Streptokokk ja E.coli - raviprobleemid 08.06.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Aidake, ei tea juba kuhu pöörduda.
12.12.09 sünnitasin ise Pelgulinna sünnitusmajas tütre (vaakumsünnitus) 8 tundi sünnitasin, raske sünnitus oli.
Ravinud pool aastat streptokokki ja E.coli´t.
Streptokokkist sain lahti aprillis, kuid E.coli ikkagi jäi ja ei suudeta ära ravida mul. Enne sünnitust tehti analüüse GBS ja E.coli olid negatiivsed, tulid alles välja pärast sünnitust. Kolme päeva pärast tõusis kõrge palavik üle 38.
mentstruatsioonid:
jaanuaris 22-27
veebruar 22-28
märts 25-31
aprillis 26-01 mai
mai 26-30
Laps on pooleaastane ja lapsega on kõik siiamaani korras olnud, ainult allergia piimavalgule.
1.mis oht on lapsel nende bakterite suhtes ? / võib see allergiat tekitada?
2.mis moodi saaks kontrollida, kas lapsel tegutsevad need bakterid, kuidas neid ravida siis?
3.kas teistel pereliikmetel, tuttavatel on oht nakatuda?
4. mis on mulle rangelt keelatud, et tuttavad pereliikmed nakatada ei saaks?
5.kas vannis- basseinis on keelatud käia?
6.Kas on oht suguelus meespartneril saada neid baktereid, kuigi kasutame kondoomi?
7. kas ta peaks kontrollis ära käima
8.Kust ma võisin saada E.coli ja streptokoki ?
9.mis moodi ma peaksin neid ravima ja kelle poole pöörduma?
10.mis oht on minul nende bakterite suhtes?
11.mis saab, kui E.coli´t ei suudetagi välja ravida ?

ettetänades, J.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
Streptokokk, täpsemalt beeta-hemolüütiline streptokokk (GBS) esineb tupe mikroflooras ühel naisel kümnest ja üldjuhul ravi ei vaja. Rasedaid uuritakse GBS suhtes, kuna GBS võib infitseerida vastsündinut. Et vältida vastsündinu infitseerumist sünnitusteedes GBS-ga, siis soovitatakse teha sünnituse ajal profülaktilist ravi antibiootikumidega. Kui vastsündinul esinevad põletiku tunnused, siis vajab ka tema esimestel elupäevadel antibiootikumidega ravi. GBS-ga naistel on suurem risk enneaegseks sünnituseks, lootevete varaseks puhkemiseks ja sünnitusjärgseks põletikuks. E.coli on bakter, mis on sage põletikutekitaja nii sugu- kui kuseteedes. Ilmselt soodustas nii raseduse kui sünnitusega seotud immuunsüsteemi langus mõlema bakteri paljunemist ja nendega seotud põletiku arenemist. Ei GBS ega E. coli kuulu sugulisel teel levivate haigustekitajate hulka. Samuti ei levi nad muul viisil ühelt inimeselt teisele. Seega pole teil põhjust muretseda, et teised pereliikmed ja laps võiksid infitseeruda nende bakteritega. Tervet last ei pea hakkama antud bakterite suhtes uurima. GBS ja E. coli pole ka allergia põhjuseks. E. coli on vajalik välja ravida, kuna ta võib põhjustada teile kuse- ja suguteede põletikku. Tavaliselt allub E.coli väga hästi antibiootikumidega ravile, kuid võib harva vajada ka mitut ravikuuri.. Kui on tehtud juba mitu ravikuuri, võib tekkida resistentsus, s.t. et bakter ei reageeri enam teatud antibiootikumidele. Seetõttu tuleb määrata tundlikkus ja selle järgi ravi. Ehkki tegemist pole sugulisel teel leviva infektsiooniga, soovitan teha ravi koos partneriga. Ravi ajal soovitan lisaks võtta probiootikume. Ja kõige tähtsam- tuleb oma organismi vastupanuvõimet tugevdada ! Kindlasti on võimalik E.colist võitu saada.
Parimat,
K.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni järgne paranemine

Tere. Konisatsioon tehti 16 märts. Paranemine toimus hästi kuni 25 vastu 26 käisin Tartu emos kuna tekkis verejooks.See peatati seal mingi rohuabil marliga.Nüüd 6 aprill pöördusin uuesti valvearsti juurde ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, määrimist võib olla veel ehk paar nädalat. siis võite ka tööle minna. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi