piinav seehaigus või hoopis psoriaas? 12.09.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 36 aastane mees Tallinnast. Umbes 9 või 10 aastat tagasi põdesin klamüüdiat. Sain ravi. Pärast ravi tehtud analüüsid olid korras. Umbes poole aasta möödudes kordus kõik taas....ikka eritis kusitist, ebamugavustunne jne. Pöördusin taas arsti poole, kes arvas, et tegemist on seenhaigusega ja kirjutas mingit kreemi - probleem nagu leevenes. Ja siis mingite kuude mööduses kordus kõik jälle. Pöördusin arsti poole, kes seekord ilma midagi uurimata kirjutas antibiootikume, võtsin ära, läks nagu paremaks ja nii kestsid need haiguspuhangud umbes seitse aastat, mida arstid ravisid vahelduva eduga küll seeneravimitega või antibiootikumidega. Üks arst arvas, et tegemist on seenhaigusega, teine aga, et eesnäärmepõletikuga. Vahepeal tekkis lisaks veel silmalaupõletik, mis oli kord ühes, siis jälle teises silmas.
Umbes kaks aastat tagasi tekkis peenisele lööve...punakas-lillakad laigud täpid, mis on kord valusad, kord tundlikud. Sellised laigud tekivad alati höördumise või seksi või muu mehhaanilise surve tagajärel (kitsad riided, sünteetiline pesu).Olen pöördunud viimase kahe aasta jooksul oma 10-ne erineva arsti poole, kes on kõik ravinud seenhaigust, tablettidega ja kreemidega aga kasu pole sellest olnud. Tablette enam võtta ei tahaks - süda läheb kohe pahaks kui neid võtan ja maks annab tunda ja kasu pole neist ju nagunii...mitte midagi.
Kevadel külastasin aga üht arsti, kes ütles, et tegemist on psoriaasiga (flexural psoriasis, inverse psoriasis) ning kui see on suguelunditel, siis sellega võib kaasneda candida. Tõesti, psoriaas mul on - mitte palju, üksikud laigud kaenlaall ja küünarnukkidel. Ja candida seen on varbaküüntes - analüüsidega kindlaks tehtud.
Kanged hormoonkreemid nagu Celestoderm ja Elocon, teevad asjad hullemaks. Kui aga määrida vaheldumisi mingi seenevastase kreemiga ja kerge hormoonsalviga, siis saab elada aga lõplikult pole olukord paranenud. Veidi on olukorda leevendanud dr.Nona kreemid.
Mida teha? Kas on veel midagi teha? See haigus on mind täielikult ära piinanud - suhe on lagunenud ja normaalset suguelu pole ma ammu enam elanud.
Pesen ennast õrnade pesuvahenditega, kannan ainult puuvillast pesu ning võtan regulaarselt vitamiine.
Üldiselt on tervis hea. Kõik analüüsid on korras. Ka immuunsüsteem on üle keskmise. HIV-positiivne ei ole.
Äkki oskate sellest loost midagi arvata?

Parimat soovides,
Mart, 36

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Mart!
Teie mure on mõistetav. Kuigi tundub karm, kuid oma haigustega tuleb toime tulla. Toimetulekut õpetavadki ja vajadusel ravivad arstid.
Soovitan Teile tipp-veneroloogi dr. Airi Põder Tartust ja tipp-androloogi dr. Margus Punab, kes võtab vastu nii Tartus kui Tallinnas. Alustada tuleks dermato-veneroloogist.
Nende kolleegide arvamust mina usaldan.
Te olete noor, saate kindlasti hästi hakkama kui on õige diagnoos ja õiged soovitused.
Kaebuste järgi võiks oletada uretriiti, ing.k. NGU- saate ka internetist vaadata (mittegonokokiline uretriit).
Silmapõletiku ja liigesvaevuste esinemisel tuleks mõelda Reiteri sündroomile.
Küüneseene ravi varbaküüntel on pikk ja kulukas ning nõuab maksafunktsiooni jälgimist.
Soovin Teile energiat leida õige diagnoos ja põhjuslik ravi.
G.Litter
ww.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võib tegemist olla tsüstiga?

Tere.
Olen 43.a. Mul on täiesti normaalselt iga kuu olnud mens, kuigi viimane aasta ei ole vererohked. Esimesed kaks päeva tuleb verd, ööpäevas 2-3 mensilappi ja edasi 4-8 päeva kasutan ainult päevasidet, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 43-aastane

Meie kliimavöötmes algab üleminekuiga hiljemalt 45-aastaselt, siis on tavapärane kaebus menstruaaltsükli häired. Menopaus ehk ...

Loe edasi

Lima ja alakõhuvalud

Mul selline küsimus, et mind piinab kogu aeg alakõhuvalu ja selline limane voolus. Olen kahe lapse ema. Esimene oli keisrilõige, teine ise sünnitus. Pole varem sellist probleemi olnud kui praegu. Kogu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 25-aastane. Keiserlõige on patoloogiline ja operatiivne sünnitus, mille järgselt enamasti tekivad väikevaagnasse liited, mis on alakõhuvalu põhjustajad.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: