Minulett 09.09.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

Olen 33. aastane naine ja alustasin sel suvel Minulett tablettide kasutamist. Lugesin kasutusjuhendilt, et kõhulahtisus võib vähendada rasestumisvastaste ainete toimet. Sellest ka minu mure. Olin viie päeva eest alustanud uut tabletikuuri ja samal päeval peale vahekorda oli mul kõht lahti. Nüüd on möödunud sellest 5 päeva, tabletilehe lõpuni on hetkeseisuga veel 11 päeva. Kas on ohtu, et olen rasestunud või on mu pisikesed "tõmblused" alakõhus ja tihedam urineerimine seotud läheneva menstruatsiooniga? Olen kõik tabletid võtnud korrektselt ja enam-vähem alati kindlal kellaajal (+- 5-10 minutit). Usun, et Teid võib ehmatada selline küsimus minuvanuselt naisterahvalt, aga loodan siiski, et vastate.

Aitäh!
M.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kõhulahtisuse korral töenõosus pillide toime vähendamisest ja raseduse tekkes on üsna väike. Samas ei saa ka täit karantiid anda. Võtke pillid edasi tsükli lõpuni ja kui mensest ei tule, siis pöörduge arsti poole või tehke rasedustest. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pidev väsimus ja unisus.

Tere!

Hiljuti pöördusin perearsti juurde, sest olen alatasa väsinud ja uimane, tihti ka iiveldab.
Perearst võttis hulgi vereanalüüse, mis kõik olid korras. Suunas edasi endokrinoloogi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kindlasti on Teil ainevahetushäired,mis ei pruugi väljenduda ainult kilpnäärme alatalitluses.Tuleks kontrollida ka süsivesikute ainevahetust ja selleks on vaja teha glükoosi tolerantsustest koos ...

Loe edasi

Minulett

Tere,

Mure selline, et hakkasin üle pika aja kasutama jälle rasestumisvastaseid tabelette Minuletti. Nüüd tablettide võtmise kaheksandal päeval on ikka veel kerge veritsus ja mingi lõhnaga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Unustasite märkida oma vanuse.
Antibeebipillidega ei tohiks suitsetada.
Antibeebipille tarvitatkse skeemi 21+7 järgi. Kalendrisse tuleb märkida 7 tabletivaba päeva.
Loe edasi

Rasestumine

Tere.
Olen 38a naisterahvas ühe lapse ema.kuna meil oleks soov saada veel üht pesamuna,tekib mul küsimus?mul avastati PAP viirus ja seoses sellega tehti operatsioon ning eemaldati emaka kaela pealmine ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Emakakaela konisatsioon pole takistuseks rasestumiseks, väga harvadel juhtudel Ppillidega ei pea vahet tegema. Kui soovite rasestuda, siis võite kohe vahet tegemata proovida rasestuda. Sugu ei ole ...

Loe edasi

menopaus ja kilpnääre

Tere!
Pöördun Teie poole oma murega - viimasel kahel aastal olin hädas tsüklihäiretega, kord jäi menses ära, kord jälle oli liiga vererohke ja pikk - üleminekuaastad annavad märku . Arst ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Non-ovlon paluge günekoloogil kohe välja vahetada.Teile võiks sobida Femoden,Minulett,Marvelon jne.Ilmselt ei ole veel viiteid lähenevale menopausile,aga rasva ladestus kaelal võib küll mõnikord ...

Loe edasi

emakakaela haavand

Olen 33-aastane, kaks last, viimane sünnitus 1 aasta tagasi. Jaanuaris oli PAP-proov II ASCUS, misjärel nüüd septembris võeti onkoviiruse proov ja ühtlasi oli ka trihhomonoos. Trihhomonoos on nn krooniline, ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kui Teil on tõeline emakakaela haavand koos kroonilise trihhomonoosiga siis ESV ei ole arvatavalt Teile sobivaim vahend. Enne kui otsustada, on vajalik teada Teie HPV viiruse tüve vastus, samuti ...

Loe edasi

Hirm

Tere ,mul on selline mure, olen kasutanud Minulett tablette juba poolteist aastat ,enesetunne on olnud normaalne,sest tabletid sisendavad kindlustunnet.Kuid on ka olnud pobleeme,nimelt olen pidevas hädas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

1) hirm tulevikus mitte rasestuda on asjatu. Kui Te soovite sünnitada, lõpetage tablettide võtmine, taastuvad ovulatsioonid. Kui Te ei rasestu 1 aasta jooksul peale regulaarset ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi