mure 01.09.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!olen 14 paari kuu pärast 15 ja mul pole veel päevad alanud...mida teha?vahete vahel esineb voolus ja on allpool valud....
ette tänades...

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Esimene menstruatsioon algab kõige sagedamini 12-15 aasta vanuses. Valgevoolus ja pingetunne alakõhus viitavad sellele, et peatselt algab esimene menstruatsioon.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Mure

Ca kolm nädalat tagasi algasid alakõhus valud. Mitte igapäeva elu segavad, selline tuim. Ei ole pidanud ka kasutama valuvaigisteid. Valu ei ole konkreetses kohas. Kord on parema munasarja poolel siis vasaku, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Emakaväline rasedus on patoloogiline rasedus. Tähtis oleks teadmine, kus rasedus paiknes? Sellest võib sõltuda ka edaspidine ...

Loe edasi

Pap-testi vastus

Tere,

Käisin PAP-testi tegemas ja sain sellised vastused. Kui sain aru, et rakkudes on mingid muutused, siis olin alguses kui puuga pähe saanud ja ei osanud suurt midagi lisaks küsida.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 45-aastane

Olete tubli, et käisite tasuta PAP sõeluuringul vastavalt vanuserühmale. Vastab tõele, on muutused, kuid neid saab mõjutada:
Loe edasi

PAP testi diagnoss

Tere,
Olen 29 aastane mitte sünnitanud naine. 2014 teostati mul emakakaela konisatsioon ning peale seda käisin poole aasta tagant PAP teste andmas kuni soovitati aasta tagant käia. Koguaeg oli korras ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Olukord on tõsine ja vajab tegutsemist:
1) kohe 2014 peale konisatsiooni oleksite pidanud end vaktsineerima
http://www.esid.ee/cms/tl_files/failid/failid/HPV%20ohutus%202018.pdf
Loe edasi

Punnid tupeavas

Tere, kuu aega tagasi avastasin , et tupeavasse on tekkinud miskine valge punn. Ei valuta, ei sügele. Neli kuud tagasi sain viimase Depo provera süsti..
Arst arvas, et on kondüloom, sain vastava ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Suure tõenäosusega on tegemist kondüloomiga. Aldara on väga efektiivne kreem kondüloomide ravis ja ravikuuri pikkus on kuni 6 nädalat. Samuti on võimalus, et kondüloomid aja jooksul ...

Loe edasi

Põiepõletik

Umbes kuu aega tagasi tõusis palavik 38.6 ja oli paar päeva, siis langes. Põletiku näit veres oli 108, paari päeva pärast langes 16 peale. Uriini analüüsi külv oli negatiivne, aga uriinis oli leukutsüüte. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kaebused ja tehtud analüüside tulemused on iseloomulikud kuseteede põletikule. Ravi pole olnud piisavalt efektiivne, sest ravi järgselt pole kaebused täielikult taandunud ja korduvas uriini ...

Loe edasi

Menstruatsioon pruunikas ja tükiline

Nimelt on mu menstruatsioon pruunikas ja tükiline. Tükid meenutavad rohkem väikseid klimbikesi. Küsimus seisnebki selles, et kas see on midagi hullu või on see seotud kuidagi mu haigusega?
Paar ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Teie mõttekäik on õige, ravimid, eriti antibiootikumid mõjutavad kogu organismi ajutiselt. Menstruatsioon on emaka limaskesta ...

Loe edasi

naistehaigused

vesine voolus,kihelus,kipitus

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kirjelduse järgi võiks tegemist olla bakteriaalse vaginoosiga (tavaliselt lisandub sellele ka ebameeldiv kalalõhn). Tavaliselt partneril ei olegi kaebusi.
Soovitan suguelundite loputamist ...

Loe edasi

Ovulatsiooni test

Oleme mehega neli kuud proovinud rasestuda tulemusteta. Viimase kahe tsükli jooksul olen teinud ovulatsiooni testi, kuid pole kordagi positiivset tulemust saanud.
Menstruaaltsükkel on regulaarne ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui kahes tsüklis on ovulatsiooni test olnud negatiivne, ei tähenda see seda, et kõik tsüklid on anovulatoorsed ja rasestumine pole võimalik. Alati võib olla tsükleid, kus ovulatsiooni ei ole, ...

Loe edasi

beebipillid

Tere!alustasin uue karbi pillidega päevade ajal ühe päeva varem (mängib see mingit rolli et varem alustasin?)ja kas võiksin võtta ka 2 karpi järjest ? (yasminelled)kas ajab tsükli liiga sasssi?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! See ei mängi mingit rolli,et alustasite pillidega üks päev varem ja võite võtta kaks karpi järjest. Teise karbi lõpetamise järgselt tuleb ka menstruatsioon.
Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Nuva rõngas

Tere,

Olen kunagi kasutanud nuva rõngast kui vahepeal on olnud 3aastat vahet ( ei ole kasutanud hormonaalseid radestumisvastaseid ravimeid). Kas nuva rõnga võib paigaldada ka siis kui menstruatsioon ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Nuva-ring tuleb tuppe viia m.tsükli 1.päeval ja jääb see tuppe kolmeks nädalaks. Eemaldada tupest m.tsükli 21.päeval.Nädal aega vahe ja siis uus rõngas tuppe.
Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi