mure 14.05.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Minu mure on selline, et esineb väike kihelus/sügelus tupe piirkonnas.Väga häirivaks see pole veel kujunenud.Olen olnud kaks korda vahekorras ja peale neid ongi selline probleem.Kas tegu on mingi haiguse või seotud hoopis suguelu alustamisega?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Soovitan siiski pöörduda naistearsti poole. Ilma Teid nägemata on raske vastata. Kihelus võib olla põhjustatud seenepõletikust , aga ka näiteks allergilisest reaktsioonist jne.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pidev palavik

Tere!
Juba umbes 3-4 kuud on mul pidev väike palavik. Õhtuks on kõige suurem 37,5, hommikul 37,2 keskmiselt.
Sain kuu tagasi endale viiruse selga ja siis palavik ei tõusnud oluliselt kõrgemaks. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Niisugune temperatuuri kõikumine jääb tõepoolest normi varianti. Esmamulje on ,et olete jäänud peale viirushaigust " põdema" ja on tõusnud ka psühhoemotsionaalne ärritatavus. Ka sagedased kraadimised ...

Loe edasi

Emakakaela muutused

Tere,
Käisin märtsi alguses kolposkoopias, kuna minu arst on väga kidakeelne, siis palun mis Teie arvate uuringust. Mida tähendab P16-positiivne tsoon ühe bioptaadi mitmekihilise lameepiteeli alumises ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teil on kolposkoopia käigus võetud emakakaelalt biopsia uuringuks ja tulemus on kerge düsplaasia ( CIN 1). Düsplaasiat põhjustab inimese papilloomiviiruse infektsiooon (HPV) ja kerge düplaasia ...

Loe edasi

Mure lapse menstruatsiooni pärast.

Tere.


Lapsel algasid päevad 11´ne aastaselt, suvel saab 13´st. Alates sellest aastast on ta ka kalendrisse kirja pannud.
Jaanuaris ( 4-14) ja ( 23-29). Tänasek on vahe olnud 48 ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal algavad paljudel menstruatsioonid varakult, toimub aktseleratsioon. Esimestel aastatel on ebaregulaarsed menstruatsioonid tavapärased juhul, kui on välistatud igasugune ...

Loe edasi

Emaka limaskesta paksenemine

Tere, mure järgmine, umbes pool aastat tagasi hakkas mul peale päevi pikemalt määrima. Päevad ise ei ole väga vererohked, ei esine ka veritsusi muul ajal, kahel esimesel päeval tuleb rohkem verd, kolmandal ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pikk määrimine menstruatsiooni järgselt võib olla seotud erinevate põhjustega: polüüp emakas, emaka müoom, emaka limaskesta hüperplaasia ( paksenemine), adenomüoos, spiraal emakas, põletik. ...

Loe edasi

Tulemuste lahtiseletus

Tere. Kas võiksite öelda, mida tähendavad antud tulemused:Kepiline mikrofloora . Leukotsüüte rohkesti . Reaktiivne vahe - pindmisekihi lameepiteel . Metaplaasia: Tulemus: Negatiivne intraepiteliaalsele ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 42-aastane

Tegemist on nn PAP testiga ehk onkotsütoloogilise uuringuga. Tundub, et ei ole kogu vastus, kas on nii?
Üks osa vajaks ...

Loe edasi

Korduv tupeseen

Tere! Mul algas korduva tupeseenega probleemid beebipillide kasutamisel. Alustasin eelmine aasta. Esimene kord sain tupeseenest lahti Canifugiga ja umbes kahe kuu pärast tekkis uuesti. Lõpetasin selle ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tupeseen võib lisaks sügelust põhjustavale voolusele põhjustada ka lõhesid välisgenitaalidel ja lahkliha piirkonnas. Kui probleem kipub sageli korduma, soovitan teha pikema suukaudse ravikuuri ...

Loe edasi

Päevad tulid liiga vara

Tere

Olen 19aastane neiu, olen sibilla+/28 pille söönud üle aasta. Kõik on olnud regulaarne, aga täna algasid päevad, kuigi tabletilehel on allies veel nädala jagu toimeainega pille. Kas see ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Igale arstile igas riigis, kuhu pöördute, peaksite kohe ütlema, et tarvitate antibeebipille ja 7-toimevaba päeva.
Kalendrisse kirjutage 7-toimevaba päeva, jätke meelde ...

Loe edasi

Müoom

Tere! Mul on emakaväline müoom umbes 5 cm suurune, leitud korralisel läbivaatusel paar aastat tagasi.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kuna tegemist on subseroosse müoomisõlmega läbimõõduga 5 cm ja subjektiivseid vaevusi ei ole( ka menstruatsiooni ei ole),siis praegu operatiivset ravi ei soovita. Ka Esmya tablette ei soovita. ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere.
Soovin rasestuda aga põen kroonilist gastriiti, millega kaasneb b12 vitamiini vähesus. Varasemalt on olnud raseduse peetumine. Kas ma võin selle haigusega uuesti proovida või kahjustab see ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Krooniline gastriit kaasneva B12 vitamiinivaegusega ei ole vastunäidustus rasestumiseks.Raseduse ajal võivad gastriidinähud ägeneda,seetõttu vajate sagedamini analüüse ja vajadusel ravi muutmist ...

Loe edasi

Gardasil vaktsiin ja rasestumine

Tere,

Käisin emakakaela konisatsioonil HPV16 tõttu. Peale oppi on tulemustes öeldud, et lõikepiirid on puhtad ja suur tõenäosus, et kõik viirusega nakatunud rakud saadi kätte. Käisin 7.märts ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Konisatsioon on tõsine manipulatsioon, hea, et nüüd korras ja lõikepiirid on puhtad. Olete tubli ja kiitus arstile, et kohe peale ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi