mure 01.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!olen 14 paari kuu pärast 15 ja mul pole veel päevad alanud...mida teha?vahete vahel esineb voolus ja on allpool valud....
ette tänades...

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Esimene menstruatsioon algab kõige sagedamini 12-15 aasta vanuses. Valgevoolus ja pingetunne alakõhus viitavad sellele, et peatselt algab esimene menstruatsioon.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pap test

Pap testi valulikkus.Kas on ravi selle vastu?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui tuleb teil test võtta, siis võib nt. Lidocain geeli panna emakakaelale, kuigi seda ei ole mina vähemalt kunagi pidanud tegema.. Analüüsi võttes võib olla valu tingitud ka lihtsalt tupelihaste ...

Loe edasi

Rasedus ja kõhuvalu

Tere.
Pole vist õige teile kirjutada. Aga tekitab muret. Nimelt ootan beebit aga jubedad kõhu valud. Mis võib aidata kõhu valu leevendamisel. Arst ütles et kõik hästi? Olen nõutu ja murelik.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Teie mure on mõistetav, kuigi ka arstil on õigus, kui puuduvad STLI sugulisel teel levivad infektsioonid, raseduse katkemise ...

Loe edasi

Emakakaelavähi uuringu tulem

Tere!

Sain eile oma arstilt teada uuringu tulemused, mis on digilukku kirjutatud nii: Lameepiteelirakud: normipärased lameepiteelirakud, düsplastilised lameepiteelirakud Silinderepiteelirakud: ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 48-aastane

Broneerige mulle KOHE aeg veebiregistratuur.ee kaudu või helistage 6014331, vajate ikka kiiresti lisauuringuid ja tegutsemist.
Loe edasi

Menopausis kord kuus veritsus

Alates selle aasta algusest KORD KUUS esinenud paar päeva veritsust. Esimesel kuul õrnalt väikeste vereniidikestega määrimine. 20. kuni 25. päeva järel kordub veritsus.Ei esine vahepeal voolust ega määrimist. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Tuleb määrata günekoloogilised hormoonid - FSH östradiool.CEA ja CA-125.
Ülekaalulistel naistel on östrogeenide sisaldus ka menopausis kõgemad,mis omakorda põhjustab endomeetriumi sekretsiooni. ...

Loe edasi

PAP TEST

PAP analüüsi võtmine väga valulik

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, PAP testi võtmine pole reeglina valulik. Juhul kui tupp on kitsas ja atroofiline limaskest ,siis võib tõesti tekkida valuaisting. Teie vanuses piisab kui PAP analüüsi võtta 3 aasta järgi, iga aasta ...

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere.Olin kaitsmata vahekorras.2-3kuu pärast tekkis valulik urineerimine ja alaseljavalu.Kahtlustasin tupes ka kondükoome.Käisin naistearsti juures kes väitis,et need ei ole kondüloomid ja tegi suguhaiguste ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Kondüloomide, ka nende kahtluse korral ja ka naha papilloomide korral oleks arukas määrida retseptiravimit Aldara. Kindlasti ...

Loe edasi

Biopsia otsus

Tere! Palun seletage lahti biopsia otsuse lauseid:

"Lamiepiteel pinnal" ja "IHK uuring: p16 - üksikud positiivsed rakud" - kas see tähendab eelvähki seisundit?
"Tugev krooniline põletikuline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Emakakaela biopsia vastus on emakakaela krooniline põletik ja HPV, tehtud on ka lisauuring ( IHK). Lihtsalt lahti seletades tähendab kirjeldatud vastus seda, et Teil on HPV, kuid HPV-st põhjustatud ...

Loe edasi

Abrasioon

Tere. Mul oleks küsimus abrasiooni vajalikkuse kohta. Ultrahelis nähti mingeid alasid, arvatavasti polüübid. UH tehti kolm päeva enne kui hakkasid päevad.(Veeb 15,märtsis 18,uh. 15.03)Limaskest oli paksenenud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Soovitan korrata ultraheli uuringut vahetult peale menstruatsiooni lõppu. Kui siis on emaka limaskest õhuke ja ühtlane ning polüüpi ei visualiseeru, pole abrasioon vajalik. Sellisel juhul soovitan ...

Loe edasi

Biopsia seletus

Tere! Palun seletage lahti biopsia otsus:

Adekvaatsus: adekvaatne. Kolm bioptaati emakaaelast
Tugev krooniline põletikuline infiltraat stroomas
Lamiepiteel pinnal
IHK uuring: ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Selle vastuse põhjal ei oleks konisatsioon vajalik (veel). Põletikke saab edasi uurida ja ravida. Koheselt tuleks end vaktsineerida ...

Loe edasi

Ovulatsioon ja vaginaalne ultraheli

Tere!

Seoses alakõhuvaludega (eelkõige vasakul pool) sain naistearstilt saatekirja vaginaalsesse ultrahelisse. Infolehel on kirjas, et antud ultraheli viiakse läbi menstruaaltsükli esimeses ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Günekoloogiline ultraheli uuring on tavapärase günekoloogilise läbivaatuse juurde kuuluv täiesti ohutu uuring ja seda võib teha igas menstruatsioonitsükli faasis, samuti raseduse ajal. Raseduse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi