vagiina on liiga kitsas 28.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lugupeetud arst, sooviksin nõu küsida. Minu günekoloog ütles mulle, et mul on väga kitsas vagiina. Pöördusin arsti poole just selle probleemiga, et seksuaalkontaktid on väga valusad. Olen abielus juba 1 aasta, aga probleem on isegi aasta pärast olemas.
Günekoloogi vastuvõtul isegi hakkas natuke veritsema.
Mul on järgmised küsimused:
Kas Tallinnas on mingisuguseid vahendeid või teraapiat et lahendada seda probleemi?
Kas ma saan normaalselt sünnitada?
Kas peale sünnitust võib vagiina saada laiemaks ja seksuaalelu normaliseerida?

Ette tänades
lugupidamisega

Alla

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Alla!
Kuna tupp on veniv, ei tohiks see olla ületamatu probleem.
Enamus sünnitusi on normaalsed, tupe kaudu, selleks ongi tupp anatoomiliselt mõeldud: nn. sünnituskanal.
Naise anatoomia muutub peale igat sünnitust, tupp muutub peale vaginaalset sünnitust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Mammogramm

Tere
Tegin täna mammogrammi ja oleks vaja abi tõlgendamisel. Saan aru, et kõik on ikka korras? Mida tähendab aga see üsna tihe struktuur ja vasakul asümmeetria. Kas see tähendab seda, et rind on ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 43-aastane

Leid vastab normile ja noortel naistel ongi rinnakude tihke, seetõttu alla 35(40)-aastastele on esmane uuring rinnanäärmete ultraheliuuring.
Loe edasi

allalangenus emakas

Kas vagifem ravib vähesel kujul allalangenud emaka probleemi?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Kuna tupe allavaje on seotud ka östrogeeni vaegusega ja Vagifemi östrogeenisisaldus on nii väike,piisab sellest lokaalsete sümptomite kõrvaldamiseks. Samal ajal ei avalda see mõju kogu organismile ...

Loe edasi

günekoloogi analüüside vastused

Tere,
Olen 31a naisterahvas, sünnitanud ei ole. Hetke kaebused on valulikkus ning sügelus. (seent ei ole tuvastatud). Hiljutisel visiidil günekoloogi juurde sai tehtud nii üldine suguhaiguste test ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP test hindab epiteelirakke emakakaela pinnalt ja emakakaela kanalist. PAP testi kirjeldamiseks kasutatakse spetsiaalset klassifikatsiooni. Kui PAP testi vastus on NILM- see tähendab, et ...

Loe edasi

emakapuhastuse tagajärg

Tere.
16.01. eemaldati mul polüüp ja siis selgus, et vaja ka
minna veel opile. Tehti emakapuhastus 25.jaanuaril, kõik läks `hästi arsti sõnul.
aga tervis nüüd täiesti korrast ära. kõigepeal ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 62-aastane

Kahjuks kirjast ei selgu, kas tegemist oli emaka kaela polüübiga või emaka õõne polüübiga. Tähtsaim on see, et suure tõenäosusega ...

Loe edasi

Rasedusvastased vahendid üle 35-aastastele naistele

Olen 36-aastane naine, kes sooviks hakata kasutama rasedusvastaseid vahendeid. Olemas on on üks laps, vanuses 13. Ei suitseta, kehakaal normis. Emapoolses suguvõsas on esinenud rinna- ja naissuguorganite ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 36-aastane sünnitanud terve naine, kes ei suitseta. Seega on Teil võimalus valida kõikide kaasaegsete rasestumisvastaste vahendite (RVV) hulgast sobivaim. Suguvõsas esinenud rinnavähk ...

Loe edasi

Rasedus

Tere!
Eelmine rasedus peetus oktoobri kuus. Nüüd olen 8.nädalat uuesti rase. Südamelöögid olid 6+1 nädalal näha. 4 päeva peale arsti juures käiku öösel natuke veritses, läks kohe kiirelt määrimiseks ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere,

Raseduse peetumisel on väga palju erinevaid põhjusi, kuid sagedasemaks põhjuseks on mingi algne viga lootes. Lodus peatab raseduse arengu, et ei sünniks haiget või väärarengutega last.
Loe edasi

bakteriaalne vaginoos v6i seen

Tere,

Kohtusin 10 kuud tagasi mustanahlise mehega kellega muidugi sai oldud vahekorras, nyyd on ta mu poiss6ber.
Paar kuud hiljem hakkasin tunda imeliku l6hna.
Kui ma oma symptomitest ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, vôimalik, et mikrofloora on teil háiritud, mis seotud uue suhtega. Soovitan minna ikkagi gunekoloogi juurde, peab vôtma analyysid vôimalikele infektsioonidele, ka partneril soovitav káia androloogi ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum

Tere,

Minul tuvastati mõned kuud tagasi ureaplasma parvum + bakteriaalne vaginoos. Tegin kuu ajase ravikuuri antibiootikumidega ja küünaldega (doxycyclin, gyno-pevaryl küünlad ja oli veel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ureaplasma parvum võib olla normaalses tupe mikroflooras ja seda ravima ei pea. Bakteriaalne vaginoos on tupe mikrofloora muutus, seda peab ravima, vahel kaob see ka ise ära. Kui tunnete suurenenud ...

Loe edasi

Tsükklihäire?

Minu mure algas detsembrikuus kui pidid algama päevad, tuli kahel päeval pesukaitsmele vaid paar tilka ja kogu lugu. Muidu on päevad ikka umbes 4 paeva ja normaalse koguse verega. Mõtlesin et olgu, kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tsükliväliseid veritsusi võivad põhjustada erinevad günekoloogilised probleemid. Teie põhjaliku selgituse põhjal arvan, et tegemist on tsüklihäirega. See tähendab, et põhjus on hormonaalne. ...

Loe edasi

Emaka eemaldamine

Tere.

Läbisin uuringud ja olen operatsioonijärjekorras.
Ultraheli leiud on adenomüoos, endomeetrium 0,8cm, intramuraalne müoomisõlm 1,2 x 1,1cm ja 1,9 x 2,0cm, samuti väiksemaid intramuraalseid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Teie mure on asjatu, operatsiooniks peavad olema meditsiinilised näidustused, kas teil on verejooksud, aneemia, alakõhuvalud, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi