proov 10.01.16 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Küsisin Teilt uuring alt ,et mis tähendas proovi vastus. Proov tehti kuna olen juba peaaegu aasta väga vererohkete päevadega hädas ja emakas pidi olema müoom mis on suurenenud. Algselt plaaniti emaka laparoskoopia aga enne tegi arst proovi. -mille tulemuse kohta teilt küsisin. Elan ise Tallinnast kaugel. Kas ainult ravi aitaks sellisel juhul-sest perearst diagnoosis sellega seoses rauaaneemia.Või on mõtekas tõesti emaka eemaldamine.Käin ka iga aasta rindadega kontrollis-need on rasvkoetihendeid täis-Tänan

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 44-aastane

Tegemist on emaka müoomiga, mis on emaka healoomuline suurenemine ja sõltub naissuguhormoonidest, eelkõige östrogeenist.
Ehk plaaniti hüsteroskoopiat, mis on kaasaegsem uuring. Vähk on välistatud, nii, et tuleks ordineerida tsükliline ravi, et vältida anemiseerivat verekaotust menstruatsioonide ajal. Sümptomaatilist rauaravi tuleb jätkata hemoglobiini ja ferritiini normaliseerumiseni ja veel paar kuud pärast seda
Olete noor, emakat jõuab eemaldada juhul kui suurus jääb alla 8/9 nädala. Kui emakas on suur, siis tuleks kaaluda OP ravi varem.
Müoomipatsientidel on rindades healoomuline fibroadenomatoos. Piisab mammograafiast iga 2 aasta järel: kui olete paaritul aastal sündinud, siis paaritul aastal ja vastupidi. Alates 50 algavad rinnavähi sõeluuringud kuni 62.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Arilin.

Tere!Olen46.a.Pool aastat tagasi käisin naistearstil,tsükli häire ja seen.Võeti proov nagu ikka,proov ei olnud korras ,kordus proov kolme kuu pärast parem,aga olen jälgimisel,öeldi ,et raku muutus,mingi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Tõenäolilelt on teil esimese astme rakumuutus(ASCUS), mis võib olla tingitud ka lihtsalt põletikust. Ei pruugi olla konkreetne mikroob kuid leukotsüütide rohkus viitab nt mikrofloora muutusele. Sellest ...

Loe edasi

pap test

Tere,olen 36aastane nelja lapse ema.Mul tehti 30.augustil pap-i proov,mis näitas rakute muutust .Siis sain 10päeva küünla ravi ja võeti uus proov.Seegi proov ei olnud korras.Olen ahastuses,sest kardan ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Oluline on täpne emakakalea muutuse diagnoos. Kui on diagnoositud düsplaasia emakakaelal, siis eristatakse 3 erinevat raskusastet. Enne düsplaasiat võib veel olla eelaste (ASCUS). Sel puhul ja ...

Loe edasi

bakteriaalne vaginoos

Tere!

Pissimas käies tunnen kalalõhna, siis peaks tegemist olema bakteriaalse vaginoosiga. Käisin seetõttu günekoloogi juures, rääkisin sellest - ta tegi vatipulgaga

mingisuguse ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Peaksite uuesti pöörduma naistearsti poole. Bakteriaalse vaginoosi korral on iseloomulik halvalõhnaline (kalalõhnaline) kleepuv hallikas voolus. Diagnoosimiseks tehakse tupest bakterioskoopiline ...

Loe edasi

halb vähiproov

Tere! Olen 31 aastane kahe lapse ema. Juba teist aastat on arst võtnud vähiproovi. Eelmisel aastal oli kõik korras aga sel aastal ütles ta, et proov on halb, rakud on muutunud, tuleb võtta uus proov. Mida ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Kallis Marina! Kui rakud on muutunud,siis on üsna tõenäoline,et preparaat ei ole õigesti võetud.Põletik ja rohke veri,aga ka tsütolüüs takistavad sageli rakkude hindamist. Kui Teie preparaadis oli PAP ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi