Hormoonid rasestumiseks 01.09.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, soovin rasestuda. Mul oli ca 2 a tagasi peetunud rasedus ja tabletiabort. Arst pidas põhjuseks ureaplasmoosi, mis sai välja ravitud. Muud proovid olid korras. Abordist taastusin kiiresti, päevad algasid kohe kuu pärast ja kestsid väga korrapäraselt kuni käesoleva aasta juulini. Juulis läks üle 2 päeva, augustis koguni 7. Läksin arstile ja tehti hormoonanalüüsid. Ultraheliga ei vaadatud, mul on alati munajuhad ilusad olnud. Hormoonanalüüsi põhjal öeldi, et mind ähvardab osteoporoos, kuna östradiool on 259 ja diagnoosiks pandi sekundaarne PCOs. Lapsi saada olevat võimatu, kuna mul on FSH 3,30 IU/l ja LH 3,64 IU/l. Lugesin ise, et PCOs on siis, kui tegu vähemalt kuni 6 kuuse vahega päevades. Mida pean tegema? Hormoonravimeid võtta ei soovi, ei ole kunagi kasutanud ka rasestumisvastaseid tablette. Tervis on hea. Kas võib olla, et suvel peamiselt rohust e salatitest toitumine ja üks korralik külmetus juulis (päädis bronhiidiga)pani tsükli kõikuma või on tegu algava menopausi ja PCO-siga ja rasestuda võimatu?
Aitäh!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
kõik tehtud hormoonanalüüside tulemused on normis ja pole PCO-le iseloomulikud, samuti ei ähvarda Teid osteoporoos. PCO korral on tsükli esimeses faasis LH ja FSH suhe 2-3 (norm. suhe 1:1), sageli on iseloomuliku harvad menstruatsioonid. Menstruatsioonii kõikumine kuni 1 nädal loetakse normiks. Mingit ravi te ei vaja ja muretsemiseks pole üldse mingit põhjust. Kui planeerite rasedust, soovitan teha ovulatsiooni teste.
dr.Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus

Sooviksin teada, et kui olin kaitsmata vahekorras 3-4päeva enne menstruatsiooni ning sperma on läinud sisse tervenisti, siis kas rasestumine ikkagi võis toimuda või kui menstruatsioon hakkas praegu, siis ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Vahetult enne menstruatsiooni on tõenäosus rasestumiseks üliväike, kuna ovulatsioon toimub reeglina tsükli keskel ehk tsükli 13-14.päeval. Munarakk on viljastumisvõimeline 24-48tundi.
Loe edasi

pcos

Tere.Mureks on pcos.Aasta tagasi jätsin ära Diane,nüüdseks päevad taastunud,mitte regulaarselt aga siiski iga kuu.Mureks on see,et päevad kestavad ainult kaks päeva ja edasi ainult määrib.On tehtud hormonaalsed ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!Teil on üsna tüüpilised muutused,mis kaasnevad rasestumisvastaste preparaatide ärajätmisele.Kui 2.aprillil hormoonid vastasid ovulatsiooniaegsele referentsväärtustele,aga päevade vahe venis pikemaks,võiks ...

Loe edasi

õige aeg rasestumiseks

Tere,
Olen 32 a. lapsi veel ei ole. Olen üritanud aasta jooksul rasestuda kuid ei ole
siiani õnnestunud. Märtsis oli mul laporoskoopia, kõik oli korras. Siis määrati
mulle raviks Serophene ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui te kasutate ovulatsiooni testi, siis ongi parim aeg rasestumiseks nii nagu testil kirjas. Soovitatakse elada regulaarset suguelu kolm korda nädalas, siis ongi suurim tõenäosus rasestumiseks kui ...

Loe edasi

Tere

Sooviksin teada , kas parast seksuaalakti sperma valjavool tupest on normaalne, kas sperma valjavool voib olla probleemiks, kui soovid rasestuda?

Ette tanades N

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud N.!
Rasestumiseks on vajalik vaid 1 spermatosoid miljonitest ja vajalikud tingimused: tupe normaalne pH 3,5 - 4,5, põletike puudumine tupes, emakakaelal, spermas jm.
Hingerahu huvides ...

Loe edasi

naistehaigused

Lp. Dr. Litter'



Sooviksin teada kas see nn. "kõrvetamine" emakakaelal on kuidagi ohtlik ka edaspidiseks rasestumiseks kui ühtegi rasedust veel olnud pole ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere!

Diatermokoagulatsioon ei ole ohtlik edaspidiseks rasestumiseks.

Kuid sünnitamata naisel peaksid selleks olema veenvad tõestatud põhjused.

Paluge raviarstilt informatsiooni.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: