Kas abordijärgne tüsistus? 30.04.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Pöördun Teie poole murega, mis on mind masendusse viinud. Nimelt 10.03 teostati mulle abort, millejärgselt esines veritsust 1,5 päeva. Sellele järgnes 5-päevane kõhuvalu, mis sarnanes tugeva menstruatsiooni valuga. Pärast 1,5 päevast veritsust eritus roosa-segust lima, mis lõhnas väga spetsiifiliselt. Umbes 2 nädalat pärast aborti olime partneriga suguühtes kondoomiga. Umbes 1 kuu pärast aborti olime suguühtes ilma kondoomita ning hiljem selgus, et partner põdes klamüüdiat, mida me olime jaanuaris välja ravinud, kuid kordustest oli järelikult valepositiivne. Teostasime mõlemad ravi Doxat 100mg 10p.(elame välismaal) ning minu menstruatsioon algas alles 7 nädalat pärast aborti arsti kirjutatud Primolut Nor' 5 päevase kuuri järel. Pöördusin arsti poole murega, et 7 nädalat möödas kuid mens. pole alanud. Tupp oli suhteliselt kuiv ja tundsin mõningaid pisteid paremal-vasakul pool. Arsti arvates oli kõik korras ja kuivus tingitud tupe sassiläinud mikrofloora tõttu. Menstruatsioon algas kuid 3 päeva tagasi ( esimese menstruatsiooni päeva järgselt): öösel äratas mind meeletu kõhuvalu, mis ei lubanud mul end liigutadagi. Palaviku ei olnud, valu ainult vasakul alakõhus. Palpeerides on suhteliselt kõrvetav valu. Urineerimise vahepeal, kui täiesti lõdvestun, siis lööb kraapiv valu tuppe ja alakõhu keskele.

Vanust 21 aastat, sünnitusi ei ole olnud, 1 abort. Pöördun esimesel võimalusel günekoloogi vastuvõtule, kuid palun öelge, kas vastavad sümptomid võivad viidata abordijärgsetele tüsistustele? Hirm on nii suur, et ei saa öösel magada enam.

Ette tänades! E

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
kirjelduse järgi jääb kahtlus abordijärgsele põletikule. Kindlasti tuleb naistearsti poole pöörduda. Vajalik on ka ultraheli uuring, et täpsustada emakaõõne ja munasarjade seisund. Alanud menstruatsioon võis põletiku suguteedes aktiveerida ja sellisel juhul on kindlasti vaja teha ravi.
Loodan, et pääsete kiiresti arsti vastuvõtule.
Parimat,
dr. Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumisvastased vahendid peale aborti.

Tere!

Kas peale aborti võib hakata koheselt kasutama rasestumisvastaseid tablette või tuleb ära oodata esimene normaalse vereeritusega menstruatsioon? Seni ainult määrinud, abort teostatud ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Küsimus on niipalju hiljaks jäänud,et ilmselt algabki varsti abordijärgne menstruatsioon.Kui Novynette andis nii palju kõrvaltoimeid,siis peaks küll preparaati vahetama.Mina soovitaksin Yarinat.Rääkige ...

Loe edasi

tsüst

tere! Olen 22-aastane neiu. Mureks on see, et 11.rasedusnädalal(28.jaanuar) tehti mulle kirurgiline abort. 2 päeva hiljem tekkis palavik ja olin 4 päeva haiglas emaka põletikuga. Peale haiglast pääsemist ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud 22-aastane Neiu!
Arstil on õigus, tegemist on kasvajaga ehk munasarja tsüstoomiga. Sellele viitab tema kasvutendents ja suurus üle 6 cm. Kui munasarja kasvajat ei opereeri, siis ta hävitab ...

Loe edasi

Voolus

Dr.Litter,
minul on selline mure:
juuni alguses olin sunnitud tegema medikamentoosse abordi. Mis läks ilusti, hilisemal ultrahelil oli näha, et kõik on puhas.
Määrisin pruuni voolust ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Miina!
Tegemist on menstruaaltsükli häirega, mille puhul tuleb välistada:
-rasedus, ka emakaväline: seetõttu tehke hommikusest uriinist rasedustest ja korrake 1x nädalas, kuni saate ...

Loe edasi

müoom

Tere!
Olles kogenud mitmesuguseid terviseprobleeme ja ka asjatundlikku abi TÜ naistekliinikus, sooviksin veel selgitusi enda olukorra kohta.
Olukord on järgmine: pärast tabletiaborti (13. nädal, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere.Esimene veritsus oli teil tingitud raseduse retensioonist ja sellest tekkinud põletikust. See lahendati ära. Hilisem vererohke menses on tõenäolilset tingitud müoomist. Jääb mulje, et müoom hakkas ...

Loe edasi

abordijärgne periood

04.12. tehti mulle abort. Põhjus- peetunud rasedus. Arst selgitas, et kuu aja vältel ( kuni esimese abordijärgse menstruatsioonini ) pole suguühendus lubatud. Tunnistan pattu- kolme nädala möödudes ei ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Mina ja enamik arste arenenud riikides arvab, et suguelu keelamine on inimõiguste rikkumine. Küll aga peaks kasutama kondoomi võimaliku infektsiooni ja soovimatu raseduse tõttu. ...

Loe edasi

Harmonet

Tere!
Sooviks teada, kas Harmoneti kasutamine võib tekitada hingamishäireid.
Olen kasutanud ka Logesti ning ka siis oli hingamisega raskusi, kas on tegu valede pillidega?(vanus 22)
Ettetänades!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ei ole küll varem kuulnud niisugust tüsistust madaladoosiliste antibeebipillide korral.Aga individuaalne ülitundlikkuse võimalus on siiski olemas.Võib olla on tegemist mingi hingamissüsteemi haigusega? ...

Loe edasi

abordijärgne seljavalu

Olen 39 a. Kahe nädala eest tegin aborti. Kohe järgmisest päevast alates on selg kogu aeg valus (ristluud). Arsti juures järelkontrollis öeldi, et on väike põletik. Saan ka antibiootikumi. Valu ei ole ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Seljavalu peale aborti võiks olla seotud siiski põletikust, mida teie arst diagnoosis. Peate ravi võtma lõpuni. Kui kaebused ei kao, siis peab selles suhtes teid uurima. Seljavalud võivad olla tingitud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi