reaktsioon peale antibeebipillide mahajätmist 16.12.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Üks kord varem olen jätnud järgi pikaajalise antibeebipillide tarbimise, mille järgselt ilmusid selja ülapiirkonda ja õlgade taha suured põletikulised punnid. Reaktsioon oli väga äge ja valuline.
Nüüd olen vahepeal pikka aega tablette tarbinud ja plaanin taas tablettide võtmise katkestada.
Kas on mingi soovitus, kuidas nüüd saabuvat reaktsiooni vältida? Olen üsna kindel, et reaktsioon saabub taas.

Vastuse eest tänulik olles
33 aastane naine

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Mina olen ka peaaegu kindel,et see reaktsioon saabub.Kahjuks ei olegi kindlat soovitust mida siis teha annaks..Jlmselt tuleks konsulteerida ka nahaarstiga lokaalsete põletikuvastaste vahendite tarvitamise suhtes.Mina soovitan Kuningakepiõli +E-vitamiini kapsleid,mis on apteegi käsimüügis ja võtta tuleb neid kahe kuu vältel 1 kapsel päevas.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibiootikumid ja pillid

Tere!

Alustasin antibiootikumi (Zinnat) kuuri antibeebipillide söömise 4.ndal päeval ning lõpetasin 16.ndal päeval. Infolehel on kirjas, et antibiootikumide söömise ajal kasutada ka muid rasestumisvastaseid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
antibiootikumid nõrgestavad pillide toimet. Seetõttu tuleb antibiootikumidega ravikuuri ajal ja 7 päeva peale viimase tableti võtmist kasutada lisakaitset (kondoom). Pillide edasist võtmist ...

Loe edasi

Logest ja ära jäänud päevad

Tere!

Olen võtnud Logest tablette 5 kuud. Mitmel kuul on olnud keset pakki määrimisi. Ka nüüd viimase paki ajal. Nüüd kui oleks peale paki lõppu pidanud päevad hakkama, siis neid ei ole. Üle ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Unustasite kirjutada oma vanuse.
Kirjutage üles kuu ja aasta, milllal alustasite KOK-kombineeritud suukaudsete antibeebipillide tarvitamist; kalendrisse kirjutage 7-pillivaba ...

Loe edasi

Minulett

Tere,

Mure selline, et hakkasin üle pika aja kasutama jälle rasestumisvastaseid tabelette Minuletti. Nüüd tablettide võtmise kaheksandal päeval on ikka veel kerge veritsus ja mingi lõhnaga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Unustasite märkida oma vanuse.
Antibeebipillidega ei tohiks suitsetada.
Antibeebipille tarvitatkse skeemi 21+7 järgi. Kalendrisse tuleb märkida 7 tabletivaba päeva.
Loe edasi

hambaravi mõju

Tere!

Kas hambaarsti juures tehtud injektsioonanesteesia ja ravimi panemine juurekanalisse vähendavad kuidagi antibeebipillide toimet? Loodetavasti mitte, kuna tegu lokaalse raviga....

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Teil on õigus, ühekordsed ja madalad ravimite annused (vaid juurekanalisse), ei vähenda antibeebipillide toimet.
Toimet vähendavad tugevatoimelised, pikalt kasutatavad, suurtes ...

Loe edasi

antibeebipillide lõpetamine

Tere,

selline võibolla naiivne küsimus, aga kui lõppevad nö. tabletipäevad ning esimestel päevadel ollakse vahekorras (veel pole veritsust) ning siis üldse peale tabletivaba päevasid lõpetatakse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasestumine pillivabal perioodil, kui eelnevalt kolme nädala jooksul on pille korralikult võetud, pole võimalik.

Loe edasi

Kehatemperatuuri tõus ja antibeebipillid

Tere,

Olen eelnevalt kolm aastat kasutanud antibeebipille Mercilon ja seoses sellega oli ka kehatemperatuur stabiilselt tavalisest kõrgem ehk siis 37,1-37,5. Mis pidavat olema antibeebipillide ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kehatemperatuuri tõus võib olla tingitud ka rasedusest. Soovitaks selles suhtes kontrolida. Kui seda ei ole, siis põhjus ei ole günekoloogiline. Pillide mõju temepratuuri tõusule on ainult nende ...

Loe edasi

mida teha?

Tere. Olen 33 aastane naine. Tarbisin üle 10 aasta Marveloni, mille võtmise lõpetasin ja lõppesid ka päevad. Käisin seoses tsüklihäiretega hormoonuuringutel, mis olid korras. Ilmselt stress. Määrati ravi: ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Loomulikult võite kohe peale 1 kuulist ravi uuesti Marveloniga alustada.Menstruatsioon jäi Teil kõige tõenäolisemalt ära pikaajalise pillide tarvitamise järgselt.Siin ei ole mingit vahet,kas teete ...

Loe edasi

menstruatsioonihäire

Palun abi , kuna menstruatsiooniga toimuvad imelikud asjad.Nimelt on peale rasedusvastaste tablettide võtmist menstruatsiooni vere kogus iga kuuga vähenenud.Olen võtnud antibeebipille juba 1.5 aastat ja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
See on antibeebipillide positiivne toime.
Soovitused:
-jätke meelde kuu ja aasta, millal alustasite antibeebipillide tarvitamist
-kalendrisse märkige 7-tabletivaba ...

Loe edasi

Postinor

Võtsin Postinori ja menstruatsioon algas kaks nädalat varem (eelnevate Postinori kasutamiste ajal normaalsel ajal). Kas võis olla tegemist lihtsalt verejooksuga (5 päeva) või oli see tõesti mentruatsioon ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
3-5(7) päeva peale Postinori võtmist tekib sageli veritsus, mis ei ole menstruatsioon, vaid emaka limaskesta reaktsioon sellele hormoontabletile.
Menstruatsioon tuleb oodatud ajal või ...

Loe edasi

hormoontest

Selline küsimus. Kui pikka vahet tuleb pidada antibeebipillide võtmisel, et saaks teha vere hormoonanalüüsi?

Tänan!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Üks menstruatsioon peaks möödas olema peale antibeebipillide võtmist.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi