vagiina on liiga kitsas 28.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lugupeetud arst, sooviksin nõu küsida. Minu günekoloog ütles mulle, et mul on väga kitsas vagiina. Pöördusin arsti poole just selle probleemiga, et seksuaalkontaktid on väga valusad. Olen abielus juba 1 aasta, aga probleem on isegi aasta pärast olemas.
Günekoloogi vastuvõtul isegi hakkas natuke veritsema.
Mul on järgmised küsimused:
Kas Tallinnas on mingisuguseid vahendeid või teraapiat et lahendada seda probleemi?
Kas ma saan normaalselt sünnitada?
Kas peale sünnitust võib vagiina saada laiemaks ja seksuaalelu normaliseerida?

Ette tänades
lugupidamisega

Alla

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Alla!
Kuna tupp on veniv, ei tohiks see olla ületamatu probleem.
Enamus sünnitusi on normaalsed, tupe kaudu, selleks ongi tupp anatoomiliselt mõeldud: nn. sünnituskanal.
Naise anatoomia muutub peale igat sünnitust, tupp muutub peale vaginaalset sünnitust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PAP testi vastus

Tere! Käisin tegemas PAP testi kuna esines kõhuvalu ja ebaselget menstruatsioonidevahelist verejooksu. Günekoloogiline ultraheli näitas vaba vedelikku kõhuõõnes. PAP testi vastus on M697102(ASCUS), määratlemata ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP testi teostatakse emakakaela vähieelsete muutuste avastamiseks. Kui PAP test on korras, siis on järgmine testimine 3 aasta pärast. On raske uskuda, et kui olete regulaarselt naistearsti ...

Loe edasi

Emaka limaskesta paksenemine

Tere,

Pöördun Teie poole järgneva murega:

Olen 32 aastane naine, 1 lapse ema. Menstruatsioon on regulaarne. Viimane menstruatsioon oli 23.10-30.10. Rasestumisvastaste vahendina ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
muretsemiseks ei ole mitte mingit põhjust saadetud andmete põhjal

PAP NILM ja HPV neg kaksiktest on täiesti korras ja kehtiv 5a ja neid ei ole lubatud asjatult korrata ...

Loe edasi

Valu rinnas

Tere , mure selline et paremas rinnas aeg ajalt torkiv valu paar nädalat pole midagi siis tekib uuesti , naistearstil käisin katsus rinnad läbi ei leidnud midagi imelikku ( ise katsun ka regulaarselt) ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Nende andmete põhjal kindlasti rinnavähki ei ole ja nii noorel muretsemiseks põhjust ei ole.
Kas tarvitate antibeebipille, ...

Loe edasi

Lõhe kliitori juures

Tere!
Käisin eelmine nädal günekoloogi juures verise uriini tõttu. Arst leidis kliitori ja kusetee juurest väikse paari millimeetrise lõhe, mis põhjustas veritsust ja väga suurt valu urineerimisel. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 19-aastane

Sagedasim põhjus välisgenitaalide limaskesta lõhede puhul on seeninfektsioon. Selle leevendamiseks sobib apteegi intiimpesugeel ...

Loe edasi

Emaka limaskesta paksenemine

Tere,

Pöördun Teie poole järgneva murega:

Olen 32 aastane naine, 1 lapse ema. Menstruatsioon on regulaarne. Viimane menstruatsioon oli 23.10-30.10. Rasestumisvastaste vahendina ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, limaskesta paksenemist saab disgnoosida UH uuringus vahetult peale menstruatsiooni ,enne tsûklit pole ôige , kuna siis ongi limaskest paksem ja on norm.Juhul kui ôigel tsûklipàeval vaadatud limaskest ...

Loe edasi

Menstruaaltsükkel

Tere,

Olen mures oma menstruaaltsükli pärast. Viimased päevad hakkasid 10.10 ning tänaseks päevaks on normaalne tsükkel nädala üle läinud. Rasedustest 13.11 negatiivne ning viimasest vahekorrast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Menstruatsioonitsükli häirete põhjuseid on erinevaid, sageli on tegemist munasarjade funktsiooni häirega. Olete nädala eest käinud naistearsti juures ja siis oli ultraheli uuringul normaalne ...

Loe edasi

Väga vesine voolus

Minu probleem algas kaks pool nädalat tagasi. Öösel ärkasin veidra tunde tunde peale, nagu oleks mingi mull tupes lõhki läinud. kui püsti tõusin,et wc -se minna,siis jooksis mingi vedelik mööda kintsusid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 47-aastane

Saite ise aru, et vajanud EMOsse pöördumist. Günekoloogiliselt on EMOsse pöördumiseks 3 põhjust:
1) günekoloogiline verejooks, ...

Loe edasi

Rasedus!

Tere!Oleme samal teemal juba vestelnud kuid leidsin ultraheli pildi ja see tekitab segadust,sest seal 2 erinevat nr mis näitavad raseduse suurust.Selle järgi vaadates tekib mulje,et rasestusin siiski 10.07 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Arvestades mõlemat ultraheli leidu, on kõige tõenäolisem, et rasestumine toimus 24.07 ( juhul, kui tsükkel on 24 päeva). 28-päevase tsükli korral on tõenäoliselt ovulatsioon ja rasestumine ...

Loe edasi

Pillidega tekkinud vahe määrimine

Tere!

Kasutasin 6 aastat antibeebi pille yaz. Tegin aastase pausi ning veebruarist alates olen uuesti kasutanud.
Kui uuesti kasutama hakkasin olid esimesel kuul päevad pikemad,mis on ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust. Pillidega võib kaasneda aeg-ajalt tsüklivälist veritsust/määrimist ja sellisel juhul on enamasti abi pillide vahetamisest. Kõige sagedasem põhjus, miks võib tekkida ...

Loe edasi

hormoonasendusravi kõrvaltoime

Tere.

Viimati määras naistearst mulle oktoobris hormoonasendusravi östradiool VAGIFEM 10 mcg seoses diagnoositud atroofilise tupepõletikuga. Läksin küll visiidile seoses tupe(emaka) allavaje ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, vagifemi ei peeta hormoonasendusraviks, see on tupe lokaalne ravi. Sellegipoolest ei saa ju välistada et ravimsee tekitab löövet, kuigi seda võib esineda üliharva. Seega proovige teha paar nädalat ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi