrme külge jäävad valged tükid,kui sõrme tupest välja tõmbad.Enne pole kunagi uurinud milline on tupeseest,nüüd siis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tupeseene voolus on tükliline ,kohupiimjas. Kui pole ühtegi kaebust, siis see ei saa olla tupeseene põletik. Põletiku korral tekib kipitus, punetus ja väga ebamugav tunne selles piirkonnas. Ilmseltt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi