... 21.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

mul on selline küsimus et mul on suguelundil haavandid ja need valutavad veel eriti urineerimise ajal mida ma peaksin tegema? ka vahekorda on raske astuda sest need haavandid valutavad ka siis.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Haavandid suguelunditel on sageli põhjustatud herpes-viirusest. Et saada vajalikku ravi, tuleb minna naistearsti vastuvõtule.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Analüüsi tulemusest are saamine

Proov on adekvaatne. Lameepiteeli pindmise ja vahekihi rakud. Atüüpiline lameepiteel. Lameepiteeli metaplaasia. Silinderepiteel patoloogiata. Kepiline mikrofloora. Neutrofiile vähe. M697102 (ASC-US / määratlemata ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 42-aastane

Tegemist on PAP testi patoloogiaga dgn kood R87.6 ja vajalikud lisauuringud ning jälgimine.
ASCUS (ingl atypical squamous ...

Loe edasi

Veenilaiendid häbemokkadel

Tere.Mure selline olen 35 nädalat rase ja avastasin täna et mul on jubedad veenid häbemokkadel nüüd olen mures kuidas sünnitus võib minna ja Mis tagajärjed sellega kaasnevad ja kui ohtlikud nad võivad ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,ärge muretsege! Raseduse ajal on pais väikeses vaagnas ja seetõttu ei ole olemas mingeid tablette ega kreeme mis leevendavalt mõjuvad. Ka ei jää need veenilaiendid probleemiks sünnituse ajal ja mis ...

Loe edasi

Spiraali püsimine

Kas tasuks kaaluda hormoonspiraali paigaldamist kui nn vaskspiraal on korduvalt välja langenud? Kolmel korral olen proovinud nova-t või alternatiivset spiraali ja iga kord on hiljemalt 2 tsüklit hiljem ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Kuna mittehormonaalne spiraal pole emakasse püsima jäänud, siis väga suure tõenäosusega juhtub see ka hormoonspiraali puhul. Emakasisese vahendi asemel soovitan valida mõni teine rasestumisvastane ...

Loe edasi

Mirena spiraal

Tere, lasin endale märtsis Mirena spiraali paigaldada. Mul esinevad nüüd aeg-ajalt migreenihood, kus peavalu rohi ei aita ja asi lõpeb oksendamisega. Viimase paari kuu jooksul on hakanud juuksed välja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kõikide hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite kasutamisel võib esineda kõrvaltoimeid. Mirena puhul on kõrvaltoimetena harva kirjeldatud juuste väljalangust ja peavalu. Kuna Teil sellised ...

Loe edasi

Üleminekuea hädade leevendamine.

Tere! Olen 53 a. normkaalus abielus naine. Paar kuud tagasi algasid ebamugavad kuumahood. Ka uni on häiritud ja närvid olid pingul. Käisin ka naistearsti juures kontrollis, kõik oli nö. korras. Vereproovi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Menopace sisaldab erinevaid taimseid ekstrakte kombinatsioonis vitamiinidega. Loodulike preparaatide valik, mida saab menopausi vaevuste leevendamiseks käsimüügist osta, on väga suur. ...

Loe edasi

Analüüsi vastused

Tere!
Olen 43 a naine, abielus 10aastat. Käisin uuringutel ja tehti analüüsid. Vatused on sellised:

Fiksatsioon: Alkohol
Adekvaatsus: Adekvaatne
Leiu kirjeldus:
Lameepiteelirakud: ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Olen teie raviarstiga nõus, PAP NILM vastab normile, kõik muu on kindlasti seotud olnud spiraali niitidega.
Jah, ka nende ravimitega võib ravide muid põletikke. Uusim ...

Loe edasi

Polüüp

Tere
Naistearsti külastades selgus, et mul võib olla polüüp. Selle kinnituseks paluti tulla kordusviisiidile,et teha uus UH. Kui ka teine UH kinnitab polüübi olemasolu siis tuleks teha hüsteroskoopia.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Kahtlustatakse emaka õõne limaskesta polüüpi, polüüpe. Kuid nendega on ka tüüpilised kaebused: määrimine, veritsus, vaheveritsused, ...

Loe edasi

Vahelord peale biopsiat

Mulle tehti neljapäeval kolposkoopia ning selle käigus võeti ka biopsia. Vaatluse käigus arst ütles, et suureks muretsemiseks pole põhjust, kerged kolded olid. Arst ütles, et peale biopsiat ei tohiks olla ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Loogiline,et muretsete oma tervise pärast,aga see laupäevahommikune vahekord ei teinud kindlasti midagi hullemaks.
Tegemist oli emakakaela mehhaanilise ärritusega ja tõenäoliselt lõppes see ...

Loe edasi

Antibeebipillid ja kõrge vererõhk

Tere!

Olen ca 15 aastat kasutanud antibeebipille Novynette (vahele jäi paariaastane paus, seoses raseduse ja imetamisega).
Hiljuti diagnoositi kõrgvererõhktõbi ning hakkasin tarvitama ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Need ebameeldivad kõrvalnähud seostuvad pillide ärajätmisega. Seega tarvitage pille edasi samuti jätkake vererõhku alandavate ravimite tarvitamist. Edu soovides ,Maie Väli

Loe edasi

Genitaalherpes

Tere!
Täpselt aasta tagasi diagnoositi mul genitaalherpes. Pärast esmakordset valulikku avaldumist (aitasid Valtrex tabletid), on haigusnähud aeg-ajalt taas tekkinud, kuid märksa leebemal kujul (sh ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

GH genitaalherpes on haavanditega kulgevatest sugulisel teel levivatest viirusinfektsioonidest esikohal. GH ei saa täielikult ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi