mure 10.10.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Millist raviskeemi soovitate kui möllavad mõlemad -nii kandidoos kui vaginoos?
Olen aru saanud, et see on väga kehv variant.
Tänan!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Vaginoos ja kandidoos esinevad väga sageli koos , sest nenda põhjused on samad. Raviks soovitan Vagisani-tupekuule, et normaliseerida tupe mikrofloorat.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Korduv tupeseen

Tere! Mul algas korduva tupeseenega probleemid beebipillide kasutamisel. Alustasin eelmine aasta. Esimene kord sain tupeseenest lahti Canifugiga ja umbes kahe kuu pärast tekkis uuesti. Lõpetasin selle ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tupeseen võib lisaks sügelust põhjustavale voolusele põhjustada ka lõhesid välisgenitaalidel ja lahkliha piirkonnas. Kui probleem kipub sageli korduma, soovitan teha pikema suukaudse ravikuuri ...

Loe edasi

Päevad tulid liiga vara

Tere

Olen 19aastane neiu, olen sibilla+/28 pille söönud üle aasta. Kõik on olnud regulaarne, aga täna algasid päevad, kuigi tabletilehel on allies veel nädala jagu toimeainega pille. Kas see ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Igale arstile igas riigis, kuhu pöördute, peaksite kohe ütlema, et tarvitate antibeebipille ja 7-toimevaba päeva.
Kalendrisse kirjutage 7-toimevaba päeva, jätke meelde ...

Loe edasi

Müoom

Tere! Mul on emakaväline müoom umbes 5 cm suurune, leitud korralisel läbivaatusel paar aastat tagasi.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kuna tegemist on subseroosse müoomisõlmega läbimõõduga 5 cm ja subjektiivseid vaevusi ei ole( ka menstruatsiooni ei ole),siis praegu operatiivset ravi ei soovita. Ka Esmya tablette ei soovita. ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere.
Soovin rasestuda aga põen kroonilist gastriiti, millega kaasneb b12 vitamiini vähesus. Varasemalt on olnud raseduse peetumine. Kas ma võin selle haigusega uuesti proovida või kahjustab see ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Krooniline gastriit kaasneva B12 vitamiinivaegusega ei ole vastunäidustus rasestumiseks.Raseduse ajal võivad gastriidinähud ägeneda,seetõttu vajate sagedamini analüüse ja vajadusel ravi muutmist ...

Loe edasi

Gardasil vaktsiin ja rasestumine

Tere,

Käisin emakakaela konisatsioonil HPV16 tõttu. Peale oppi on tulemustes öeldud, et lõikepiirid on puhtad ja suur tõenäosus, et kõik viirusega nakatunud rakud saadi kätte. Käisin 7.märts ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Konisatsioon on tõsine manipulatsioon, hea, et nüüd korras ja lõikepiirid on puhtad. Olete tubli ja kiitus arstile, et kohe peale ...

Loe edasi

Mammograafia

Tere! Alustasin aasta peale sünnitust uuesti pillidega 4 kuud tagasi. Umbes samal ajal tekkis vasakusse rinda valus punkt (pisikese muna moodi asi), mis oli valus puudutades, riietades, kuivatades ja vahel ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kirjutate, et: "Alustasin aasta peale sünnitust uuesti pillidega 4 kuud tagasi. Umbes samal ajal tekkis vasakusse rinda valus ...

Loe edasi

Marevan ja menstruatsioon

Tere!

Üks kuu tagasi käisin südameoperatsioonil, mille järgselt kasutan verd vedeldavat ravimit Marevan. Võtan 1,5-2 tabletti päevas, jälgin lubatud toitumist.
Algas esimene menstruastioon ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, suure tõenäosusega on rohke vereeritus seotud Marevanraviga. Sel juhul soovitaks Cyclokapron ravi(enne peate kindlasti konsulteerima selles osas oma südamearstiga) . Pakuks ka Mirena hormoonspiraali ...

Loe edasi

Hormoon-analüüside vastused

Tere Dr Katrin !

Sain digitaalselt hormoon-analüüside vastused. ( analüüsid tehti minu kahtluse alusel, et mul progesterooni tase madal. Kuna arst alles Märtsi lõpus siis palun Teie abi. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
FSH ( folliikuleid stimuleeriv hormoon), LH ( luteiniseeriv hormoon) ja progesteroon on hormoonid, mille tase menstruatsioonitsükli jooksul muutub suurtes piirides. Seetõttu määratakse neid ...

Loe edasi

Pruun voolus

Tere. Kasutasin umbes aasta Evra plaastreid ja hiljem Nuvaringi. Eelmise aasta detsembris lõpetasin nende kasutamise ära sooviga rasestuda. Rasedaks ei ole jäänud aga on tekkinud tumepruun, tükiline voolus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale kombineeritud rasestumisvastaste vahendite ( plaaster, nuvaring, pillid) kasutamise lõpetamist taastuvad ovulatoorsed tsüklid ja see võib esimestel kuudel kaasa tuua erinevaid kaebusi, ...

Loe edasi

Sügelev laik tupe välispiirkonnas

Möödunud suvel siis tuli mul tupe välispiirkonnale (häbememokale) mingi laik. Heledam laik, mis sügeleb. Umbes 4 cm pikk. Pissimisel valus ei ole, aga kui olen kratsinud äsja ja siis vetsu lähen siis muidugi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kindlasti soovitan selle probleemiga pöörduda nahaarsti poole. Mitmed erinevad sügelust põhjustavad nahahaigused võivad lokaliseeruda välistel suguelunditel. Ravi peab tegema vastavalt põhjusele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi