PHP 16 10.03.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lugupeetud Galina Litter,

Olen 21-aastane neiu, olen käinud regulaarselt naistearsti juures kontrollis. Viimane kord kui detsembris oma iga-aastasesse kontrolli läksin, avastas arst pap-testis rakumuutusi ja suunas mind edasi Ravi tänavale, kus tehti põhjalikum uuring ja pilt emakakaelast. Pildil mingeid muutusi ei olnud.
Aga kaks nädalat hiljem helistas ta ja ütles et mul on HPV 16 ja kerge põletik, mille vastu ta kirjutas Dalacini. Kui küsisin, et mis nüüd edasi saab, vastas ta vaid, et midagi ei saa, sest seda ei ole võimalik ravida ja tule poole aasta pärast uuesti kontrolli. Põhimõtteliselt jättis ta mu paanikasse ja teadmatusse küsimusega, et kas ma nüüd ootan siis lihtsalt vähki? Viimastel päevadel olen selle kohta palju uurinud ja on tekkinud palju lisaküsimusi. Kas ma olen õigesti aru saanud, et immuunsussüsteem võib sellest ise võitu saada ja viiruse verest täielikult välja tõrjuda? Või on see vaid kergemate astmete puhul? Kas vaktsineerida on veel mõttekas? Sest viiruse vastu ma enam vaktsineerida ju ei saa, aga sellest põhjustatud haiguste vastu?
Ja kas mu elukaaslane peaks ka end kontrollima? (pärast raputavaid uudiseid oleme kasutanud 2 kuud kondoomi, kuid enne seda nuvaringi.)
Samuti on mul päevad nädal aega juba hilinenud, rase ma kindlasti ei ole. Tavaliselt käivad päevad nagu kellavärk. Kas see võib olla tingitud viirusest?
Nüüd tuli palju küsimusi, aga loodan Teie mõistvasse suhtumisse.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Teil on õigus:"...Põhimõtteliselt jättis ta mu paanikasse ja teadmatusse küsimusega, et kas ma nüüd ootan siis lihtsalt vähki? ". Vajate lisainformatiooni. Aga selleks on vajalikud gün. analüüside koopiad 2009-2010 ja koos nendega võikiste tulla teisesele nõustamisele. Aja saate broneerida online teel ööpäev läbi www.naistearst.ee kaudu. Visiiditasu 50.-
Kuni selle ajani on väga soovitav kasutada raviks tupekuulikesi Dalacin ja vaktsineerida end emakakaela vähki ja genitaalkondüloome põhjustavate viiruste vastu. Vt. www.hpv.ee.
Tehke rasedustest hommikusest uriinist ja korrake kord nädalas, kuni saabub menstruatsioon või kuni tulete vastuvõtule. Täna teil kindlasti vähki veel ei ole, aga tuleviku suhtes oleks vajalik end kaitsta vaktsineerimisega, et mitte saada juurde vähki põhjustavaid kõrge riski HPV. Lisainfo www.emakas.ee. G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi