Raseduse katkestamine ja tsüst 13.12.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen küll antud teemal ka oma arstiga nõu pidanud, kuid pean antud hetkel vajalikuks mitme arsti arvamust.

Olen rasestunud ning hetkel 6. nädal. Esmane arsti visiit oli möödunud nädalal, ning on soov rasedust katkestada (esmane rasedus; varasemalt pole täheldanud ka erinevaid terviseprobleeme, mis oleks vajanud naistearsti läbivaatust). Läbivaatusel leiti aga ühest munasarjast 10 cm läbimõõduga tsüst, ning sain aru, et peale plaanitud aborti, eemaldataks ka üks munasari. Seda, kas tegu on hea- või pahaloomulise tsüstiga, hetkel öelda ei osatud - veri näitas markeri tõusu, kuid täpset määramist peaks varajane rasedus segama. Teine munasari on arsti sõnul terve.

Tahaksin teada, kui kõrgeks hindate võimalust jääda peale aborti viljatuks või kui keeruliseks võib Teie arvates kujuneda rasestumine tulevikus?

Kas tsüst võib suurendada võimalikke abordijärgseid tüsistusi?

Kuidas see mõjutaks raseduse kulgu, mida sel puhul ette võetaks?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Arvan,et tegemist on healoomulise follikulaarse tsüstiga.Nad on tavaliselt asümptoomsed ja leitakse juhuslikult.Tavaliselt on need tsüstid ühekambrilised ja ravi tsüst ei vaja.Kui tsüst kahe kuu jooksul ei kao,siis tuleb patsienti opereerida.Seega,peale aborti tuleb Teid uuesti kontrollida ja kui tsüst püsib,tehakse tavaliselt laparotoomia ja tsüst eemaldatakse enukleatsioonil ilma tegelikku munasarjakude eemaldamata.Noorel naisel on ka väheldane säilitatud osa ovaariumist oluline östrogeenitekke suhtes.Hirmul on suured silmad,aga hirm viljatuks jääda on suhteliselt väike.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Raseduse katkestamine

Tere.
Kas on lubatud imetada samal ajal, kui mul toimub raseduse katkestamine medikamentide abil?
Juhul kui loode jääb vaatamata kõigele alles (peale aborti), siis kas on võimalik, et ta areneb ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui tablett on sisse vöetud,siis 8 tundi peale seda lüpske piim lihtsalt välja,aga lapsele ärge andke. Kui peale medikamentoossest aborti areneb loode edasi,siis peab tegema kirurgilise abordi ...

Loe edasi

Raseduse katkestamine tablettide abil

Tere,
olen 43-aastane, kaks koolilast, aborte pole olnud. Ootamatult avastasin, et olen rase, nüüdseks 7 näd. Käisin vastuvõtul sooviga rasedus katkestada. Arstiga nõu pidades jõudsin otsusele, et ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kirjutate protseduurist, seda medikamentoosse abordi puhul tüsistuste puudumisel poleks vaja, tüsistuste tekkel aga on puhastus hädavajalik. Küll aga tuleb medikamentoosse raseduse ...

Loe edasi

valud ja palavik

Tere.
Abordijärgselt (1,5 nädalat) avastati mul kollaskeha hematoom.
Arst ütles, et olen täitsa terve ja kui diklofenaki küünalde kasutamise
järgselt valud alakõhus ei kao, peaksin pöörduma ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kollaskeha moodustub koos rasedusega, mis kaob reeglina kolme kuu jooksul. Selleks et rasedus püsiks võtab funktsioooni üle platsenta. Kui rasedus lõpeb varajases järgus, kaob ka kollaskeha. Kollaskeha ...

Loe edasi

raseduse katkestamine

Tere

oleks ainult üks küsimus, kas peale raseduse katkestamist 2 nädalat hiljem võib rasedustest rasedust näidata.

E

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Võib küll,aga igaks juhuks käige ka oma günekoloogi juures kontrollil.Võib olla on tegemist looteosiste peetusega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi