Sünnimärgid 01.09.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Tean, et see teema võib-olla rohkem nahaarstile sobiv, kuid küsin igaks juhuks ka Teilt nõu!
Minul mure sünnimärkidega. Nimelt on mul n-ö intiimpiirkonnas kümmekond sünnimärki. Need ei ole suured, üsna väiksed, nahaga tasapinnas ja tumedad. Paar tükki on häbememokkadel, paar häbememokkade kõrval jalgade pool, paar ka üsna tupe ligidal pehmema naha peal. Üks suurem sünnimärk on ka tupe ja pärakuava vahel. Sealt lähedalt mul ka õmmeldi pärast sünnitust (kardan, et võis viga saada sünnitusel). Enda arvates pole ükski neist sünnimärkidest märkimisväärselt suurenenud ega muutunud kuju, värvi osas. Siiski-siiski kardan tohutult, kuna olen lugenud, et sellles piirkonnas on sünnimärgid pigem ohtlikud. Mul on kinni pandud ka sünnimärkide dermatoskoopia dr Niine erakliinikus, loodan, et saan sealt natuke enda rahustust (sinna on aga veel nii palju aega, nahaarstide järjekorrad on paraku väga pikad).
Palun avaldage arvamust, kas muretsen asjatult ja põhjuseta, kui tegelikult ei ole nende sünnimärkidega mingit muutust toimunud. Kas sellisest piirkonnast on võimalik ja/või vajalik sünnimärke eemaldada? Kas Teil on kogemusi, et sünnimärgid sellises piirkonnas on ohtlikuks muutunud? Palun andke nõu, kuna olen suur ettemuretseja ja väikese beebi emana muretsen veel rohkem kõikvõimalike tervisehädade pärast.

Tervitades ja ette tänades!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 23-aastane. On selge, et sellise kirjelduse järgi ei ole tegemist pahaloomuliste melanoomidega. Ka mitte nahavähiga, mis on edukalt ravitav haigus. Tegite õigesti, et pöördute dr. Niine konsultatsioonile. dr. Niin on tippspetsialist. Teil on õigus, kuna piirkond on varjatud ja intiimne, siis ka probleemid on varjatud. Sünnimärgid, mis paiknevad traumaatilistes kohtades ( püksikummi piirkonnad, vööpiirkonnad jm.) on arukas eemaldada suure hõõrdumise ja traumaohu tõttu. Seni olge rahulik, sest olete noor ja immuunsus peaks olema tugev.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Munasarjade töö häiritud

Tere,

mul ei ole 6 kuud olnud menstruatsiooni. Viimasel ajal olid menstruatsioonid ka ebakorrapärased ja ca 2 kuuline paus oli 2017a.
suvel. Esialgu arvasin, et see on stressist, sest ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kuna Teil on migreen,ei soovita ma östrogeene sisaldavat preparaati võtta,küll aga sobiks Teile menstruatsiooni esilekutsumiseks duphaston,mis on sarnane naturaalsele progesteroonile.
Kirjast ...

Loe edasi

Rasestumine

Oleme elukaaslasega üritanud aktiivselt rasestuda augusti kuust (2017). Käisin enne seda ka günekoloogi juures, et kontrollida, kas kõik korras. Mitte kunagi varem pole olnud tsükli häireid, kuid alates ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Nahanähtude järgi on see laik siiski atoopiline dermatiit,mis ei ole kindlasti rasestumatuse põhjuseks,Kui OV testid on positiivsed,aga m.tsükkel nihkub varasemast nädal edasi,võiks m.tsükli 21.päeval ...

Loe edasi

Kuidas suhtuda diagnoosi Täpsustamata bakternakkus?

Palun uurida minu digihaiguslugu ja selgitada mida võiks tähendada märkus - paremas neerus väikeseid tsüste

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Uurisin Teie digilugu ja sain Teile täna suuliselt vastata.
Väikesed tsüstid neerus ei tähenda tsüstneeru ja neil ei ole täpsustamata bakternakkusega seost. Väikesed tsüstid visualiseerusid ...

Loe edasi

Uh vastus

Tere käisin kõhukoopa uh-s kas see on normaalne või peaks naistearsti külastama? Emakas on normaalse suurusega, endomeetrium paks, kohati vedelikualadega. Ovariumid eakohased. Vähene vedelik väikevaagnas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kõhukoopa ultraheli uuringul on hinnatud endomeetriumi ehk emaka limaskesta ebaühtlaseks. Emaka limaskest on menstruatsioonitsükli erinevates faasides erineva paksusega. Ultraheli uuringul ...

Loe edasi

Tsütolüütiline vaginoos

Tere!

Mul diagnoositi tsütolüütiline vaginoos ja soovitati teha 2 korda päevas 2-3 nädalat soodavanne. Järgisin arsti soovitust, kuid kahjuks pakkusid need vaid ajutist leevendust, mitte täielikku ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Tsütolüütiline vaginoos põhjustab küll tülikaid sümptoome,kuigi tegemist on normaalse füsioloogilise seisundiga. Happeline voolus tupest põhjustab valu ja kipitust tupeesikus ja välisgenitaalidel.Tekitajaks ...

Loe edasi

Pikkaajaline veritsus

Tere, olen 20 aastane naine ja pöördun teie poole murega. Nimelt on mul juba pea poolteist kuud kestnud veritsust tupest.
Mul on olnud varem probleem mensese hilinemise, mis hilines 5 kuud. Läksin ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suure tõenäosusega on tegemist tsüklihäirega. Kindlasti ei avalda menstruaaltsüklile mõju foolhape ega vitamiinid. Rasvapõletus- kapslite kohta ei oska midagi kindlat väita, kuna nende koosts ...

Loe edasi

Päevad ei hakka

Mulle on paigaldatud mirena spiraal kuskil 3,5 -4 aastat tagasi. Kõik on olnud väga hästi ( va et selle aja sees on mul olnud 2 tsüsti) . Iga kuu on mul olnud päevad kuu alguses. 2 - 5 . See kuu mitte ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Olete noor 28 aastane naine ja Teil pole põhjust muretseda vanaduse ja hormoonide pärast. Hormoonspiraal on emakasisene vahend, mille tulemusena vereeritus muutub minimaalseks ja menstruatsioonid võivad ...

Loe edasi

Lootusetu loomulikul teel rasestuda?

Tere! Kas oskate hinnata loomulikul teel rasestumise võimalust arvestades alljärgnevat uuringu kirjeldust: Emakas anteversioonis antefleksioonis. Emaka mõõtmed on u 49x59x66mm. Endomeetriumi paksus on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Piisavalt raske on prognoosida,kas sobiks medikamentoosne ravi,endometrioosikollete hävitamine operatsiooni teel või siiski kunstlik viljastumine.Jääb mulje,et Te ei ole saanud varem ravi hormoonravi ...

Loe edasi

HPV testi tulemused

Tere! Sain oma HPV testi tulemused kätte digilugu.ee'st, aga sooviksin täpsemalt teada nende tähenduse kohta. Analüüsi tulemus Cx-HPV kõrge riski DNA on referentsväärtusega "negatiivne", aga vastuse all ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teile on tehtud HPV genotüpiseerimine ja analüüsi põhjal on diagnoositud 5 HPV tüüpi ( 18,39,52,58,59), mis kõik kuuluvad HPV kõrge riskiga viiruste hulka. Referentsväärtus tähistab kõikide ...

Loe edasi

Nuvaring

Tere,
Ma kasutan nuvaring'i ja mul on soov menstruatsiooni "edasi lükata".
Kas on lubatud ja kas see on kehale kuidagi koormav, kui ma selle asemel, et kolme nädala möödudes rõnga lihtsalt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
NuvaRing on oma toimelt kombineeritud hormonaalne rasestumisvastane vahend nagu pillid ja ka Nuvaringiga võib menstruatsiooni edasi lükata. Mingit kahjulikku toimet see organismile ei põhjusta. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi