Mure 28.03.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen mures oma 13 aastase tütre pärast. Saunas käies avastasin, et tema
sisemised häbememokad on kuidagi suured ja ulatuvad välimistest umbes
2cm allapoole. Mis võib küll sellise asja põhjuseks olla, kas muretseda või pidada lihtsalt inimese eripäraks? Menstruatsioon algas tal 12.aastaselt, samuti
sageli kurdab kõhuvalu.
Murelik ema.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Tüdruk on praegu puberteedieas ja kõik naissuguhormoonidega seoses muutused organismis on veel välja kujunemata.Samuti ei ole välja kujunenud ovulatoorne tsükkel,mistõttu võivad ka kõhuvalud esineda.Praegu ei ole küll põhjust muretsemiseks.Kui väikesed häbememokad jäävad edaspidi suguelu alustades ebameeldivaks probleemiks,on võimalik teha kosmeetiline operatsioon.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Verejooks peale spiraali paigaldamist

Tere

Mulle paigaldati hõbespiraal 4 juunil, 7 kuud peale sünnitust. Imetan ja päevi polnud veel hakanud ja arst arvas, et mul ei hakka niipea neid. Käisin ka kontrollis kolm nädalat peale ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Spiraal on paigaldatud 1,5 kuud tagasi ja nüüd tekkinud rohke vereeritus pole kindlasti otseselt seotud spiraali paigaldamisega ( spiraali paigaldamine ei mõjuta menstruatsioonide algust). ...

Loe edasi

Tsükkel

Tere! Selline mure, et menstruatsioon on hilinenud juba 11 päeva varem seda pole juhtunud tavaliselt on kõikunud 3-4 päeva vahel. Tablette ma ei kasuta ja üsna hiljuti aprill, märts külastasin naistearsti ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tsüklihäireid võib esineda erinevatel eluperioodidel ja sageli on need seotud stressi, reisimise ( kliima muutused) ja kaalu kõikumistega. Kui menstruatsioon hilineb, siis kõigepealt tuleb ...

Loe edasi

päevad edasi lükkama keskel tsüklil

Tere,

Minu mure seisneb selles, et mul oleks väga vaja menstruatsiooni mõned päevad edasi lükata.

Eelmine oli mul 26-31 juuni ja järgmine tuleb samal ajal juulis. Kas mul on üldse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kõige kindlam on pillidega edasilükata ja oleks õigem alustada viimase tsükli ajal. Nüüd võite ka alustada kohe esimesest võimalusest ja võtate järjest nii kaua kui vajate. Võite järjest võtta ka ...

Loe edasi

Kondüloomid

Tere! Soovin küsida ,et kui nakkav on praegu , kümme aastat tagasi tekkinud kondüloom ? Kas see on nakkav või mitte? Siiani pole mingit valu ega ebamugavust tekitanud. Nüüd umbes nädal aega valutanud,mitte ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 54-aastane

Tegemist on postmenopausiga, seetõttu peaksid alati kodus olemas olema apteegi käsimüügist intiimpesugeel Lactacyd sinine ja ...

Loe edasi

Tupeseen

Tere, asun välismaal ja nõu pole kelleltki küsida minu probleemi osas. Nimelt sain korduva bakteriaalse vaginoosi raviks antibiootikumi kuuri 6 päeva, mis oli ilmselgelt liiga tugev lähenemine ja selle ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Bakteriaalne vaginoos ja tupe kandidoos esinevad sageli koos. Ühe probleemi ravimise järgselt võib teine põhjustada kaebusi ja vajada ravi. Kandidoosi võib olla raske kontrolli alla saada. ...

Loe edasi

Yasminella

Tere
soovin parri päevaks lükkata menstruatsioon.Päevad algavad kuskil 25-26,07.Muidu Yasminelle ei kasuta.
Eelmisel aastal lükkasin ja algasin võtta esimesel tsükli päeval,nüüd unustasin.Mis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui Te alustate nüüd ( nädal peale menstruatsiooni) Yasminelle võtmist , siis menstruatsiooni edasi lükata ei õnnestu ja väga suure tõenäosusega esineb vähest veritsust/ määrimist suuremal ...

Loe edasi

Limaskesta paksenemine

Tere.
Pöördusin günekoloogi vastuvõtule, kuna menstruatsioonide vahe oli 2 korda järjest 2kuud. Veritsus polnud suur aga kestis 10+ päeva ja määris pikalt. Vanus on 46 ja ise arvasin et algav menopaus(kuigi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, teil on premenopaus ja see ongi loomulik, et tsükkel muutub ebaregulaarseks. Võimalike, et võite jälle kollaskeha hormooni võtta nagu varem, selline ravi mingil määral siiski reguleerib esialgu tsükli. ...

Loe edasi

Pruunikas määrimine enne päevi

Tere!

Mure järgmine:
Enne päevi hakkab pruunikalt määrima. Umbes 6-8 päeva määrib ja siis algavad päevad. See on kestnud umbes 2 aastat. Absoluutselt igal tsüklil. Kuskilt midagi valu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Kui on välistatud STLI sugulisel teel levivad infektsioonid, rasedus, muud põletikud, emaka kaela haavand jms, siis on tegemist ...

Loe edasi

Kolposkoopia tulemused

Tere
paluksin Teil lihtsas keeles lahti seletada minu kolposkoopia tulemused. Arst ise ei rääkinud palju ja minu küsimustele vastas väga napisõnaliselt.

TEOSTATUD UURINGUD NKNN1 x ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Kirjast saab lugeda, et :" ...kolposkoopia näidustus LSIL juba 4 aastat (alates 2014)"...
Kas olete vaktsineeritud juba ...

Loe edasi

Õrnad torked

Tere! Mure selline et üle nädala juba paremal pool kõhus õrnad torked aeg ajalt, menses hakkas ka nüüd aga torked siiani vahepeal kaovad ja siis jälle. Novembris oli tsüst aga ei mäleta kummal pool, kas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Vastab tõele: "Õrnad torked" ei ole kindlasti eluohtlik seisund ja EMO välistas ägeda pimesoole põletiku jm operatsiooni vajavad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi